|
hicar
|
 |
« Hozzászólás #1186 Dátum: 2012. Március 23. - 13:02:08 » |
|
Már elég rég volt, hogy lezártam az EGR szelepemet kb. 5 éve. Ennek ellenére előjött a sárga lámpa, a szervízben rögtön cserélni akarták, hogy szorul a szelep. Hát ez nem kétfilléres költség. Na persze én nem engedtem. Egyszerü orvosolni a problémát a szelepet kb félévenként összel és tavasszal WD40-el jól kitisztítom ami egyúttal jól meg is keni. Igy nem tud megszorulni a szelep. Soha többé nem lesz probléma a szelepp működésével! Mer ne feledjük hogy, ha le is van zárva a szelep azért dolgozik, és kenés híján meg is tud szorulni. Különben ezt ajánlani tudom a nem lezárt szelepes autókra is.!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kulimász
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #1187 Dátum: 2012. Május 21. - 07:31:23 » |
|
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. A hibajelenség a következő: alaposan átmelegedett motornál (kell legalább fél óra folyamatos üzem, hogy előjöjjön a hiba) gázadásra erősen torpan, időnként rángat a Lacettim (1,6-os 2005-ös évjárat). Ha nagy nehezen felveszi a fordulatot és utána azonos pozícióban tartom a gázpedált, nincs rángatás. Állóhelyzetben, terhelés nélkül nem jelentkezik a hiba. Checklámpa nem ég. Öntöttem bele STP szeleptisztítót, nem lett jobb. Ma kitisztítom az EGR szelepet, de ha úgy sem javul meg, szerintetek mi a legesélyesebb hibaforrás?
Köszi, K.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szediati
|
 |
« Hozzászólás #1188 Dátum: 2012. Május 21. - 21:45:30 » |
|
Sziasztok. egy olyan kérdésem lenne hogy szerintetek az mitől lehet hogy megyek a kocsival 5. ben 90-100km/h val és egy pillanatra megtorpan az autó utána megy szépen. ezt inkább a nagy melegben csinálta eddig hüvösebb idöben sosem. Egr le van zárva az autó szépen gyorsul nem rángat olyan 7.5-8l körül eszik. check lámpa nincs. köszi
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
 |
« Hozzászólás #1189 Dátum: 2012. Május 22. - 10:12:28 » |
|
Sziasztok. egy olyan kérdésem lenne hogy szerintetek az mitől lehet hogy megyek a kocsival 5. ben 90-100km/h val és egy pillanatra megtorpan az autó utána megy szépen. ezt inkább a nagy melegben csinálta eddig hüvösebb idöben sosem. Egr le van zárva az autó szépen gyorsul nem rángat olyan 7.5-8l körül eszik. check lámpa nincs. köszi
esetleg gyertya lehetne.....
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
szediati
|
 |
« Hozzászólás #1190 Dátum: 2012. Május 22. - 10:18:00 » |
|
de nem jelez a check lámpa
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #1191 Dátum: 2012. Május 22. - 14:23:58 » |
|
de nem jelez a check lámpa
vidd el szervizbe ott talán értenek is hozzá,ha kifogsz olyat amúgy valószinűleg elment a korrekciós érték nullázni kellene de az csak SCAN100!
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
 |
« Hozzászólás #1192 Dátum: 2012. Május 22. - 19:47:55 » |
|
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. A hibajelenség a következő: alaposan átmelegedett motornál (kell legalább fél óra folyamatos üzem, hogy előjöjjön a hiba) gázadásra erősen torpan, időnként rángat a Lacettim (1,6-os 2005-ös évjárat). Ha nagy nehezen felveszi a fordulatot és utána azonos pozícióban tartom a gázpedált, nincs rángatás. Állóhelyzetben, terhelés nélkül nem jelentkezik a hiba. Checklámpa nem ég. Öntöttem bele STP szeleptisztítót, nem lett jobb. Ma kitisztítom az EGR szelepet, de ha úgy sem javul meg, szerintetek mi a legesélyesebb hibaforrás?
Köszi, K.
Lehet,hogy fojtószelepház.Nekem is ilyen hibákat produkált mikor cserélték.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #1193 Dátum: 2012. Május 22. - 20:46:43 » |
|
Sziasztok!
Köszi, K.
Lehet,hogy fojtószelepház.Nekem is ilyen hibákat produkált mikor cserélték. felesleges találgatni távjavítás és diagnosztika nincs ilyen találgatásra el lehet költeni pár 100.000ft ot....
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
szediati
|
 |
« Hozzászólás #1194 Dátum: 2012. Május 22. - 21:36:17 » |
|
és az a korrekciós érték mit takar? mármint az nem a fojtószelep tanult értékei?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #1195 Dátum: 2012. Május 23. - 05:39:55 » |
|
és az a korrekciós érték mit takar? mármint az nem a fojtószelep tanult értékei?
nem értesz az autóhoz ne próbálkozz a javítással mert a végén sokkal többe fog kerülni!
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
szediati
|
 |
« Hozzászólás #1196 Dátum: 2012. Május 23. - 09:08:42 » |
|
az egy dolog hogy bonyolultabb mint a régi autóm de tudtommal ezért van a fórum hogy kikérjem a tapasztaltabb emberek tanácsát és véleményét. ezért teszem fel a kérdéseket nem azért mert nincs jobb dolgom!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
 |
« Hozzászólás #1197 Dátum: 2012. Május 23. - 09:57:29 » |
|
az egy dolog hogy bonyolultabb mint a régi autóm de tudtommal ezért van a fórum hogy kikérjem a tapasztaltabb emberek tanácsát és véleményét. ezért teszem fel a kérdéseket nem azért mert nincs jobb dolgom!
Ne szívd mellre Sebike mindig ilyen "röviden, nyersen" fogalmaz meg lehet szokni, de ő is és a többiek is segítenek a legjobb tudásuk szerint. 
|
|
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
szediati
|
 |
« Hozzászólás #1198 Dátum: 2012. Május 23. - 10:24:04 » |
|
nem szivtam mellre csak feltettem egy kérdést hogy az a korrekciós érték konkrétan mit takar illetve hogy az mitől tud elmászni. és hogy az okozhatja e a fentebb leírt tünetet. csak ennyi volt a kérdés.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #1199 Dátum: 2012. Május 23. - 10:57:53 » |
|
csak amikor 1 témával kapcsolatban több pü-t küldesz és nem olvasod el rendesen abból látszik ,hogy nem értesz hozzá ezek már nem az otthon javítható autók sőt sok dologhoz kell a gyári műszer és a tapasztalat!
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
|