baroti
|
 |
« Hozzászólás #285 Dátum: 2009. December 23. - 08:10:18 » |
|
Sziasztok! Tegnap megígértem, hogy beszámolok a tompított fényszóró javításáról...(tompított nem működik, fényszórómagasság állítás sem...) nos nem tudom,hogy minek köszönhetem, talán az enyhe időnek, vagy a hóátfúvásoknak, de a hiba ahogy jött, úgy meg is szűnt. Minden működik! Annyit csináltam, hogy egy kicsit erélyesebben megtekergettem a bajuszkapcsolót, de persze nem biztos, hogy ez segített.  A fényszóró rendbe jött, viszont a jobb hátsó fék beragadt (már megint), de ez egy másik téma... Én a helyedben nem nyugodnék bele,inkább megnézném azt a csatlakozót. Inkább megnézni,   mint majd később egy fedélzeti tűzzel nézni szembe  
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
fabi77
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #286 Dátum: 2009. December 24. - 09:21:42 » |
|
Sziasztok! Tegnap megígértem, hogy beszámolok a tompított fényszóró javításáról...(tompított nem működik, fényszórómagasság állítás sem...) nos nem tudom,hogy minek köszönhetem, talán az enyhe időnek, vagy a hóátfúvásoknak, de a hiba ahogy jött, úgy meg is szűnt. Minden működik! Annyit csináltam, hogy egy kicsit erélyesebben megtekergettem a bajuszkapcsolót, de persze nem biztos, hogy ez segített.  A fényszóró rendbe jött, viszont a jobb hátsó fék beragadt (már megint), de ez egy másik téma... Én a helyedben nem nyugodnék bele,inkább megnézném azt a csatlakozót. Megnézem! A beragadt hátsó fék miatt égett szag kezdett el terjengeni az utastérben, azt hittem, hogy a csatlakozó kezdett el lángolni (de "csak" a fékpofa), lelki szemeimmel már láttam a kiégett autónkat... Az ilyen típushibákat nem kellene a gyártónak garanciaidőn túl is díjmentesen kijavítani???
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
 |
« Hozzászólás #287 Dátum: 2009. December 24. - 09:42:03 » |
|
Sziasztok! Tegnap megígértem, hogy beszámolok a tompított fényszóró javításáról...(tompított nem működik, fényszórómagasság állítás sem...) nos nem tudom,hogy minek köszönhetem, talán az enyhe időnek, vagy a hóátfúvásoknak, de a hiba ahogy jött, úgy meg is szűnt. Minden működik! Annyit csináltam, hogy egy kicsit erélyesebben megtekergettem a bajuszkapcsolót, de persze nem biztos, hogy ez segített.  A fényszóró rendbe jött, viszont a jobb hátsó fék beragadt (már megint), de ez egy másik téma... Én a helyedben nem nyugodnék bele,inkább megnézném azt a csatlakozót. Megnézem! A beragadt hátsó fék miatt égett szag kezdett el terjengeni az utastérben, azt hittem, hogy a csatlakozó kezdett el lángolni (de "csak" a fékpofa), lelki szemeimmel már láttam a kiégett autónkat... Az ilyen típushibákat nem kellene a gyártónak garanciaidőn túl is díjmentesen kijavítani??? Még egy jó tanács,nézd meg a rendszámtábla világítást is,mert az is szinte mindannyiunknak szénné volt égve a foglalata.Megoldása:kisebb teljesítményű vagy ledes izzót bele. 
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
fabi77
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #288 Dátum: 2009. December 24. - 11:09:07 » |
|
Sziasztok! Tegnap megígértem, hogy beszámolok a tompított fényszóró javításáról...(tompított nem működik, fényszórómagasság állítás sem...) nos nem tudom,hogy minek köszönhetem, talán az enyhe időnek, vagy a hóátfúvásoknak, de a hiba ahogy jött, úgy meg is szűnt. Minden működik! Annyit csináltam, hogy egy kicsit erélyesebben megtekergettem a bajuszkapcsolót, de persze nem biztos, hogy ez segített.  A fényszóró rendbe jött, viszont a jobb hátsó fék beragadt (már megint), de ez egy másik téma... Én a helyedben nem nyugodnék bele,inkább megnézném azt a csatlakozót. Megnézem! A beragadt hátsó fék miatt égett szag kezdett el terjengeni az utastérben, azt hittem, hogy a csatlakozó kezdett el lángolni (de "csak" a fékpofa), lelki szemeimmel már láttam a kiégett autónkat... Az ilyen típushibákat nem kellene a gyártónak garanciaidőn túl is díjmentesen kijavítani??? Még egy jó tanács,nézd meg a rendszámtábla világítást is,mert az is szinte mindannyiunknak szénné volt égve a foglalata.Megoldása:kisebb teljesítményű vagy ledes izzót bele.  Azt már néztem a legutóbbi izzócserénél, valóban el voltak szenesedve. Ilyen foglalatokat lehet kapni autós boltban? (úgy értem: ezek nem valami speckó foglalatok...) Konkrétan milyen izzóra váltsak?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
 |
« Hozzászólás #289 Dátum: 2009. December 24. - 11:16:03 » |
|
Sziasztok! Tegnap megígértem, hogy beszámolok a tompított fényszóró javításáról...(tompított nem működik, fényszórómagasság állítás sem...) nos nem tudom,hogy minek köszönhetem, talán az enyhe időnek, vagy a hóátfúvásoknak, de a hiba ahogy jött, úgy meg is szűnt. Minden működik! Annyit csináltam, hogy egy kicsit erélyesebben megtekergettem a bajuszkapcsolót, de persze nem biztos, hogy ez segített.  A fényszóró rendbe jött, viszont a jobb hátsó fék beragadt (már megint), de ez egy másik téma... Én a helyedben nem nyugodnék bele,inkább megnézném azt a csatlakozót. Megnézem! A beragadt hátsó fék miatt égett szag kezdett el terjengeni az utastérben, azt hittem, hogy a csatlakozó kezdett el lángolni (de "csak" a fékpofa), lelki szemeimmel már láttam a kiégett autónkat... Az ilyen típushibákat nem kellene a gyártónak garanciaidőn túl is díjmentesen kijavítani??? Még egy jó tanács,nézd meg a rendszámtábla világítást is,mert az is szinte mindannyiunknak szénné volt égve a foglalata.Megoldása:kisebb teljesítményű vagy ledes izzót bele.  Azt már néztem a legutóbbi izzócserénél, valóban el voltak szenesedve. Ilyen foglalatokat lehet kapni autós boltban? (úgy értem: ezek nem valami speckó foglalatok...) Konkrétan milyen izzóra váltsak? LED-esre, az nem melegszik, de csak a rendszámtáblához.
|
|
|
Naplózva
|
 Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #290 Dátum: 2009. December 24. - 14:42:20 » |
|
Sziasztok! Tegnap megígértem, hogy beszámolok a tompított fényszóró javításáról...(tompított nem működik, fényszórómagasság állítás sem...) nos nem tudom,hogy minek köszönhetem, talán az enyhe időnek, vagy a hóátfúvásoknak, de a hiba ahogy jött, úgy meg is szűnt. Minden működik! Annyit csináltam, hogy egy kicsit erélyesebben megtekergettem a bajuszkapcsolót, de persze nem biztos, hogy ez segített.  A fényszóró rendbe jött, viszont a jobb hátsó fék beragadt (már megint), de ez egy másik téma... Én a helyedben nem nyugodnék bele,inkább megnézném azt a csatlakozót. Megnézem! A beragadt hátsó fék miatt égett szag kezdett el terjengeni az utastérben, azt hittem, hogy a csatlakozó kezdett el lángolni (de "csak" a fékpofa), lelki szemeimmel már láttam a kiégett autónkat... Az ilyen típushibákat nem kellene a gyártónak garanciaidőn túl is díjmentesen kijavítani??? Még egy jó tanács,nézd meg a rendszámtábla világítást is,mert az is szinte mindannyiunknak szénné volt égve a foglalata.Megoldása:kisebb teljesítményű vagy ledes izzót bele.  Azt már néztem a legutóbbi izzócserénél, valóban el voltak szenesedve. Ilyen foglalatokat lehet kapni autós boltban? (úgy értem: ezek nem valami speckó foglalatok...) Konkrétan milyen izzóra váltsak? Én kizárólag 3 W-os izzókat használok ezeken a helyeken (helyzetjelző elől, rendszám, kiegészítő féklámpa). Ez elég fényt ad, de nem termel akkora hőt, mint az 5 W-os. A LED-eseknek sajnos nem olyan a szórásuk mint az izzószálasoknak. Nem teríti be a fényük a szükséges területet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
KFeri
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #291 Dátum: 2009. December 25. - 21:16:21 » |
|
Sziasztok! Ujonnan csatlakoztam a klubhoz és szeretnék tanácsot kérni.Hétfőn hajnalban mentem Bp-Göd útvonalon(-15 fok). Göd elött feltünt hogy halványabb a müszerfal világitásom, Göd elején kigyulladt az ABS lámpa, nemsokára a légzsák lámpa, utána kikapcsolt a rádió, késöbb a digitklíma.A műszerfalvilágítás teljesen megszünt.Gondoltam menjünk amíg a motor megy. A felsőgödi vasuti átjáróban állt meg a motor is. Öninditózásnál kattanás (gondolom a behúzómágnes) utána vége. Letoltam az átjáróról utána szintén nem indult. Kb 20 perc várakozás után pöccenésre beindult. Világítás nélkül hazamentem, (kb1,5km) utána minden működött. Megnéztem a motoron és a kasznin lévő testkábelt, nem lötyög. A szervízben megnézték a műszerfal mögötti csatlakozót, rendben. Négy napja használom az autót, azóta rendben.   ? Autó 2005-ös, négy ajtós, 1.6-os. Előre is köszönöm az ötleteket, jótanácsokat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #292 Dátum: 2009. December 25. - 23:21:41 » |
|
Na ez jó. Ez nem lehet ablakmosó cső.
Nem rágták szét valami kedves lényecskék a kábelkötegedet és az benedvesedett?
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #293 Dátum: 2009. December 27. - 14:41:38 » |
|
Na ez jó. Ez nem lehet ablakmosó cső.
Nem rágták szét valami kedves lényecskék a kábelkötegedet és az benedvesedett?
Igen, ez jó ötlet. Kábelek ellenőrzése a motor térben: nincs-e szétrágva, kidörzsölődve. Ellenőrizd le, hogy az akksin rendesen rajta vannak-e a csatlakozók. Nem ártana meg is pucolni őket. A töltésedet is le kellene ellenőrizni. Ha menet közben fogy el a villany az autóból, az általában töltési probléma. Klíma, rádió, világítás: mind eszi a villanyt. Egyszer csak már a szikra képzéshez sem elegendő: kocsi megáll. Aztán hagyod pihenni: egy jó állapotú akksi egy kicsit magához tér: tudsz indítani. De sokáig ezzel nem lehet kihúzni (ez meg ellene szól. 4 nap elégtelen töltéssel??  ). Lehet esetleg, hogy a nagy hidegben befagytak a szénkefék?? Mindegy. Ellenőrizd le a fentieket. Töltést terhelés esetén (klíma+világítás. Amit csak lehet. Ilyenkor is 14 V fölött kell teljesítenie a kocsinak.)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
KFeri
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #294 Dátum: 2010. Január 10. - 13:18:56 » |
|
Köszönöm a hozzászólásokat. Az autó azóta is tökéletes. Valószínüleg a szénkefe fagyott be. A töltéslámpa nem jelez ha a szénkefe beragad (a szervíz szerint). A légzsák lámpa azóta indulás után folyamatosan világitott, majd 8 mp után elaludt. Eltárolt egy hibakódot (akkumulátor lemerült), miután kitörölték azóta újra villog.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #295 Dátum: 2010. Január 10. - 15:20:40 » |
|
Köszönöm a hozzászólásokat. Az autó azóta is tökéletes. Valószínüleg a szénkefe fagyott be. A töltéslámpa nem jelez ha a szénkefe beragad (a szervíz szerint). A légzsák lámpa azóta indulás után folyamatosan világitott, majd 8 mp után elaludt. Eltárolt egy hibakódot (akkumulátor lemerült), miután kitörölték azóta újra villog.
Csókoltatom a szervizeseket. Abban igaza van, hogy a töltés jelző lámpa a gyújtás ráadásakor, még nem járó motor esetében nem világít, ha szakadt a gerjesztő kör (ide tartoznak a szénkefék is). DE! Ha be vannak fagyva, azaz nem tudnak mozogni, akkor vagy van érintkezés, vagy nincs (és ez a generátor forgása közben folyamatosan változik). Azaz gyújtáskor lehet fény, de ettől a töltés még nem megfelelő.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
 |
« Hozzászólás #296 Dátum: 2010. Január 18. - 22:46:51 » |
|
Fejlemény van a légzsák lámpával. Ma gyújtás ráadása után nem aludt el.  Elindultam, mentem kb. 3km-t, a lápa kialudt.  Újabb 2 km. után megint elkezdet világítani. Azóta is világít.  Reggel hívom Rudit, hogy tudnak-e kezdeni vele valamit.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. Január 18. - 22:59:18 írta Jani »
|
Naplózva
|
 LPG
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #297 Dátum: 2010. Január 18. - 22:49:21 » |
|
Fejlemény van a légzsák lámpával. Ma gyújtás ráadása után nem aludt el.  Elindultam, mentem kb. 3km-t, a lápa kialudt.  Újabb 2 km. után megint elkezdet világítani. Azóta is világít.  Az nem jelent jót, gondolom 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
 |
« Hozzászólás #298 Dátum: 2010. Január 19. - 07:30:00 » |
|
Fejlemény van a légzsák lámpával. Ma gyújtás ráadása után nem aludt el.  Elindultam, mentem kb. 3km-t, a lápa kialudt.  Újabb 2 km. után megint elkezdet világítani. Azóta is világít.  Reggel hívom Rudit, hogy tudnak-e kezdeni vele valamit. Sztem akinek nem villog,az mind elkezdhet aggódni.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
 |
« Hozzászólás #299 Dátum: 2010. Január 19. - 10:54:16 » |
|
Fejlemény van a légzsák lámpával. Ma gyújtás ráadása után nem aludt el.  Elindultam, mentem kb. 3km-t, a lápa kialudt.  Újabb 2 km. után megint elkezdet világítani. Azóta is világít.  Reggel hívom Rudit, hogy tudnak-e kezdeni vele valamit. Ma útban a szervibe elaludt a lámpa, azóta sem világít.  Rudiék műszere sajnos a légzsákot nem látja,  de megígérte, hogy szerez egyet.
|
|
|
Naplózva
|
 LPG
|
|
|
|