Lacetti klub fórum
2025. Május 01. - 10:24:01 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 65 66 [67] 68 69 ... 115   Le

Szerző Téma: Egyéb (elektromos) hibák  (Megtekintve 462046 alkalommal)
sanzik
Friss hús
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Hozzászólás #990 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 22:13:05 »

üdv!
A legutolsó tankolásomnál már világított az üzemanyag jelző sárga lámpa,félig tankoltam kb,de a lámpa nem aludt el indítás után,azóta folyamatosan világít.
Mit lehet ezzel kezdeni?
Naplózva
athee
Adminisztrátor
Ezredes

Lacetti 1.4 Star HB

« Hozzászólás #991 Dátum: 2012. Szeptember 07. - 05:53:29 »

na rákérdeztem a légzsák dologra szakszervizben. ezt a választ kaptam emailben :Tisztelt Uram!

A légzsák visszajelző, ha menet közben nem világít az a normális működés. Az hogy gyújtásnál hogyan reagál az mindegy. Az a lényeg hogy elaludjon. Na akkor most nem tudom mi van. egyébként ismerőseim több autójában más tipusoknál ugyan ugy világit majd elalszik.

Figyelj!

Egy páran (köztük szervizes is), hogy mi a normális működés a mi autónknál. Egyébként ha előveszed a kezelési útmutatót, ott is pontosan le van írva.
Egyébként a "szakszervizes" jól írta, hogy normális a működés, ha menet közben nem világít, de azt elfelejtette, hogy volt valamikor egy hibakód amitől a gyújtás ráadása után nem villog hetet. Az, hogy az ismerőseid autójában, hogy van a rendes működése, az már nem ide tartozik, mert más típus.
Tanácsunk. Menjél el egy olyan szervizbe, ahol van Scan 100-as, és üttesd ki a hibát. Utána meglátod, hogy hetet fog villogni a visszajelző lámpa.
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #992 Dátum: 2012. Szeptember 07. - 06:37:51 »

sziasztok. az normális jelenség hogy a gyújtást ráadva a légzsák lámpája folyamatosan világít pár másodpercig utána elalszik? mert a kezelési könyvben azt irják hogy villognia kéne vagy valami ilyesmi, köszi
Nem, ilyenkor hibakódod van. Villognia kell azt hiszem 7-et. Nekem anno így jelezte a gyenge akkufeszültséget.
Hozzátenném, hogy ha lemerül az akkud és cseréled, utána szintén nem villog. Sajnos csak SCAN 100 műszerrel olvasható ki, és nem árt, mert ugye valami hibára utal és egy esetleges (bár ritka) légzsákhibát el is fedhet.
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #993 Dátum: 2012. Szeptember 07. - 09:05:42 »

akku lemerülés tuti volt mert az elözö tulaj nemrég cserélt és 1 évig állt is a kocsi mert nem használták. annyi még a kérdésem,hogy külön kell kérni a légzsák hiba törlését? mert pár hónapja csináltattam egy ecu nullázást a szervizben scan-100 al de a légzsák lámpám se elötte se utána nem villogott.
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #994 Dátum: 2012. Szeptember 07. - 11:19:20 »

akku lemerülés tuti volt mert az elözö tulaj nemrég cserélt és 1 évig állt is a kocsi mert nem használták. annyi még a kérdésem,hogy külön kell kérni a légzsák hiba törlését? mert pár hónapja csináltattam egy ecu nullázást a szervizben scan-100 al de a légzsák lámpám se elötte se utána nem villogott.

a légzsák az más vezérlő az alapbeállítás csak a motorvezérlőt érinti!
Naplózva

70/4334431
Tom65
Friss hús
*

« Hozzászólás #995 Dátum: 2012. Szeptember 07. - 13:11:25 »

Sikerült a kollégámnak is a hiba okának megszüntetése illetve SCHNITZER cartársnak is.
Sziasztok!
Én is belefutottam a már sokat emlegetett, műszerfal mögötti csatlakozó elégése problémába. A kábelek összekötözésénél a "színre színt" elv érvényes (a három lilát, a három zöldet, illetve a három kéket kell összekötni). Ha ez egy köztudott dolog, akkor bocs, de elég sokat kellett bújnom a topikot, amíg meglett a konkrét válasz (köszönet totya-nak):
http://www.lacettiklub.hu/forum/index.php?topic=249.msg52216;topicseen#msg52216
Üdv:
Tom65
Naplózva
Beren
Friss hús
*

« Hozzászólás #996 Dátum: 2012. Szeptember 17. - 11:24:34 »

Üdv mindenkinek!

Egy 2006-os kombi Lacettiben akadtak kissé ufoid jellegű elektromos gondjaim. Egyrészt néha magától elmegy a műszerfal-világítás, aztán visszajön. Másrészt -szerintem összefügg az előzővel - néha az index használatakor szintén egy pillanatra elmegy-visszajön a műszerfal-világítás, de ilyenkor az óra is.

Tapasztalt már valaki ilyet?

Beren
Naplózva
Papy
Teljes tag

« Hozzászólás #997 Dátum: 2012. Szeptember 17. - 12:04:24 »

Szia! Sokaknak előfordult a műszerfal mögötti csatlakozó összeégésének problémája. Ha visszaolvasgatsz akkor szerintem fogod látni, hogy neked is ez a probléma áll e fennt...
Naplózva

Papy, akinek Lacettije van, és nem fél használni...!
WERES
Kábelbarát
Törzstag
*

R+

« Hozzászólás #998 Dátum: 2012. Szeptember 17. - 13:20:04 »

Üdv mindenkinek!

Egy 2006-os kombi Lacettiben akadtak kissé ufoid jellegű elektromos gondjaim. Egyrészt néha magától elmegy a műszerfal-világítás, aztán visszajön. Másrészt -szerintem összefügg az előzővel - néha az index használatakor szintén egy pillanatra elmegy-visszajön a műszerfal-világítás, de ilyenkor az óra is.

Tapasztalt már valaki ilyet?

Beren
lehet elrepedt a hátsó ablakmosó csöved és az folyik rá a dobozra...........sok kombinál előferdült
Naplózva

Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
Beren
Friss hús
*

« Hozzászólás #999 Dátum: 2012. Szeptember 17. - 15:59:55 »

Üdv!

Kösz a válaszokat. Természetesen visszaolvasgattam a topikban, de konkrétan ilyen hibát nem találtam, ezért kérdeztem rá. Viszont akkor a hétvégémet hibakergetéssel fogom tölteni - kezdve a műszerfal mögötti csatlakozóval és az ablakmosó csövével...

Ja, még egy apróság: a klíma is hol megy, hol nem, ennek a vezérlése is a műszerfal mögötti csatlakozón van átvezetve előre?

Beren
« Utoljára szerkesztve: 2012. Szeptember 17. - 16:19:15 írta Beren » Naplózva
guszesz
Teljes tag

« Hozzászólás #1000 Dátum: 2012. Szeptember 17. - 16:27:21 »

Üdv!

Kösz a válaszokat. Természetesen visszaolvasgattam a topikban, de konkrétan ilyen hibát nem találtam, ezért kérdeztem rá. Viszont akkor a hétvégémet hibakergetéssel fogom tölteni - kezdve a műszerfal mögötti csatlakozóval és az ablakmosó csövével...

Ja, még egy apróság: a klíma is hol megy, hol nem, ennek a vezérlése is a műszerfal mögötti csatlakozón van átvezetve előre?

Beren
A klímánál a klímapanellal szokott legtöbbször gond lenni ,szerintem nincs összefüggésben a műszerfali csatlakozóval.
Naplózva
Beren
Friss hús
*

« Hozzászólás #1001 Dátum: 2012. Szeptember 17. - 16:33:03 »

Klímapanel == a gomb, amit megnyomva bekapcsol a klíma + a környéke?...
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #1002 Dátum: 2012. Szeptember 17. - 19:21:51 »

Az, az. De ha benyomod a gombot és nincs visszajelzés, még nem jelenti, hogy nem megy a klíma. Várd meg a kompresszor kattanó hangját. Ha nem hallod, akkor tényleg nem megy, lehet nincs benne gáz. Ugyanis nem a kapcsoló rossz, csak a visszajelző ledek érintkezése. A panel szétszedése viszont nagyon nem egyszerű mutatvány.
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
WERES
Kábelbarát
Törzstag
*

R+

« Hozzászólás #1003 Dátum: 2012. Szeptember 17. - 22:04:26 »

ha benyomod a gombot és nincs visszajelzés, még nem jelenti, hogy nem megy a klíma. Várd meg a kompresszor kattanó hangját. Ha nem hallod, akkor tényleg nem megy, lehet nincs benne gáz. Ugyanis nem a kapcsoló rossz, csak a visszajelző ledek érintkezése. A panel szétszedése viszont nagyon nem egyszerű mutatvány.
nekem akkor működik, ha világít  Kacsint
Naplózva

Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
Beren
Friss hús
*

« Hozzászólás #1004 Dátum: 2012. Szeptember 17. - 22:35:32 »

Az, az. De ha benyomod a gombot és nincs visszajelzés, még nem jelenti, hogy nem megy a klíma. Várd meg a kompresszor kattanó hangját. Ha nem hallod, akkor tényleg nem megy, lehet nincs benne gáz. Ugyanis nem a kapcsoló rossz, csak a visszajelző ledek érintkezése. A panel szétszedése viszont nagyon nem egyszerű mutatvány.

Kösz az infót. Sajnos, nem csak a led beteg, a klíma sem megy - ezt érezni a kifújt levegő hőmérsékletén, de azon is, hogy nem vesz el a motor teljesítményéből... Mondjuk, mostanság a meleg miatt nem fog hiányozni a klíma, de a párásodás ellen jól jön télen is, úgyhogy ránéznék, ha van rá mód. Esetleg van valami segédanyag a panel szétrobbantásáról? A műszerfal + ablakmosó cső után lesz időm erre is...  Mosolyog
Naplózva
Oldalak: 1 ... 65 66 [67] 68 69 ... 115   Fel

Ugrás: