Na tessék... éreztem én, hogy ilyen kérdéseket fogtok feltenni...

Kezdjünk neki másképp:
Rendelkezésre áll két gépezet…:
- egyrészt egy ilyen, Vista op.rendszerű 5 éves konfig:
Proci: Pentium Dual E2160 (Merom) – 1800 kHz órajel; Socket 478 (Socket 775); gyorsítótárak: Level1: 64 KB, Level2: 1024 KB;
Alaplap: Gigabyte 945GCMX-S2
Videokártya: NVidia GeForce 8500 GT (256 MB RAM)
RAM: 2 x 1GB (nemtommilyen - 1 ns hozzáférésű)
HDD: 300 GB (nemtommilyen gyártmányú)
és egy - talán Sony - Dual-layer DVD író
Ezen nem műxik az istenért se a wifi (olyan külsőleg, USB-be bedugott valamivel….), és rendszertelenül, de nagy biztonsággal összetörik, majd elmegy a kép
(videokártya kuka?), a gép újra akar indulni, általában sikertelenül… Ilyenkor kierőszakolt kikapcs., majd rövid szünet után bekapcs., és ilyenkor egy darabig általában jó….
- másrészt egy ilyen, XP Home SP3 op. rendszerű, kb. 9 éves konfig:
Proci: AMD Sempron (Barton) – 1837 kHz órajel; Socket A; gyorsítótárak: Level1: 128 KB, Level2: 512 KB;
Alaplap: Gigabyte GA-7VT600 1394
Videokártya: ATI Radeon 9200 AGP (64 MB RAM)
RAM: 1 x 1GB nemtommilyen (3 ns hozzáférésű)
HDD: 40 GB; Maxtor 6E040L0
meg valamilyen egyszerű DVD író
Ezen se akar működni a wifi (szintén bedugom típusú…), valamint iszonyat lassan indul el a gép, de végülis műxik… (mindenféle tisztítás, defrag, miegymás sem segített a tempóján

Na ebből
a kettőből (vagy az egyikből)
kellene egy internetezésre (vidoenézésre!) alkalmas valamit összehozni (nyilván, ha lehet, és ami cserélendő, az cserélendő…), ha marad belőlük használható alkatrész (pl. ház, táp, DVD, mittudomén…), akkor azt az új valamibe esetleg felhasználni (nyilván, ha van értelme…)
Ez az új gép (az internet, alap irodai alkalmazások mellett) elsősorban JÁTÉKRA legyen alkalmas, a korábban megadott 75-80ezres keretösszeg (nem baj, ha nettó...

) figyelembe vételével (ha a - szerintem legalább Win7 - op. rendszer is belefér, az sem baj...

)
Játék alatt pl. az Assasin's Creed 3, NFS Most Wanted 2012 teljesítményigényű játékok értendőek... (állítólag ezek elég kajdi gépet igényelnek - én ezt csak hallottam...

)
Ja, és még valami: az újat 3-4 héten belül össze kellene hozni ... , az "átépítés" ráér...
Hálás vagyok a tüsténkedésetekért, köszi:
kripic