Lacetti klub fórum
2025. április 30. - 11:13:18 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 63   Le

Szerző Téma: Fék ,ABS, TC  (Megtekintve 306981 alkalommal)
Tahy
Friss hús
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Hozzászólás #270 Dátum: 2010. Október 15. - 15:08:02 »

Nekem is hasonló jelenséget produkál a kocsim azzal a különbséggel, hogy nem világít semmilyen ikon sem a műszerfalon.
Ha sikerül valami megoldást találni kérlek ted közzé.
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #271 Dátum: 2010. Október 16. - 05:45:43 »

Nekem is hasonló jelenséget produkál a kocsim azzal a különbséggel, hogy nem világít semmilyen ikon sem a műszerfalon.
Ha sikerül valami megoldást találni kérlek ted közzé.
Hát ez bosszantó, de melyik jelenséghezhasonlót? Mert úgy esetleg könnyebb lenne segíteni... 
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
kamikaze
Kábelbarát
Ezredes

1.4 16v LPG

« Hozzászólás #272 Dátum: 2010. Október 17. - 08:58:15 »

Tiszteletem! 1 kérdésem volna,okozhatja-e az ABS kikapcsolását az hogy elöl 195/50es hátul pedig 195/65ös gumik vannak.
(Defekt miatti kényszer helyzet. )

Előre is köszi Kz
Naplózva

06.20.545.63.82 <br />\"Egyetlen dolog, amit egy jó tanáccsal tehetünk az, hogy továbbadjuk.<br />Oscar Wilde\"
Jopek
Globális moderátor
Ezredes

1.4 HB Star AC+LPG

« Hozzászólás #273 Dátum: 2010. Október 17. - 09:01:10 »

Tiszteletem! 1 kérdésem volna,okozhatja-e az ABS kikapcsolását az hogy elöl 195/50es hátul pedig 195/65ös gumik vannak.

Előre is köszi Kz
Nem.
(Gondolj csak a virsli pótkerékre...)
Naplózva
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #274 Dátum: 2010. Október 17. - 10:30:25 »

Előre is köszi Kz
Nem.
Szerintem, elképzelhető. A mankókerék és a gyári méret között kb. 5% van, nálad viszont 10% most az eltérés.
Naplózva

LPG
kamikaze
Kábelbarát
Ezredes

1.4 16v LPG

« Hozzászólás #275 Dátum: 2010. Október 17. - 10:40:10 »

Előre is köszi Kz
Nem.
Szerintem, elképzelhető. A mankókerék és a gyári méret között kb. 5% van, nálad viszont 10% most az eltérés.
Akkor jó keddig csak ki bírja így. Köszi a helpet Kacsint
Naplózva

06.20.545.63.82 <br />\"Egyetlen dolog, amit egy jó tanáccsal tehetünk az, hogy továbbadjuk.<br />Oscar Wilde\"
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #276 Dátum: 2010. Október 17. - 10:48:48 »

Előre is köszi Kz
Nem.
Ez nem 100%, ezt csak én gondolom így. Kacsint
Utána számoltam, a mankókerék 7%-kal kisebb nem 5-tel.
Naplózva

LPG
Jopek
Globális moderátor
Ezredes

1.4 HB Star AC+LPG

« Hozzászólás #277 Dátum: 2010. Október 17. - 12:04:58 »

Előre is köszi Kz
Nem.
Ez nem 100%, ezt csak én gondolom így. Kacsint
Utána számoltam, a mankókerék 7%-kal kisebb nem 5-tel.
Ehhh...Azzal az energiával amivel ezt számolgatjátok, talán utána is tudnátok nézni a működésnek. Kacsint
És akkor nem kellene téves következtetéseket levonni..pl. egy kis kerékátmérő különbségből eredően. Mosolyog
De, hogy ne kelljen fáradnotok:http://hu.wikipedia.org/wiki/ABS#A_blokkol.C3.A1sg.C3.A1tl.C3.B3_m.C5.B1k.C3.B6d.C3.A9se
Naplózva
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #278 Dátum: 2010. Október 17. - 12:28:37 »

Ehhh...Azzal az energiával amivel ezt számolgatjátok, talán utána is tudnátok nézni a működésnek. Kacsint
És akkor nem kellene téves következtetéseket levonni..pl. egy kis kerékátmérő különbségből eredően. Mosolyog
De, hogy ne kelljen fáradnotok:http://hu.wikipedia.org/wiki/ABS#A_blokkol.C3.A1sg.C3.A1tl.C3.B3_m.C5.B1k.C3.B6d.C3.A9se
Nekem ebből nem derül ki. Zavart
Naplózva

LPG
Jopek
Globális moderátor
Ezredes

1.4 HB Star AC+LPG

« Hozzászólás #279 Dátum: 2010. Október 17. - 12:39:25 »

Az érzékelőkből jövő adatokat a vezérlőegység figyeli, és túlzott mértékű lassulás esetén utasítja a szelepeket, hogy a blokkolást megelőzendő mérsékeljék a féknyomást.

Lassulást mér a vezérlő, túlzott mértékűt. Majdnem blokkolást.
Nem érdekli a kerékátmérő.
Naplózva
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #280 Dátum: 2010. Október 17. - 13:34:01 »

Az érzékelőkből jövő adatokat a vezérlőegység figyeli, és túlzott mértékű lassulás esetén utasítja a szelepeket, hogy a blokkolást megelőzendő mérsékeljék a féknyomást.

Lassulást mér a vezérlő, túlzott mértékűt. Majdnem blokkolást.
Nem érdekli a kerékátmérő.

Arra gondoltam, ha más a kerékátmérő eltérő sebességet érzékel.
De ha azt mondod, hogy nem befolyásolja, akkor elhiszem. Kacsint Én nem értek hozzá.
Naplózva

LPG
Tomy61
Vén róka

« Hozzászólás #281 Dátum: 2010. Október 17. - 16:24:25 »

De igen, fontos az azonos gumiátmérő (kerület), fordulatszám. Kb 15 km/h sebesség felett az ABS vezérlőegység észreveszi a fordulatszám különbséget és kikapcsolja a rendszert. Pontosan a kerékfordulatszám figyelése kerekenként a lényege az ABS működésének, ez a visszacsatolás, hogy a kerekek fordulatszámával mi a pillanatnyi helyzet.
Naplózva
Tahy
Friss hús
*

« Hozzászólás #282 Dátum: 2010. Október 22. - 14:39:21 »

Valamiért nem sikerül adott hozzászólásra válaszolni, de majd csak belejövök...szóval a problémám az amit az 1-2oldalon tárgyaltatok az ABS-sel kapcsolatban 3-5km/h sebességről picit fékezve megállásig bekapcsol az abs - persze a kereken szerintem nem fejti ki a hatását, csak a fékpedálon érzem és hallom hogy dolgozik.
Mi lehet a baj?
Naplózva
sebijoe
Ezredes

« Hozzászólás #283 Dátum: 2010. Október 22. - 15:23:10 »

Valamiért nem sikerül adott hozzászólásra válaszolni, de majd csak belejövök...szóval a problémám az amit az 1-2oldalon tárgyaltatok az ABS-sel kapcsolatban 3-5km/h sebességről picit fékezve megállásig bekapcsol az abs - persze a kereken szerintem nem fejti ki a hatását, csak a fékpedálon érzem és hallom hogy dolgozik.
Mi lehet a baj?

Úgy próbáltad, hogy amihez hozzá akarsz szólni ott a jobb felső részén van olyan, hogy "Idézet" arra rákattintasz és máris a kívánt részhez szólsz hozzá! Kacsint
Naplózva

Yanee
Teljes tag

SW 1,6 Elite

« Hozzászólás #284 Dátum: 2010. Október 23. - 21:01:53 »

Ismét volt melegedése a jobb hátsó kerekemnek. Viszont nem állandóan, mondjuk 4 útból 1x...
Vettem felújító készletet, szerelő haver nekiállt megbütykölni.
A fékmunkahenger dugattyúját kiszedve rozsdát találtunk a karmantyú alatt a nútban és a közvetlenül a karmantyú alatt a dugattyú felületén egy vékony csíkban fél 1 centi hosszan!    He Valószínűleg a leváló rozsdadarabok miatt szorulhatott meg a fék.
Alaposan szemügyre véve a dugattyút, ott ahol a rozsdásodás volt, pici benyomódást vettünk észre, mint amit valami fogóval valaha megszorítottak.
Vízpára valahogy bekerül, sérült felület kirügyezik, a mozgás miatt leváló rozsda pedig gátolja a dugattyú szabad mozgását.

Most ismét kitakarítva, új gumikkal és karmantyúval összerakva. Ha újra szorulni fog e miatt, akkor a haver szerint a dugattyút kellene kicserélni.
Kérdésem egy témában járatos car-társtól, hogy csak a dugattyút be lehet-e önmagában szerezni?
Naplózva
Oldalak: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 63   Fel

Ugrás: