Lacetti klub fórum
2024. Március 19. - 08:58:07 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:
 
  Fórum Főoldal Weblap Főoldal   Súgó   Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
BevezetőRegisztrációBejelentkezésProfilHozzászólásPrivát üzenetKeresés

Az SMF a közösségről és kommunikációról szól. Nagyon sok módja van a kommunikációnak, mint például az üzenés a fórumokon, privát üzenetek küldése, e-mail, ICQ, AIM és YIM. Azonban az SMF sajátos privát üzenet rendszere, mely a legtöbb fórumban minden regisztrált tag számára elérhető, olykor egy sokkal megfelelőbb módja, mint ezek bármelyike.

  1. Privát üzenetküldés
    1. Leírás
    2. Üzenetek olvasása
  2. A PÜ felület
    1. Új üzenet létrehozása vagy válasz egy üzenetre

Privát üzenetküldés

Leírás

Habár az e-mail egy jó mód a tagokkal való közvetlen kapcsolat felvételére, fórum szempontból számos hátulütője van: meg kell nyitnod az e-mail alkalmazásod az üzenet megírásához és elküldéséhez, a címzettnek meg kell nyitni az ő e-mail alkalmazását és ellenőriznie kell leveleit, az üzeneted az összes többi levél között elkeveredik és olykor több percig vagy óráig is tarthat, míg a levél a címzetthez ér.

Az e-mail alternatívájaként az SMF egy gyorsabb, sokkal személyesebb módot kínál fel. A fórumon való privát üzenetküldés azonnal kézbesíti leveled a címzett privát postafiókjába. A levél teljes egészében az SMF-en keresztül kerül elküldésre és ott is érkezik célba, így még a címzettnek se kell megnyitnia egy másik alkalmazást vagy az SMF-et elhagynia. A privát üzenetküldés továbbá mind a feladónak, mind a címzettnek nagyobb személyes jelleget ad, mivel egyikőjük e-mail címe sem jelenik meg. A privát üzenetek csak a két fél nevét jelenítik meg.

Ha egy címzett nem elérhető, a privát üzenetek a felhasználó PÜ fiókjában várakoznak egészen addig, míg be nem jelentkezik és el nem olvassa és/vagy törli őket. Az SMF privát üzenetküldője beépített, nagymértékben személyes jellegű levelező rendszer.

Üzenetek olvasása

Privát üzeneteid olvasásához be kell hogy legyél jelentkezve, majd az 'Üdvözlünk, [felhasználónév], jelenleg x üzeneted van, x új' felirathoz hasonló szövegre kell kattintanod.

A PÜ felület

A PÜ felület működésében hasonló az üzenetek főoldalához. Itt ugyan a bejövő üzenetek felületét mutatjuk be, a kimenő üzenetek felülete ugyanígy működik:

+  Fórum neve
|- +  Privát üzenetek
| |- +  Bejövő
Üzenetek
Új üzenet

Bejövő
Kimenő

  Dátum  Tárgy Feladó
Az üzenet dátuma és ideje Az üzenet tárgya Másik felhasználó
Oldalak: [1]
 



  • Néhány fórum a navigációs fát felül jeleníti meg helytakarékos, vízszinten módon.
  • A fő Törlés gomb minden bejövő üzenetet töröl (vagy kimenőt, ha az van megnyitva). Vedd figyelembe, hogy a jelölődoboz és a lentebb lévő Törlés gomb lehetővé teszi a kiválasztott üzenetek törlését, a fenti jelölődobozzal pedig az összes kiválasztható.
  • A Kimenő gomb átvált a kimenő postafiókba, ahol nyilvánvalóan Bejövő gombbá változik.
  • Az Új üzenet gomb új levél írását teszi lehetővé, ami hasonló egy új téma indításához, azonban megjelenik egy 'Címzett:' és 'További címzettek:' mező és az opció üzeneted elmentésére a kimenő postafiókba.
  • A Frissítés gomb az oldal frissítésével ellenőrzi, hogy érkezett-e új üzeneted.
  • A Dátum, Tárgy, és Feladó linkek lehetővé teszik, hogy az oszlopokat ezen paraméterek szerint rendezd (a Dátum szintén változni fog a csökkenő vagy növekvő rendezésnek megfelelően, ahogy azt a kis nyíl mutatja).
  • A fő tárgy címek az üzenetek kezdetére linkelnek, melyek további része ugyanazon az oldalon, lejjebb találhatóak.
  • Az oldal számok az üzenetek további oldalaira linkelnek.

Új üzenet létrehozása vagy válasz egy üzenetre

Új privát üzenet létrehozására számos lehetőség van, de mindössze annyi a lényeg, hogy be kell legyél jelentkezve:

  • Követheted az 'Üdvözlünk, [felhasználónév], jelenleg x üzeneted van, x új' linket, majd kattints a bejövő postafiókban az Új üzenet linkre.
  • Rákattinthatsz egy másik tag nevére, kinek profil összegző képernyőjéről a Privát üzenet küldése a felhasználónak linkre kattintva küldhetsz levelet.
  • Küldhetsz új üzenetet közvetlenül a felhasználó hozzászólásainál található IM elérhető/nem elérhető ikonokra kattintva.
  • Küldhetsz új üzenetet a profil összegző képernyőjén közvetlenül az Aktuális állapotnál található PÜ elérhető/nem elérhető ikonokra kattintva. (Ez az ikon/link gyakran megtalálható a fent leírt felhasználói információnál is.)
  • Egy üzenetre való válaszolás nagyon hasonló egy témára való válaszoláshoz.
BevezetőRegisztrációBejelentkezésProfilHozzászólásPrivát üzenetKeresés
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!