Pittike
|
 |
« Hozzászólás #630 Dátum: 2010. Szeptember 28. - 18:19:13 » |
|
Valami furcsa szag jön a szellőző rendszerből, talán égett szag bár nem tudom megállapítani, de nagyon büdös. Ha nem megy a motor, akkor is jön be valahonnan. Rendszer nemrég kitisztíttatva, levelek nincsenek a rendszerben, nem ütöttem el egy ny..at, állatot sem  Milyen szag? Nem áll előtted egy IFA járó motorral? 
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #631 Dátum: 2010. Szeptember 28. - 18:32:06 » |
|
Valami furcsa szag jön a szellőző rendszerből, talán égett szag bár nem tudom megállapítani, de nagyon büdös. Ha nem megy a motor, akkor is jön be valahonnan. Rendszer nemrég kitisztíttatva, levelek nincsenek a rendszerben, nem ütöttem el egy ny..at, állatot sem  Milyen szag? Nem áll előtted egy IFA járó motorral?   Egyébként nem. Igazából nem tudom mihez hasonlítani, olyan égett szag. Folyamatosan magas fordulaton használom a ventillátort, kicsit már csökkent a szag, de pár óra állás után megint nagyon érezni. Motor járásától független.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Pittike
|
 |
« Hozzászólás #632 Dátum: 2010. Szeptember 28. - 18:49:22 » |
|
Valami furcsa szag jön a szellőző rendszerből, talán égett szag bár nem tudom megállapítani, de nagyon büdös. Ha nem megy a motor, akkor is jön be valahonnan. Rendszer nemrég kitisztíttatva, levelek nincsenek a rendszerben, nem ütöttem el egy ny..at, állatot sem  Milyen szag? Nem áll előtted egy IFA járó motorral?   Egyébként nem. Igazából nem tudom mihez hasonlítani, olyan égett szag. Folyamatosan magas fordulaton használom a ventillátort, kicsit már csökkent a szag, de pár óra állás után megint nagyon érezni. Motor járásától független. Lehet, hogy pont a szellőztető ventilátor akar leégni, de hűtőfolyadék is szivároghat a szellőzőrendszerbe, az is kellemetlen szagú. Vagy ledaráltál egy egeret 
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #633 Dátum: 2010. Szeptember 28. - 18:52:56 » |
|
Valami furcsa szag jön a szellőző rendszerből, talán égett szag bár nem tudom megállapítani, de nagyon büdös. Ha nem megy a motor, akkor is jön be valahonnan. Rendszer nemrég kitisztíttatva, levelek nincsenek a rendszerben, nem ütöttem el egy ny..at, állatot sem  Milyen szag? Nem áll előtted egy IFA járó motorral?   Egyébként nem. Igazából nem tudom mihez hasonlítani, olyan égett szag. Folyamatosan magas fordulaton használom a ventillátort, kicsit már csökkent a szag, de pár óra állás után megint nagyon érezni. Motor járásától független. Lehet, hogy pont a szellőztető ventilátor akar leégni, de hűtőfolyadék is szivároghat a szellőzőrendszerbe, az is kellemetlen szagú. Vagy ledaráltál egy egeret  Sajna nem tudom mikor jutok el a szervízbe, de remélem ők megmondják.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Pittike
|
 |
« Hozzászólás #634 Dátum: 2010. Szeptember 28. - 18:56:42 » |
|
Valami furcsa szag jön a szellőző rendszerből, talán égett szag bár nem tudom megállapítani, de nagyon büdös. Ha nem megy a motor, akkor is jön be valahonnan. Rendszer nemrég kitisztíttatva, levelek nincsenek a rendszerben, nem ütöttem el egy ny..at, állatot sem  Milyen szag? Nem áll előtted egy IFA járó motorral?   Egyébként nem. Igazából nem tudom mihez hasonlítani, olyan égett szag. Folyamatosan magas fordulaton használom a ventillátort, kicsit már csökkent a szag, de pár óra állás után megint nagyon érezni. Motor járásától független. Lehet, hogy pont a szellőztető ventilátor akar leégni, de hűtőfolyadék is szivároghat a szellőzőrendszerbe, az is kellemetlen szagú. Vagy ledaráltál egy egeret  Sajna nem tudom mikor jutok el a szervízbe, de remélem ők megmondják. Offtopic autónknál múltkor a ventilátor szabályzó kapcsolójához tartozó ellenállások égtek szét, mert szorult a ventilátor. Persze ez is csak egy lehetőség az egymillióból... Remélhetőleg valami banális magyarázata lesz...
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #635 Dátum: 2010. Szeptember 28. - 19:24:03 » |
|
Valami furcsa szag jön a szellőző rendszerből, talán égett szag bár nem tudom megállapítani, de nagyon büdös. Ha nem megy a motor, akkor is jön be valahonnan. Rendszer nemrég kitisztíttatva, levelek nincsenek a rendszerben, nem ütöttem el egy ny..at, állatot sem  Már úgy érted, hogy ha nem megy a szellőző motor akkor is jön a szag?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #636 Dátum: 2010. Szeptember 28. - 19:43:28 » |
|
Valami furcsa szag jön a szellőző rendszerből, talán égett szag bár nem tudom megállapítani, de nagyon büdös. Ha nem megy a motor, akkor is jön be valahonnan. Rendszer nemrég kitisztíttatva, levelek nincsenek a rendszerben, nem ütöttem el egy ny..at, állatot sem  Már úgy érted, hogy ha nem megy a szellőző motor akkor is jön a szag? Nem, ha az autó motorja nem jár. Ha nem megy a szellőzőmotor, akkor nem igazán érzem, de mondjuk náthás vagyok, szóval nem kizárt, hogy akkor is lehet érezni, de holnap jobban megszagolom, hogy álló autónál is van-e szaga.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #637 Dátum: 2010. Szeptember 29. - 11:52:22 » |
|
Valami furcsa szag jön a szellőző rendszerből, talán égett szag bár nem tudom megállapítani, de nagyon büdös. Ha nem megy a motor, akkor is jön be valahonnan. Rendszer nemrég kitisztíttatva, levelek nincsenek a rendszerben, nem ütöttem el egy ny..at, állatot sem  Már úgy érted, hogy ha nem megy a szellőző motor akkor is jön a szag? Nem, ha az autó motorja nem jár. Ha nem megy a szellőzőmotor, akkor nem igazán érzem, de mondjuk náthás vagyok, szóval nem kizárt, hogy akkor is lehet érezni, de holnap jobban megszagolom, hogy álló autónál is van-e szaga. Na most jól megkavartál.  A kérdésem lényege: - álló motor (feltételezhetően álló autó), nem bekapcsolt szellőző motor és mégis büdös van: büdös van, szellőztetni kell (bocs  ). - gurul az autó, de nem megy a szellőző motor, de büdös van: nem jelent semmit, bárhol lehet a gond. A menetszél (sebességtől függően nyilván) felér 1-1/2 ventilátor fokozattal. Bárhol keletkezett a szag (korábban vagy most) behozza. - fenti esetben nincs szag, de ha bekapcsolod a ventilátor motort igen, akkor jó eséllyel a ventilátor motor a bűnös. A szellőző rendszerbe állat nem igazán tud bejutni. Falevél, termés, vékonyka ág igen, de állat max. tücsök-bogár. Az meg sok vizet (szagilag) nem zavar. Az elején ugye azt írtad, hogy a motor járásától független a szag. Tehát beülsz az autóba (hideg a motor), és nem indítod el a kocsit, csak bekapcsolod a szellőző motort, és jön a büdös? Akkor legközelebb ne kapcsold be a szellőzést, hanem nyisd ki a motorház tetőt, és vegyél szagmintát. Ha érzed a szagot így is, akkor motor tér. Ha nem, csak a szellőző motor bekapcsolásakor jön elő megint akkor szellőző motor és vezetékei/csatlakozásai. Mondjuk ebben az esetben nem használnám a helyedben a szellőzést amíg ki nem derül a hiba oka.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #638 Dátum: 2010. Szeptember 29. - 14:07:25 » |
|
Valami furcsa szag jön a szellőző rendszerből, talán égett szag bár nem tudom megállapítani, de nagyon büdös. Ha nem megy a motor, akkor is jön be valahonnan. Rendszer nemrég kitisztíttatva, levelek nincsenek a rendszerben, nem ütöttem el egy ny..at, állatot sem  Már úgy érted, hogy ha nem megy a szellőző motor akkor is jön a szag? Nem, ha az autó motorja nem jár. Ha nem megy a szellőzőmotor, akkor nem igazán érzem, de mondjuk náthás vagyok, szóval nem kizárt, hogy akkor is lehet érezni, de holnap jobban megszagolom, hogy álló autónál is van-e szaga. Na most jól megkavartál.  