gatsy
|
 |
« Hozzászólás #405 Dátum: 2010. Január 28. - 10:06:47 » |
|
Na, és miután kiveséztétek a témát, és szent a béke, akkor kanyarodjunk vissza a topic témájához! Köszi!  Jogos a 2 pont. Sorry! 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
bareszka
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #406 Dátum: 2010. Február 06. - 17:12:34 » |
|
Sziasztok!
A héten megint kigyulladt egy párszor a cheklámpám. Fogyi rendben (átlag 7,3l) ,gyertyák 3000 km-t mentek. Általában párás időben gyulladt ki eddig de most elég hidegek voltak ezért nem tudom mire vélni...amikor felvillan a lámpa egy pár másodpercig olyan mintha csak három henger menne és olyan "sportosabb" a hangja is, olyan érzésem van mintha az autó megtorpanna..kb 15-20 mp és utána minden rendben. előre is köszi a válaszokat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #407 Dátum: 2010. Február 06. - 17:57:22 » |
|
Sziasztok!
A héten megint kigyulladt egy párszor a cheklámpám. Fogyi rendben (átlag 7,3l) ,gyertyák 3000 km-t mentek. Általában párás időben gyulladt ki eddig de most elég hidegek voltak ezért nem tudom mire vélni...amikor felvillan a lámpa egy pár másodpercig olyan mintha csak három henger menne és olyan "sportosabb" a hangja is, olyan érzésem van mintha az autó megtorpanna..kb 15-20 mp és utána minden rendben. előre is köszi a válaszokat.
Valószínűleg a szokásos problémába futottál P300 ami legvégső esetben szelepezés 
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #408 Dátum: 2010. Február 06. - 18:32:09 » |
|
Az utóbbi napokban nekem is sorra dobálja a sárga lámát.  A múltkor 171-es kódot dobált többször, most a 132-est(ha jól emlékszem. 2-es Lambda szonda érték túl magas). De most ennek sincs időm utána járni. A gép megy, gondot nem érzek, nem fogyaszt rosszabbul mint máskor. Majd lesz valami.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jopek
|
 |
« Hozzászólás #409 Dátum: 2010. Február 06. - 18:39:12 » |
|
Az utóbbi napokban nekem is sorra dobálja a sárga lámát.  A múltkor 171-es kódot dobált többször, most a 132-est(ha jól emlékszem. 2-es Lambda szonda érték túl magas). De most ennek sincs időm utána járni. A gép megy, gondot nem érzek, nem fogyaszt rosszabbul mint máskor. Majd lesz valami. A héten kétszer volt cheklámpa. Mindkettő a reggeli hidegben, melegítés nélküli elindulás után kb. 1 kilóméterrel. Ha indulás előtt kb. 5 percig járatom, semmi gond. ( ezt minden télen eljátsza, ha nagy a hideg)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #410 Dátum: 2010. Február 06. - 18:48:28 » |
|
Az utóbbi napokban nekem is sorra dobálja a sárga lámát.  A múltkor 171-es kódot dobált többször, most a 132-est(ha jól emlékszem. 2-es Lambda szonda érték túl magas). De most ennek sincs időm utána járni. A gép megy, gondot nem érzek, nem fogyaszt rosszabbul mint máskor. Majd lesz valami. Diagnosztikai hibakód (DTC) P0171 Tüzelőanyag optimalizáló rendszer, túl szegény P0132 sz. diagnosztikai hibakód - HO2S (1. érzékelő) magas feszültség
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #411 Dátum: 2010. Február 06. - 19:46:51 » |
|
Az utóbbi napokban nekem is sorra dobálja a sárga lámát.  A múltkor 171-es kódot dobált többször, most a 132-est(ha jól emlékszem. 2-es Lambda szonda érték túl magas). De most ennek sincs időm utána járni. A gép megy, gondot nem érzek, nem fogyaszt rosszabbul mint máskor. Majd lesz valami. A héten kétszer volt cheklámpa. Mindkettő a reggeli hidegben, melegítés nélküli elindulás után kb. 1 kilóméterrel. Ha indulás előtt kb. 5 percig járatom, semmi gond. ( ezt minden télen eljátsza, ha nagy a hideg) Én is ilyenre gyanakodtam. Akkor dobta nekem is, amikor nem volt időm melegíteni a gépet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #412 Dátum: 2010. Február 06. - 19:50:37 » |
|
Az utóbbi napokban nekem is sorra dobálja a sárga lámát.  A múltkor 171-es kódot dobált többször, most a 132-est(ha jól emlékszem. 2-es Lambda szonda érték túl magas). De most ennek sincs időm utána járni. A gép megy, gondot nem érzek, nem fogyaszt rosszabbul mint máskor. Majd lesz valami. Diagnosztikai hibakód (DTC) P0171 Tüzelőanyag optimalizáló rendszer, túl szegény P0132 sz. diagnosztikai hibakód - HO2S (1. érzékelő) magas feszültség Kösz (ezeket én is tudom. Csak a kiváltó okot/teendőt nem. Erre írtam, hogy nincs időm utána járni). A hidegre gyanakszom (mint azt fentebb Jopeknek írt válaszomban is említem), ezért is nem izgattam magam túlságosan miatta. Ezzel együtt nem hiszem, hogy normális lenne. -30 fokban esetleg. De -6-nál? 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #413 Dátum: 2010. Február 06. - 20:22:53 » |
|
Az utóbbi napokban nekem is sorra dobálja a sárga lámát.  A múltkor 171-es kódot dobált többször, most a 132-est(ha jól emlékszem. 2-es Lambda szonda érték túl magas). De most ennek sincs időm utána járni. A gép megy, gondot nem érzek, nem fogyaszt rosszabbul mint máskor. Majd lesz valami. Diagnosztikai hibakód (DTC) P0171 Tüzelőanyag optimalizáló rendszer, túl szegény P0132 sz. diagnosztikai hibakód - HO2S (1. érzékelő) magas feszültség Kösz (ezeket én is tudom. Csak a kiváltó okot/teendőt nem. Erre írtam, hogy nincs időm utána járni). A hidegre gyanakszom (mint azt fentebb Jopeknek írt válaszomban is említem), ezért is nem izgattam magam túlságosan miatta. Ezzel együtt nem hiszem, hogy normális lenne. -30 fokban esetleg. De -6-nál?  Valószínű lambdaszonda cseréd lesz a 2 hibakód összefügg
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #414 Dátum: 2010. Február 07. - 08:25:41 » |
|
Inkább az mint katalizátor. Hol van a 2-es szonda?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
 |
« Hozzászólás #415 Dátum: 2010. Február 07. - 08:30:37 » |
|
Erről raktam már fel képet valahová,mert nekem 2szer is cserélték.megkeresem.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #416 Dátum: 2010. Február 07. - 08:32:19 » |
|
Erről raktam már fel képet valahová,mert nekem 2szer is cserélték.megkeresem. De neked az első lambdát cserélték, ha jól emlékszem. Ennek meg a katalizátor után kell lennie. Nem jól gondolom Sebike?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
 |
« Hozzászólás #417 Dátum: 2010. Február 07. - 08:33:56 » |
|
Erről raktam már fel képet valahová,mert nekem 2szer is cserélték.megkeresem. De neked az első lambdát cserélték, ha jól emlékszem. Ennek meg a katalizátor után kell lennie. Nem jól gondolom Sebike? Nekem is 132 volt a kód.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #418 Dátum: 2010. Február 07. - 08:35:27 » |
|
Ebben az esetben keresgéld a képet.  Légyszi.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
 |
« Hozzászólás #419 Dátum: 2010. Február 07. - 08:54:49 » |
|
Ebben az esetben keresgéld a képet.  Légyszi. Na megvan: http://www.lacettiklub.hu/forum/index.php?topic=19.210Lehet hogy át kellene emelni a szerelő galériába,hogy könnyebben meg lehessen találni majd.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|