Idézetet írta: meatloaf - 2009. Július 23. - 18:55:28
Ezen az autók után is fizetendő vagyonadón csak röhögni tudok.valszeg lefagy majd az arcomról a mosoly,ha ez a teherautókra is fog vonatkozni.
http://www.origo.hu/auto/20090722-roncsautok-utan-is-vagyonadot-kell-fizetni.htmlBár az elnevezésen/módszeren lehet vitatkozni, ebben a konkrét esetben nekem tetszik ez a dolog. Talán kevesebb lesz az izmos roncsokkal száguldozó sihederek aránya.
Mondjuk én azt sem értem, hogy egy sima személyautónak minek kell ekkora teljesítmény. Én nem is engedném ki a forgalomba őket Meglepődött Meglepődött Meglepődött.
Nálunk ( a Marson Kacsint) nem is szokás. Ott az van, hogy az utakon közlekedünk (ehhez pedig felesleges ekkora teljesítmény), versenyzésre meg ott a versenypálya. Nem is hal meg ennyi ember (bocs: marslakó) az utakon.
De ez már nem humor kategória, úgyhogy inkább a társalgó részlegben folytassuk (már ha van rá igény).
Mármint a törzsasztalon.
Oké, ne legyen nagy gépekkel rohangászó suhanc az utakon. De így a megfontolt és nagy teljesítményű autóval rendelkező kisebbséget is büntetik. Tudom ,hogy nem lehet mindenkinek jó, de ez így nem igazán nyerő.
Ha a cél a fiatalok megregulázása lenne, akkor úgy csinálnák, mint az olaszok: bizonyos ideig csak kis hengerűrtartalmú autót vezethetnek, mondjuk 24 éves korig.
És szerintem ez így nem teljesen oké. Inkább még egy sápnak nézem.