A kérdésem lényege: - álló motor (feltételezhetően álló autó), nem bekapcsolt szellőző motor és mégis büdös van: büdös van, szellőztetni kell (bocs  ). - gurul az autó, de nem megy a szellőző motor, de büdös van: nem jelent semmit, bárhol lehet a gond. A menetszél (sebességtől függően nyilván) felér 1-1/2 ventilátor fokozattal. Bárhol keletkezett a szag (korábban vagy most) behozza. - fenti esetben nincs szag, de ha bekapcsolod a ventilátor motort igen, akkor jó eséllyel a ventilátor motor a bűnös. A szellőző rendszerbe állat nem igazán tud bejutni. Falevél, termés, vékonyka ág igen, de állat max. tücsök-bogár. Az meg sok vizet (szagilag) nem zavar. Az elején ugye azt írtad, hogy a motor járásától független a szag. Tehát beülsz az autóba (hideg a motor), és nem indítod el a kocsit, csak bekapcsolod a szellőző motort, és jön a büdös? Akkor legközelebb ne kapcsold be a szellőzést, hanem nyisd ki a motorház tetőt, és vegyél szagmintát. Ha érzed a szagot így is, akkor motor tér. Ha nem, csak a szellőző motor bekapcsolásakor jön elő megint akkor szellőző motor és vezetékei/csatlakozásai. Mondjuk ebben az esetben nem használnám a helyedben a szellőzést amíg ki nem derül a hiba oka. Bocsi a kavarásért, próbálok egyértelműbb lenni. Szóval: - beülök a kocsiba motor beindítása nélkül, nem nagyon érzek semmit - elindítom a motort szintén nem érzek semmi különöset - elindítom a szellőzőmotort (mindegy, hogy jár-e az autó motorja vagy sem) megindul az égett szag befelé, ami bizonyos idő elteltével kicsit enyhébb lesz - múltkor felnyitottam a motorháztetőt indulás előtt, szagot nem éreztem a motortérben, de a szellőztetés beindítása után jött be a szag
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #639 Dátum: 2010. Szeptember 29. - 17:49:08 » |
|
Kiegészítés a problémámhoz, hátha ez segít: menet közben nem igazán érződik a menetszéllel bejövő levegőben a szag. Viszont leginkább a középső fúvókákon áramlik be, ez tisztán érezhető. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #640 Dátum: 2010. Szeptember 30. - 19:28:46 » |
|
Kiegészítés a problémámhoz, hátha ez segít: menet közben nem igazán érződik a menetszéllel bejövő levegőben a szag. Viszont leginkább a középső fúvókákon áramlik be, ez tisztán érezhető.  Vazze!!!! Az MP3- as fejegységed!!!!!!!!! 
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #641 Dátum: 2010. Szeptember 30. - 19:48:35 » |
|
Kiegészítés a problémámhoz, hátha ez segít: menet közben nem igazán érződik a menetszéllel bejövő levegőben a szag. Viszont leginkább a középső fúvókákon áramlik be, ez tisztán érezhető.  Vazze!!!! Az MP3- as fejegységed!!!!!!!!!  Ez nem is olyan vicces  Lehet hogy igazad van és az szórakozik? Egyszer-kétszer benyúltam a rádió alá és éreztem, hogy elég forró a rádió alatti műanyag sőt eléggé meg is van hajolva. Na most beleültetted a bogarat a fülembe.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #642 Dátum: 2010. Október 16. - 19:05:30 » |
|
Gidy is megszagolta a dolgot, szerinte biztos elektromos eredetű úgyhogy mostmár irány a szervíz és derítsék ki, mi égett meg. Csak attól tartok, hogy szét fogják szedni a műszerfalat, ami kicsit megrémiszt 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Döme
|
 |
« Hozzászólás #643 Dátum: 2010. Október 18. - 10:50:51 » |
|
Gidy is megszagolta a dolgot, szerinte biztos elektromos eredetű úgyhogy mostmár irány a szervíz és derítsék ki, mi égett meg. Csak attól tartok, hogy szét fogják szedni a műszerfalat, ami kicsit megrémiszt  Ne aggódj, majd összerakják... 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #644 Dátum: 2010. Október 18. - 12:00:24 » |
|
Gidy is megszagolta a dolgot, szerinte biztos elektromos eredetű úgyhogy mostmár irány a szervíz és derítsék ki, mi égett meg. Csak attól tartok, hogy szét fogják szedni a műszerfalat, ami kicsit megrémiszt  Ne aggódj, majd összerakják...  Az biztos, csak esetleg kimarad 1-2 csavar vagy nem húzzák meg rendesen és zörögni fog, esetleg összekarcolják.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|