captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #1800 Dátum: 2014. április 14. - 02:44:11 » |
|
én nem kenegetem semmivel  Neked előbb el is kopik. Nekem elöregszik. a nyáriak 2008-as gyártásúak, de még bőven van bennük minta. Elvileg már cserélnem kellett volna őket, ugye? De nincsenek megrepedezve, semmi jele az anyag elfáradásának. Szvsz az utolsó nyarat töltik majd nálam, mert 7 éves gumival azért mégsem mászkálnék, de ez így is pazarlás.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
sx2004
|
 |
« Hozzászólás #1801 Dátum: 2014. április 14. - 11:45:44 » |
|
Téli gumi profilmélység, 5-5,5 mm ezek cserélendőek, vagy jó az még egy télre? Nyári gumi gyári méret, hány bar -t szoktatok fújni bele? Most a gumis közölte velem, hogy "ez peres fújjam 2,4-re nyugodtan". Szerintem ez elég sok, az előírt a 2,1 legjobb tudomásom szerint...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Krupcheck
|
 |
« Hozzászólás #1803 Dátum: 2014. április 14. - 14:30:59 » |
|
Elvileg jó. Szélesség, lyukkör oké. 205-ös gumival szvsz széltében is el fog férni, ha mégsem, akkor egy 5 mm-es pogácsa mindent megold (5 mm-rel nagyobb az ET mint a gyári). Szerencsére nagy ET-ből kicsit lehet csinálni, fordítva már nem megy. De szerintem ez nem lesz gond (felelősséget azért nem vállalok  )
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Krupcheck
|
 |
« Hozzászólás #1804 Dátum: 2014. április 14. - 14:35:44 » |
|
Téli gumi profilmélység, 5-5,5 mm ezek cserélendőek, vagy jó az még egy télre? Nyári gumi gyári méret, hány bar -t szoktatok fújni bele? Most a gumis közölte velem, hogy "ez peres fújjam 2,4-re nyugodtan". Szerintem ez elég sok, az előírt a 2,1 legjobb tudomásom szerint...
A gyári gumiméretbe én a kiskönyv szerint fújtam, ami emlékeim szerint 2,2 ha szólózol, 2,4 ha szügyig rakod. Mivel szinte mindig 4 fővel jártam, 2,3-2,4 bár körül fújtam. A mostani 205/40r17-et meg 2,6-ra lőttem be... mer' nem kéne felütni. De úgy tűnik be is válik ez a nyomás.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Haart
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #1805 Dátum: 2014. április 14. - 17:06:45 » |
|
A gyári gumiméretbe én a kiskönyv szerint fújtam, ami emlékeim szerint 2,2 ha szólózol, 2,4 ha szügyig rakod. Mivel szinte mindig 4 fővel jártam, 2,3-2,4 bár körül fújtam. A mostani 205/40r17-et meg 2,6-ra lőttem be... mer' nem kéne felütni. De úgy tűnik be is válik ez a nyomás. A kérdés hogy a fix kerékcsavarra lehet-e rakni plusz pogácsát, mert annak a hossza ugye fix. Nem lehet azzal mahinálni hogy pogácsához hosszabb csavar is dukál mint a régi autom esetén 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
 |
« Hozzászólás #1806 Dátum: 2014. április 14. - 17:37:23 » |
|
2,4-et fújtam mindig nem volt vele problémán. Egyenletesen kopott a gumi. Most a 17-es keréknél 2.8-at fújok. Eddig jó.
|
|
|
Naplózva
|
 LPG
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #1808 Dátum: 2014. április 19. - 12:16:10 » |
|
én már 3-ik szezonom kezdem meg KINAI/Firenza ST08/ gumin ár érték arányban nagyon jó mintája Yokohama koppintás kicsit hangos de ez a minta következménye
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
 |
« Hozzászólás #1809 Dátum: 2014. április 19. - 16:31:20 » |
|
Végre nekem is felkerültek a nyári gumik. Hankook K110. Nem olcsó, de jól néz ki rajta és a szempontjaimnak (peremvédő, esőminta, szélső minta egybefüggő a fürészfogazódás elkerülése végett) ez felelt meg. Előre 2,4 hátra 2,0 bar. Téli szett 1,5 bar túlnyomásra leengedve, lemosva, egyéb kezelés nélkül (már nem fenyeget a sok szezonos használat...sajnos) napfénytől védett állandó hűvös száraz helyre tárolva.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
|
Krupcheck
|
 |
« Hozzászólás #1811 Dátum: 2014. április 25. - 09:13:17 » |
|
Eddig elégedett vagyok velük! Szépen futnak, nem túl zajosak, esőben is jól viselkednek.  Nekem is ilyenek kerültek most fel. A "nem túl zajosak"-kal vitatkoznék, a többit osztom. Egy túl előzékeny autóstárs miatt a szakadó esős-vizes fékezést is ki kellett próbálnom. Dolgozott az ABS rendesen (mondjuk azért van), de megálltam... Viszont pályán már zavaró a hangjuk. 100 alatt elmegy, de a 20 mm-vel szélesebb, meg jóval ballonosabb Kumho-im sokkal csendesebbek voltak. Hogy a méret teszi, vagy a minta, azt nem tudom, de 130-nál már majdnem, 160 felett meg már határozottan zavaró (oké, ilyen ritkán van, és nem itthon).
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
 |
« Hozzászólás #1812 Dátum: 2014. április 25. - 18:51:07 » |
|
Eddig elégedett vagyok velük! Szépen futnak, nem túl zajosak, esőben is jól viselkednek.  Nekem is ilyenek kerültek most fel. A "nem túl zajosak"-kal vitatkoznék, a többit osztom. Egy túl előzékeny autóstárs miatt a szakadó esős-vizes fékezést is ki kellett próbálnom. Dolgozott az ABS rendesen (mondjuk azért van), de megálltam... Viszont pályán már zavaró a hangjuk. 100 alatt elmegy, de a 20 mm-vel szélesebb, meg jóval ballonosabb Kumho-im sokkal csendesebbek voltak. Hogy a méret teszi, vagy a minta, azt nem tudom, de 130-nál már majdnem, 160 felett meg már határozottan zavaró (oké, ilyen ritkán van, és nem itthon). Én tavaly év elején raktam fel ezt a féle gumit... Teljesen rendben vannak.
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál  Lacetti:  Toyota: 
|
|
|
Tomy61
|
 |
« Hozzászólás #1813 Dátum: 2014. Június 15. - 17:47:50 » |
|
Keresek 215/45 ZR17 méretben használt nyári gumit, min. 50%-os és 5 évnél nem nem öregebbet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Guldenburg
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #1814 Dátum: 2014. Július 03. - 14:03:12 » |
|
Üdv Urak !
Kombi Lacetti esetében, ha 4 átlagos méretű emberrel nyomulok csomagok nélkül, mennyire állítsam a guminyomást a gyári 195/55 R15 méretű gumeszokra, kánikulát, tempós pályatempót feltételezve 600 km-en keresztül ?
Zömmel egyedül járok a gépsárkánnyal 2,1 -re fújt gumikkal, így nincs igazán tapasztalat a sok ember versus guminyomás emelés kapcsolatrendszerben.
Az okosságokat előre is köszönöm !
Üdv :
Guldenburg
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|