Lacetti klub fórum
2025. Május 01. - 08:24:56 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 55 56 [57] 58 59 ... 115   Le

Szerző Téma: Egyéb (elektromos) hibák  (Megtekintve 461952 alkalommal)
hawer
Ezredes
Nem elérhető Nem elérhető

Lacetti 1.6 sedan Elite lpg.

« Hozzászólás #840 Dátum: 2012. Február 26. - 18:22:00 »

Hali.Van egy 1.6 ferdehátú 2005 lachettim és az utas oldali légzsákból kattogó  sercegö hang hallatszik.Az nem gond ugye?Annyi jó dolgot olvastam itt,köztük a törött ablakmosó csöröl ami elektronikai hibát okozott.Csöcsere és hajszáritó megoldotta a gondom.Köszönöm a segitséget!Helló
Nálam az automata fűtésszabályzás "gépészkedik" szinte állandóan  és ez ad hasonló hangokat. A légzsák általában csak egyszer ad hangot, de az rendeset szól.  Vigyorog
A légzsák nem zizeg, nem serceg, nem morog. Ahogy Tomy is megmondta, stabil, jól felismerhető hangja van, és határozott a jelenség.  Vigyorog
Csak soha ne találkozunk azzal a hanggal. Kacsint
Naplózva

A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
Nikoletta
Friss hús
*

« Hozzászólás #841 Dátum: 2012. Február 28. - 18:51:06 »

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, tegnap a Lajost nem tudtam leállítani, kulcs kivéve autó motorja még mindig jár, ajtó kinyit kocsi leállt, közbe sípolt és világított minden, mint egy jól megtermett karácsonyfa. Olvasgatva a fórumot láttam, hogy nem egyedi a problémám, ma el is vittem szerelőhöz, a cső volt elszakadva, de egyik csatlakozónál sem volt vizes,nedves. Tegnap óta viszont nem volt olyan jó idő, hogy ez kiszáradhatott volna, legalábbis szerintem. Tegnap óta a hiba sem jelentkezett újra, de nem tudom, hogy fog-e?! A bal hátsó részét bontottuk le belül, küszöb, kerékív, csomagtartó. Valahol máshol még érdemes lenne benézni a kárpit alá? Vagy még mi okozhatja ezt, hogy nem tudtam leállítani a motort?

Válaszotokat előre is köszönöm!
Nikoletta
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #842 Dátum: 2012. Február 28. - 19:01:31 »

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, tegnap a Lajost nem tudtam leállítani, kulcs kivéve autó motorja még mindig jár, ajtó kinyit kocsi leállt, közbe sípolt és világított minden, mint egy jól megtermett karácsonyfa. Olvasgatva a fórumot láttam, hogy nem egyedi a problémám, ma el is vittem szerelőhöz, a cső volt elszakadva, de egyik csatlakozónál sem volt vizes,nedves. Tegnap óta viszont nem volt olyan jó idő, hogy ez kiszáradhatott volna, legalábbis szerintem. Tegnap óta a hiba sem jelentkezett újra, de nem tudom, hogy fog-e?! A bal hátsó részét bontottuk le belül, küszöb, kerékív, csomagtartó. Valahol máshol még érdemes lenne benézni a kárpit alá? Vagy még mi okozhatja ezt, hogy nem tudtam leállítani a motort?

Nikoletta
Kedves Nikoletta! Gondolom HB, vagyis ötajtós kocsid van. Ez már másnál is előjött hiba. A hátsó ablakmosó cső törése esetén olyan helyre folyik a folyadék, ahol valamilyen csatlakozó van, és hülye zárlatot, átvezetést okoz. Pont olyat csinált másnál is, mint most neked. Javítsd ki a csövet, szárítsd ki, ha megtalálod a csatlakozót alatta, hajszárítóval, vagy csak légy türelmes, ha nem kell minden nap használnod a gépet, és újra jó lesz. De addig ne szenvedjen, mert kárt is okozhat, ha így próbálod használni. Kiszáradás után újra jó lesz, meglátod. Erről persze olvashatsz is többet. Remélem hamarosan újra szeretni fogod a paripád.
Írtam privátot is, olvasd el!
« Utoljára szerkesztve: 2012. Február 28. - 19:03:33 írta ladigidy » Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
baroti
Vén róka

Lacetti HB 1.8 16V CDX Platinum / GPL

« Hozzászólás #843 Dátum: 2012. Február 29. - 09:23:49 »

Sziasztok!

Nikoletta

Hidd el hogy az volt az oka, nem kell ahhoz kánikula hogy kiszáradjon hiszen függőleges pozícióba áll a csatlakozó Mire vitted a szerelőhöz a zárlat már meg is volt szűnve teszem-fel ha nem említed újra és azért nem volt akkor mar vizes, nedves mert nem használtad a hátsó ablakmosót. Ha a cső ki lett javítva akkor a probléma megoldva. Aztán még volt szó a HB-nal egy műszerfal mögötti csatlakozóról is ami csinálja a műsort, de nekem azzal hállistennek nincsen még tapasztalatom.
Az előbbire viszont egy jó tanács, én szoktam figyelni a tükörben mikor spriccelem a hátsó ablakot és ha elsőre nem nyom akkor már tovább nem is próbálkozom, Nekem már 2 esetben is beadta a derekát   
Naplózva

cefre28
Friss hús
*

« Hozzászólás #844 Dátum: 2012. Február 29. - 11:54:49 »

Hali!Akkor lehet nem a légzsákból jön de valahonnan igen.Tök fura.Azért köszönöm a segitséget.
Naplózva
cefre28
Friss hús
*

« Hozzászólás #845 Dátum: 2012. Február 29. - 12:01:04 »

Nálam is csöcsere volt 1 hete.Uszott minden,1 óra alatt kicseréltem csövet+hajszáritózása a  csatlakozóknak és tökkéletes lett.
Naplózva
Nikoletta
Friss hús
*

« Hozzászólás #846 Dátum: 2012. Február 29. - 12:51:49 »

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! De tényleg az volt a furcsa, hogy sehol nem volt ablakmosószag, se víz/nedvesség. Remélem többet nem produkálja magát a Lali. Mosolyog
Naplózva
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #847 Dátum: 2012. Február 29. - 22:42:22 »

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! De tényleg az volt a furcsa, hogy sehol nem volt ablakmosószag, se víz/nedvesség. Remélem többet nem produkálja magát a Lali. Mosolyog

Kívánom, hogy ennyi legyen az összed bajod a kocsival! Jó utat!  Kacsint
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
bzs198
Teljes tag

1.4 SE (full gyári) csak nagy zene:)

« Hozzászólás #848 Dátum: 2012. Március 02. - 23:57:06 »

sziasztok márkatársak!

Most  olvasgattam amit Nikoletta írt! Nos nekem is produkálta a vas még németben és mivel be is riasztóztam ...a gyújtás viszajött riasztó bekapcs...először a riasztóra gyanakodtam, de mivel a riasztó használata nélkül is viszajött a gyújtás ill. kulcs nélkül is járt a motor egyből tudtam ,hogy mi a baj  Mosolyog tud vki megbízható szerelőt Gödöllő környékén? Úgy alakult, hogy találtam itthon munkát, így nem térek vissza németbe és jó lenne rendbe tenni ezt a cső hibát! Voltam a gödöllői márka szervizben (5000-ért megmondták, hogy mi a baja), de a csövet nem cserélték ki..ill. azt mondták, hogy szét kell szedni teljesen a kárpitokat és több órás munka lenne?! A csőre..kb. 2-3000 Ft -ot mondtak, plusz munkadíj! Ez reális? Nem lehúzás? Ha tud vki egy megbízható szakit egy körülbelüli árral azt megköszönném! Jelzem még egyszer, hogy Gödöllőn lakom..jó lenne Pest közeli, vagy Pest..előre is köszi! Jaa az autóm szintén HB, de ezt sztem tudjátok Mosolyog  Ill. a riasztót használhatom ettől? Ez egy META típusú riasztó!
Sziasztok!!!
Naplózva
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*

SW 1,6 elite+

« Hozzászólás #849 Dátum: 2012. Március 03. - 07:15:04 »

sziasztok márkatársak!

Most  olvasgattam amit Nikoletta írt! Nos nekem is produkálta a vas még németben és mivel be is riasztóztam ...a gyújtás viszajött riasztó bekapcs...először a riasztóra gyanakodtam, de mivel a riasztó használata nélkül is viszajött a gyújtás ill. kulcs nélkül is járt a motor egyből tudtam ,hogy mi a baj  Mosolyog tud vki megbízható szerelőt Gödöllő környékén? Úgy alakult, hogy találtam itthon munkát, így nem térek vissza németbe és jó lenne rendbe tenni ezt a cső hibát! Voltam a gödöllői márka szervizben (5000-ért megmondták, hogy mi a baja), de a csövet nem cserélték ki..ill. azt mondták, hogy szét kell szedni teljesen a kárpitokat és több órás munka lenne?! A csőre..kb. 2-3000 Ft -ot mondtak, plusz munkadíj! Ez reális? Nem lehúzás? Ha tud vki egy megbízható szakit egy körülbelüli árral azt megköszönném! Jelzem még egyszer, hogy Gödöllőn lakom..jó lenne Pest közeli, vagy Pest..előre is köszi! Jaa az autóm szintén HB, de ezt sztem tudjátok Mosolyog  Ill. a riasztót használhatom ettől? Ez egy META típusú riasztó!
Sziasztok!!!
Barkácsáruházban kapsz hozzá csövet párszáz forintért(ami több cserére elég lesz  Vigyorog ) és fél óra alatt kicseréled.De ha nem akarsz bütykölni akkor vidd mátyásföldre leonelékhez és pikk-pakk kicserélik.
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #850 Dátum: 2012. Március 04. - 08:42:44 »

Vagy ahogy azt már többször írtam is, a törés helyén az eredeti csőbe egy toldó darab (kb. 5 perc szereléssel együtt), és annyi.
Nekem egyszer tört a cső, a fenti módon lett javítva (2-3? éve). Azóta sincs semmi baja.

