hawer
|
 |
« Hozzászólás #855 Dátum: 2012. Március 07. - 18:27:15 » |
|
Köszi Hawer! Csak nem tudom,hogy Leonelék merre vannak,Pesten?
1165 Bp. Zsenge u. 66. De elötte hívd fel: 06304394379
|
|
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
Krisz
|
 |
« Hozzászólás #856 Dátum: 2012. Március 09. - 10:38:50 » |
|
Vagy ahogy azt már többször írtam is, a törés helyén az eredeti csőbe egy toldó darab (kb. 5 perc szereléssel együtt), és annyi. Nekem egyszer tört a cső, a fenti módon lett javítva (2-3? éve). Azóta sincs semmi baja.
Törés helye: gumi harmonika az ajtó és a karosszéria között.
Nekem még nem tört el,de ha ez bekövetkezik akkor azt a szakaszt gumi csőre váltom 2 toldóval.És örök élet.
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222 
|
|
|
hawer
|
 |
« Hozzászólás #857 Dátum: 2012. Március 09. - 10:45:19 » |
|
Vagy ahogy azt már többször írtam is, a törés helyén az eredeti csőbe egy toldó darab (kb. 5 perc szereléssel együtt), és annyi. Nekem egyszer tört a cső, a fenti módon lett javítva (2-3? éve). Azóta sincs semmi baja.
Törés helye: gumi harmonika az ajtó és a karosszéria között.
Nekem még nem tört el,de ha ez bekövetkezik akkor azt a szakaszt gumi csőre váltom 2 toldóval.És örök élet. Amennyit te azt használod, már most így is örök életű. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #858 Dátum: 2012. Március 15. - 08:06:38 » |
|
Sziasztok Cartársak! Szeretném a véleményeteket meg a segítségeteket kérni,mert ezzel az elektromos hibával még nem találkoztam. Az előzményről egy kicsit:nem olyan régen kigyulladt a az a bizonyos motorlámpa.Bementem a szervízbe ,hogy mondják meg nekem,hogy menet közben mi a ....ért gyulladt ki a lámpa.Volt az a pénz amiért megmondták,hogy a 2. lambdaszondám fűtőszálja van elszakadva,de ez nem befolyásolja a mükődést.Ez így is volt,Sebiéktől (akiknek mégegyszer köszönöm)tudtam venni postán keresztül lambdaszondát(gyárit).Beszerelés után viszont motorlámpa nem alszik el?  ?Mit csináljak?telefonáltam autóvillamoságis ismerősőmnek ,hogy ilyenkor mi lehet?Azt mondta vegyem le az akku sarut egy kicsit.Na ez bejött,öröm és bodogság !!! Most jön a gebasz ,miért gyulad ki a cheklámpa kb.50 km. megtétele után és folyamatosan világit,majd saru le ,várok vele 1/4 órát -vissza saru .Megint kb. 50 km bodogság,majd ujra lámpa. Kérdésem az lenne ,hogy volt már valakinek ehhez hasonló problémája?Még mindig a lambdaszondámnak van baja?Vagy valami másnak ami azért nem befolyásolja a motor müködését? Előre is köszönöm válaszaitokat. Akku le, és eltűnik a sárga lámpa? Ezzel most megleptél. Én eddig úgy tudtam/tapasztaltam, hogy a mi autónk nem felejti el ettől a hibakódokat. Ez a régebbi típusokra volt jellemző. Lehet, hogy egy rendes törlés után nem köszönne vissza a sárgaság? 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #859 Dátum: 2012. Március 15. - 09:17:09 » |
|
Sziasztok Cartársak! Szeretném a véleményeteket meg a segítségeteket kérni,mert ezzel az elektromos hibával még nem találkoztam. Az előzményről egy kicsit:nem olyan régen kigyulladt a az a bizonyos motorlámpa.Bementem a szervízbe ,hogy mondják meg nekem,hogy menet közben mi a ....ért gyulladt ki a lámpa.Volt az a pénz amiért megmondták,hogy a 2. lambdaszondám fűtőszálja van elszakadva,de ez nem befolyásolja a mükődést.Ez így is volt,Sebiéktől (akiknek mégegyszer köszönöm)tudtam venni postán keresztül lambdaszondát(gyárit).Beszerelés után viszont motorlámpa nem alszik el?  ?Mit csináljak?telefonáltam autóvillamoságis ismerősőmnek ,hogy ilyenkor mi lehet?Azt mondta vegyem le az akku sarut egy kicsit.Na ez bejött,öröm és bodogság !!! Most jön a gebasz ,miért gyulad ki a cheklámpa kb.50 km. megtétele után és folyamatosan világit,majd saru le ,várok vele 1/4 órát -vissza saru .Megint kb. 50 km bodogság,majd ujra lámpa. Kérdésem az lenne ,hogy volt már valakinek ehhez hasonló problémája?Még mindig a lambdaszondámnak van baja?Vagy valami másnak ami azért nem befolyásolja a motor müködését? Előre is köszönöm válaszaitokat. Akku le, és eltűnik a sárga lámpa? Ezzel most megleptél. Én eddig úgy tudtam/tapasztaltam, hogy a mi autónk nem felejti el ettől a hibakódokat. Ez a régebbi típusokra volt jellemző. Lehet, hogy egy rendes törlés után nem köszönne vissza a sárgaság?  Hibakód nem törlődik magától,az akksisarus levétel utoljára a lanos/nubirán működöt/2002ig/
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
Tomy61
|
 |
« Hozzászólás #860 Dátum: 2012. Március 15. - 10:14:53 » |
|
Sziasztok Cartársak! Szeretném a véleményeteket meg a segítségeteket kérni,mert ezzel az elektromos hibával még nem találkoztam. Az előzményről egy kicsit:nem olyan régen kigyulladt a az a bizonyos motorlámpa.Bementem a szervízbe ,hogy mondják meg nekem,hogy menet közben mi a ....ért gyulladt ki a lámpa.Volt az a pénz amiért megmondták,hogy a 2. lambdaszondám fűtőszálja van elszakadva,de ez nem befolyásolja a mükődést.Ez így is volt,Sebiéktől (akiknek mégegyszer köszönöm)tudtam venni postán keresztül lambdaszondát(gyárit).Beszerelés után viszont motorlámpa nem alszik el?  ?Mit csináljak?telefonáltam autóvillamoságis ismerősőmnek ,hogy ilyenkor mi lehet?Azt mondta vegyem le az akku sarut egy kicsit.Na ez bejött,öröm és bodogság !!! Most jön a gebasz ,miért gyulad ki a cheklámpa kb.50 km. megtétele után és folyamatosan világit,majd saru le ,várok vele 1/4 órát -vissza saru .Megint kb. 50 km bodogság,majd ujra lámpa. Kérdésem az lenne ,hogy volt már valakinek ehhez hasonló problémája?Még mindig a lambdaszondámnak van baja?Vagy valami másnak ami azért nem befolyásolja a motor müködését? Előre is köszönöm válaszaitokat. Akku le, és eltűnik a sárga lámpa? Ezzel most megleptél. Én eddig úgy tudtam/tapasztaltam, hogy a mi autónk nem felejti el ettől a hibakódokat. Ez a régebbi típusokra volt jellemző. Lehet, hogy egy rendes törlés után nem köszönne vissza a sárgaság?  Hibakód nem törlődik magától,az akksisarus levétel utoljára a lanos/nubirán működöt/2002ig/ De létezik olyan hibakód, ami törlődik, erre a TIS is tesz utalást. Viszont a "történeti" hibatárolóban megmarad a "nyoma". Egyáltalán nem biztos, hogy ugyan azt a hibát adja be a szonda csere óta, viszont ha a két, akár különböző hiba, az emissziót befolyásoló egység működési rendellenességét jelzi, akkor világít a sárga. Tehát pontosítani kellene az esetleges újabb hibakódot.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
 |
« Hozzászólás #861 Dátum: 2012. Március 29. - 15:19:46 » |
|
Mostanában össze-vissza jár az óra az autóban.A gumikalapácsos javításon már túl vagyok.Van valami gyógymód,vagy csere?
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
 |
« Hozzászólás #862 Dátum: 2012. Március 29. - 17:54:16 » |
|
Mostanában össze-vissza jár az óra az autóban.A gumikalapácsos javításon már túl vagyok.Van valami gyógymód,vagy csere?
Óra ki, panel szét, nyák újra forrasztása, majd minden vissza, és jó lesz, mint nekem is. Szívesen segítek, már rutinból szedem ki, pattintom szét, szomszédom forrasztja (elektroműszerész, és még lát is!), majd vissza minden fordított sorrendben. Azóta nekem tökéletesen müxik, nem villog, és pontos is. Nem kell cserélni! Jó lesz!
|
|
|
Naplózva
|
 Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
 |
« Hozzászólás #863 Dátum: 2012. Március 29. - 19:08:29 » |
|
Óra ki, panel szét, nyák újra forrasztása, majd minden vissza, és jó lesz, mint nekem is. Szívesen segítek, már rutinból szedem ki, pattintom szét, szomszédom forrasztja (elektroműszerész, és még lát is!), majd vissza minden fordított sorrendben. Azóta nekem tökéletesen müxik, nem villog, és pontos is. Nem kell cserélni! Jó lesz! Te szerelsz, ő meg lát? Érdekes párosítás! 
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
hawer
|
 |
« Hozzászólás #864 Dátum: 2012. Március 29. - 19:19:55 » |
|
Óra ki, panel szét, nyák újra forrasztása, majd minden vissza, és jó lesz, mint nekem is. Szívesen segítek, már rutinból szedem ki, pattintom szét, szomszédom forrasztja (elektroműszerész, és még lát is!), majd vissza minden fordított sorrendben. Azóta nekem tökéletesen müxik, nem villog, és pontos is. Nem kell cserélni! Jó lesz! Te szerelsz, ő meg lát? Érdekes párosítás!  Pedig nem olyan nyúlfarknyi az a fránya óra.. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Yanee
Teljes tag

Nem elérhető
SW 1,6 Elite
|
 |
« Hozzászólás #865 Dátum: 2012. április 23. - 19:49:46 » |
|
Üdv. Eltűnt a helyzetjelzőm.  Tompított, refi van, de sem elől, sem hátul nem világítanak a helyzetjelzők (ami hátul "tuningolt" azaz a ködös dupla-izzószálas formában helyzetjelzőként is működik) nincs rendszámvilágítás, aztán a műszer háttérvilágítása és a középkonzol is sötét. Néztem biztosítékokat: ok. Néztem a relét: megforgattam a kürtével, a kürt műxik a lámpákéval, a lámpák nem műxenek a kürtével, tehát ok. Gidyvel konzultáltam, hogy ő hallott-e már hasonlóról... szerinte a kormánykapcsoló lehet a hiba forrása. Esetleg egyéb ötlet? Kell a kocsi a melóhoz. A héten nagyon. Nincs időm hivatalos szervízezéssel tölteni az időm... 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
 |
« Hozzászólás #866 Dátum: 2012. április 23. - 19:51:58 » |
|
Üdv. Eltűnt a helyzetjelzőm.  Tompított, refi van, de sem elől, sem hátul nem világítanak a helyzetjelzők (ami hátul "tuningolt" azaz a ködös dupla-izzószálas formában helyzetjelzőként is működik) nincs rendszámvilágítás, aztán a műszer háttérvilágítása és a középkonzol is sötét. Néztem biztosítékokat: ok. Néztem a relét: megforgattam a kürtével, a kürt műxik a lámpákéval, a lámpák nem műxenek a kürtével, tehát ok. Gidyvel konzultáltam, hogy ő hallott-e már hasonlóról... szerinte a kormánykapcsoló lehet a hiba forrása. Esetleg egyéb ötlet? Kell a kocsi a melóhoz. A héten nagyon. Nincs időm hivatalos szervízezéssel tölteni az időm...  Hátsó ablakmosócső esetleg?.... vagy a tied már javított?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Yanee
Teljes tag

Nem elérhető
SW 1,6 Elite
|
 |
« Hozzászólás #867 Dátum: 2012. április 23. - 19:59:20 » |
|
Üdv. Eltűnt a helyzetjelzőm.  Tompított, refi van, de sem elől, sem hátul nem világítanak a helyzetjelzők (ami hátul "tuningolt" azaz a ködös dupla-izzószálas formában helyzetjelzőként is működik) nincs rendszámvilágítás, aztán a műszer háttérvilágítása és a középkonzol is sötét. Néztem biztosítékokat: ok. Néztem a relét: megforgattam a kürtével, a kürt műxik a lámpákéval, a lámpák nem műxenek a kürtével, tehát ok. Gidyvel konzultáltam, hogy ő hallott-e már hasonlóról... szerinte a kormánykapcsoló lehet a hiba forrása. Esetleg egyéb ötlet? Kell a kocsi a melóhoz. A héten nagyon. Nincs időm hivatalos szervízezéssel tölteni az időm...  Hátsó ablakmosócső esetleg?.... vagy a tied már javított? Javított, néztem, ok.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Yanee
Teljes tag

Nem elérhető
SW 1,6 Elite
|
 |
« Hozzászólás #868 Dátum: 2012. április 24. - 18:13:21 » |
|
Üdv. Eltűnt a helyzetjelzőm.  Tompított, refi van, de sem elől, sem hátul nem világítanak a helyzetjelzők (ami hátul "tuningolt" azaz a ködös dupla-izzószálas formában helyzetjelzőként is működik) nincs rendszámvilágítás, aztán a műszer háttérvilágítása és a középkonzol is sötét. Néztem biztosítékokat: ok. Néztem a relét: megforgattam a kürtével, a kürt műxik a lámpákéval, a lámpák nem műxenek a kürtével, tehát ok. Gidyvel konzultáltam, hogy ő hallott-e már hasonlóról... szerinte a kormánykapcsoló lehet a hiba forrása. Esetleg egyéb ötlet? Kell a kocsi a melóhoz. A héten nagyon. Nincs időm hivatalos szervízezéssel tölteni az időm...  Hátsó ablakmosócső esetleg?.... vagy a tied már javított? Javított, néztem, ok. Meg van. mégis biztosíték...  A ködlámpa biztije alig észrevehetően, de elszállt. Tegnap este pedig végig néztem az összeset, de a szürkületben nem vettem észre... Mondjuk nem értem, hogy a ködös áramköre és az alap helyzetjelzők köre hogy áll össze, de a csere után minden ok. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
 |
« Hozzászólás #869 Dátum: 2012. április 24. - 18:30:20 » |
|
Üdv. Eltűnt a helyzetjelzőm.  Tompított, refi van, de sem elől, sem hátul nem világítanak a helyzetjelzők (ami hátul "tuningolt" azaz a ködös dupla-izzószálas formában helyzetjelzőként is működik) nincs rendszámvilágítás, aztán a műszer háttérvilágítása és a középkonzol is sötét. Néztem biztosítékokat: ok. Néztem a relét: megforgattam a kürtével, a kürt műxik a lámpákéval, a lámpák nem műxenek a kürtével, tehát ok. Gidyvel konzultáltam, hogy ő hallott-e már hasonlóról... szerinte a kormánykapcsoló lehet a hiba forrása. Esetleg egyéb ötlet? Kell a kocsi a melóhoz. A héten nagyon. Nincs időm hivatalos szervízezéssel tölteni az időm...  Hátsó ablakmosócső esetleg?.... vagy a tied már javított? Javított, néztem, ok. Meg van. mégis biztosíték...  A ködlámpa biztije alig észrevehetően, de elszállt. Tegnap este pedig végig néztem az összeset, de a szürkületben nem vettem észre... Mondjuk nem értem, hogy a ködös áramköre és az alap helyzetjelzők köre hogy áll össze, de a csere után minden ok.  Nos hát ez a lényeg! De átvertél, és persze főleg magad, mert jónak vélted a biztiket. Benyaltam, ezért gondoltam- logikusan- a bajusz kapcsolóra. Jó, hogy így történt, ez volt a legolcsóbb javítás. Jó, hogy nem adtad fel, nem mentél szervizbe.
|
|
|
Naplózva
|
 Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
|