Törés helye: gumi harmonika az ajtó és a karosszéria között.
Naplózva
Nyunyu
Friss hús
*

« Hozzászólás #851 Dátum: 2012. Március 06. - 21:03:36 »

Sziasztok Cartársak!

Szeretném a véleményeteket meg a segítségeteket kérni,mert ezzel az elektromos hibával még nem találkoztam.
Az előzményről egy kicsit:nem olyan régen kigyulladt a az a bizonyos motorlámpa.Bementem a szervízbe ,hogy mondják meg nekem,hogy menet közben mi a ....ért gyulladt ki a lámpa.Volt az a pénz amiért megmondták,hogy a 2. lambdaszondám fűtőszálja van elszakadva,de ez nem befolyásolja a mükődést.Ez így is volt,Sebiéktől (akiknek mégegyszer köszönöm)tudtam venni postán keresztül lambdaszondát(gyárit).Beszerelés után viszont motorlámpa nem alszik el?He?Mit csináljak?telefonáltam autóvillamoságis ismerősőmnek ,hogy ilyenkor mi lehet?Azt mondta vegyem le az akku sarut egy kicsit.Na ez bejött,öröm és bodogság !!!
Most jön a gebasz ,miért gyulad ki a cheklámpa kb.50 km. megtétele után és folyamatosan világit,majd saru le ,várok vele 1/4 órát -vissza saru .Megint kb. 50 km bodogság,majd ujra lámpa.
Kérdésem az lenne ,hogy volt már valakinek ehhez hasonló problémája?Még mindig a lambdaszondámnak van baja?Vagy valami másnak ami azért nem befolyásolja a motor müködését?
Előre is köszönöm válaszaitokat.
Naplózva
hawer
Ezredes

Lacetti 1.6 sedan Elite lpg.

« Hozzászólás #852 Dátum: 2012. Március 06. - 23:00:10 »

Sziasztok Cartársak!

Szeretném a véleményeteket meg a segítségeteket kérni,mert ezzel az elektromos hibával még nem találkoztam.
Az előzményről egy kicsit:nem olyan régen kigyulladt a az a bizonyos motorlámpa.Bementem a szervízbe ,hogy mondják meg nekem,hogy menet közben mi a ....ért gyulladt ki a lámpa.Volt az a pénz amiért megmondták,hogy a 2. lambdaszondám fűtőszálja van elszakadva,de ez nem befolyásolja a mükődést.Ez így is volt,Sebiéktől (akiknek mégegyszer köszönöm)tudtam venni postán keresztül lambdaszondát(gyárit).Beszerelés után viszont motorlámpa nem alszik el?He?Mit csináljak?telefonáltam autóvillamoságis ismerősőmnek ,hogy ilyenkor mi lehet?Azt mondta vegyem le az akku sarut egy kicsit.Na ez bejött,öröm és bodogság !!!
Most jön a gebasz ,miért gyulad ki a cheklámpa kb.50 km. megtétele után és folyamatosan világit,majd saru le ,várok vele 1/4 órát -vissza saru .Megint kb. 50 km bodogság,majd ujra lámpa.
Kérdésem az lenne ,hogy volt már valakinek ehhez hasonló problémája?Még mindig a lambdaszondámnak van baja?Vagy valami másnak ami azért nem befolyásolja a motor müködését?
Előre is köszönöm válaszaitokat.

Valószínűsítem, hogy egy gyári scan 100 -as műszerrel vissza kellene állítani a lambdaszondád az eredeti gyári értékre, ha az ismételt hibakódott megint a lambdaszondára dobja be.
Vagy márkaszervíz, vagy sokkal olcsóbban Pesten Leoneléknél tudod megcsináltatni.
« Utoljára szerkesztve: 2012. Március 06. - 23:02:33 írta hawer » Naplózva

A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
Nyunyu
Friss hús
*

« Hozzászólás #853 Dátum: 2012. Március 07. - 17:37:28 »

Köszi Hawer!
Csak nem tudom,hogy Leonelék merre vannak,Pesten?
Naplózva
Yanee
Teljes tag

SW 1,6 Elite

« Hozzászólás #854 Dátum: 2012. Március 07. - 18:26:25 »

Köszi Hawer!
Csak nem tudom,hogy Leonelék merre vannak,Pesten?

CarService. Itt keresd az elérhetőséget: http://www.lacettiklub.hu/forum/index.php?topic=355.msg66224#new
Naplózva
Oldalak: 1 ... 55 56 [57] 58 59 ... 115   Fel

Ugrás: