Jopek
|
 |
« Hozzászólás #6720 Dátum: 2013. Január 11. - 19:38:17 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #6721 Dátum: 2013. Január 12. - 09:42:07 » |
|
Én is megyek angolra.  Hátha most sikerül megtanulni. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
 |
« Hozzászólás #6722 Dátum: 2013. Január 14. - 08:15:53 » |
|
Jelentem a kocsiban 5 cm hó eset. 
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2013. Január 14. - 08:20:20 írta Jani »
|
Naplózva
|
 LPG
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
 |
« Hozzászólás #6723 Dátum: 2013. Január 14. - 15:05:53 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
 Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
hawer
|
 |
« Hozzászólás #6724 Dátum: 2013. Január 14. - 17:03:55 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #6725 Dátum: 2013. Január 14. - 18:39:28 » |
|
Egy szösszenet a mai hóhelyzetről. 4:32-kor kezdtem, az első hókotrót 8-kor láttam a Bosiról fordult a Nagy Lajosra. Utána 10-ig semmi. Majd ekkor egy darab kotró végighajtott a Rákóczi közepén, és az összes havat rátolta a buszsávra. Brávó! Ennek nemcsak mi örültünk, hanem a gyalogosok is, akik óhatatlanul kaptak egy- egy fröccsöt a buszoktól. Utána sokáig semmi, majd olvadni kezdett, és ez már valóban segített nekünk. De így 6 kanyar helyett csak ötöt tettem meg, ezzel is spórolva a BKK-nak- szívesen. Nem is vártam mást, az ötvenes évek óta mindig fel vannak készülve a télre... Ja, hogy pont most esett a hó? Na ezt nem várták volna, még hogy január közepén? Nem lett volna gond, ha mondjuk nyáron esett volna, akkor hamar végeztek volna vele. Én meg úgyis szeretem a kihívást, a geofizikás terepi autózás jutott eszembe, és jól éreztem magam a pályán, de komolyan. Amúgy meg ma kisiklott két villamos, egy busz kigyulladt, örültek az utasok. Most kilestem az ablakon, újra esik, és fog egész héten továbbra is. Szóljak, vagy észreveszik maguktól is a felelősök? 
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2013. Január 14. - 18:43:04 írta ladigidy »
|
Naplózva
|
 Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
hawer
|
 |
« Hozzászólás #6726 Dátum: 2013. Január 14. - 18:54:34 » |
|
Egy szösszenet a mai hóhelyzetről. 4:32-kor kezdtem, az első hókotrót 8-kor láttam a Bosiról fordult a Nagy Lajosra. Utána 10-ig semmi. Majd ekkor egy darab kotró végighajtott a Rákóczi közepén, és az összes havat rátolta a buszsávra. Brávó! Ennek nemcsak mi örültünk, hanem a gyalogosok is, akik óhatatlanul kaptak egy- egy fröccsöt a buszoktól. Utána sokáig semmi, majd olvadni kezdett, és ez már valóban segített nekünk. De így 6 kanyar helyett csak ötöt tettem meg, ezzel is spórolva a BKK-nak- szívesen. Nem is vártam mást, az ötvenes évek óta mindig fel vannak készülve a télre... Ja, hogy pont most esett a hó? Na ezt nem várták volna, még hogy január közepén? Nem lett volna gond, ha mondjuk nyáron esett volna, akkor hamar végeztek volna vele. Én meg úgyis szeretem a kihívást, a geofizikás terepi autózás jutott eszembe, és jól éreztem magam a pályán, de komolyan. Amúgy meg ma kisiklott két villamos, egy busz kigyulladt, örültek az utasok. Most kilestem az ablakon, újra esik, és fog egész héten továbbra is. Szóljak, vagy észreveszik maguktól is a felelősök?  Szerintem szólj nekik mert megint nem számítanak rá, és reggel 9-kor amikor felkelnek kinéznek az ablakon, hogy jéé megint esik a hó. 
|
|
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
Jopek
|
 |
« Hozzászólás #6727 Dátum: 2013. Január 14. - 19:05:49 » |
|
Egy szösszenet a mai hóhelyzetről. 4:32-kor kezdtem, az első hókotrót 8-kor láttam a Bosiról fordult a Nagy Lajosra. Utána 10-ig semmi. Majd ekkor egy darab kotró végighajtott a Rákóczi közepén, és az összes havat rátolta a buszsávra. Brávó! Ennek nemcsak mi örültünk, hanem a gyalogosok is, akik óhatatlanul kaptak egy- egy fröccsöt a buszoktól. Utána sokáig semmi, majd olvadni kezdett, és ez már valóban segített nekünk. De így 6 kanyar helyett csak ötöt tettem meg, ezzel is spórolva a BKK-nak- szívesen. Nem is vártam mást, az ötvenes évek óta mindig fel vannak készülve a télre... Ja, hogy pont most esett a hó? Na ezt nem várták volna, még hogy január közepén? Nem lett volna gond, ha mondjuk nyáron esett volna, akkor hamar végeztek volna vele. Én meg úgyis szeretem a kihívást, a geofizikás terepi autózás jutott eszembe, és jól éreztem magam a pályán, de komolyan. Amúgy meg ma kisiklott két villamos, egy busz kigyulladt, örültek az utasok. Most kilestem az ablakon, újra esik, és fog egész héten továbbra is. Szóljak, vagy észreveszik maguktól is a felelősök?  http://belsoseg.blog.hu/2013/01/14/utasok_toljak_a_buszt_budapesten?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2013_01_14&utm_campaign=totalcar
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #6728 Dátum: 2013. Január 14. - 19:37:07 » |
|
http://belsoseg.blog.hu/2013/01/14/utasok_toljak_a_buszt_budapesten?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2013_01_14&utm_campaign=totalcarA kis Ikarust egy ügyes, gyakorlott pilóta vezette, a Volvot meg egy "elsőteles" ifjonc, aki még nem találkozott csúszós úttal. A kipörgetés a legrosszabb megoldás, mint tudjuk, nemcsak azért mert így esélytelen önállóan elindulni, de, ha véletlenül mégis sikerülne, akkor ágyúgolyóként csapódhat utána bármibe. Gondolom a "hintáztatásról" sosem hallott. Nagyon sok ifjú ember van, aki előtte még csak tgk-t sem vezetett, pláne télen. Sajnos felhígult a létszám, nem is beszélve az alvállalkozó cég embereiről, persze nagy tisztelet a kivételektől.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2013. Január 17. - 16:27:12 írta ladigidy »
|
Naplózva
|
|
|
|
athee
Adminisztrátor
Ezredes

Nem elérhető
Lacetti 1.4 Star HB
|
 |
« Hozzászólás #6729 Dátum: 2013. Január 14. - 19:48:33 » |
|
Én már hajnali 4-kor láttam, hogy gáz lesz. A 10-es út már akkor káosz volt. Be is jött. 6-kor lezárták az utat. Pest felé se be, se ki. Mindenkit visszatereltek ahonnan jött.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
 |
« Hozzászólás #6730 Dátum: 2013. Január 14. - 20:17:49 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál  Lacetti:  Toyota: 
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #6731 Dátum: 2013. Január 14. - 20:25:55 » |
|
Az életben nem lesz annyi hókotró amivel az ilyen helyzetekben (folyamatos havazás) tisztán lehet tartani a főváros útjait. Iszonyú pénzbe kerülne csak a gépek fenntartása... Amíg havazik a kotrók a budai hegyeket járják. És lássuk be azért ez a fontosabb. Persze lennének megoldások. Pl. minden szemeteskocsi hólapáttal járna (de mivel szórna? Csak nem olyan egyszerű ez...) Vagy egyáltalán nem lenne hóeltakarítás, és a többség menne tömegközlekedéssel (jaj mit kapok ezért. De akkor is.) A maradék gyakorlott vezető meg feldobná a hóláncot, és usgyi. Sajna ez a hol eltakarított, hol nyakig havas utakon nem igazán megoldható.
A hajnali busz egyébként percre pontosan érkezett (most is). Kínlódott, csúszkált, de megoldotta. A végállomáson mondjuk nagyot fújt a vezető - nem volt könnyű dolga. Minden elismerésem azoknak akik ilyen körülmények között is egész nap az utakon vannak.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
 |
« Hozzászólás #6732 Dátum: 2013. Január 14. - 21:13:29 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál  Lacetti:  Toyota: 
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
 |
« Hozzászólás #6734 Dátum: 2013. Január 14. - 23:49:42 » |
|
Az életben nem lesz annyi hókotró amivel az ilyen helyzetekben (folyamatos havazás) tisztán lehet tartani a főváros útjait. Iszonyú pénzbe kerülne csak a gépek fenntartása... Amíg havazik a kotrók a budai hegyeket járják. És lássuk be azért ez a fontosabb. Persze lennének megoldások. Pl. minden szemeteskocsi hólapáttal járna (de mivel szórna? Csak nem olyan egyszerű ez...) Vagy egyáltalán nem lenne hóeltakarítás, és a többség menne tömegközlekedéssel (jaj mit kapok ezért. De akkor is.) A maradék gyakorlott vezető meg feldobná a hóláncot, és usgyi. Sajna ez a hol eltakarított, hol nyakig havas utakon nem igazán megoldható.
A hajnali busz egyébként percre pontosan érkezett (most is). Kínlódott, csúszkált, de megoldotta. A végállomáson mondjuk nagyot fújt a vezető - nem volt könnyű dolga. Minden elismerésem azoknak akik ilyen körülmények között is egész nap az utakon vannak.
Ok...lehet az Pestország. Novemberben esett egy kis hó, éppen akkor jöttem haza. 84-es út, nem kis forgalmú főút....ami ott volt péntek este, az várt hétfő reggel visszafelé, kivétel az a két nyomvonal, amit a kocsik kerekei lenyomtak. Abban viszont állt a víz, mert ott nyomvályú van. A kerekek nyomai között meg az 5 centi vastag hó/latyak, amitől frankón előzni sem lehetett, így maradt a tötymörgés 50-60-nal az olyan autók mögött, akiknek nem volt megfelelően mély barázdás esőgumijuk! Megjegyzem az enyém még elég jó állapotú UG7-es, de az sem bírta 70-80 felett kiszorítani a vizet, annyi vízről beszélek. Sem szél, sem jelentős fagy nem volt, csupán arra várt a közútkezelő, hogy majd magától megoldódik a dolog. Jelenleg két napja szakad a hó, aszonyék még egy hótolót nem láttak, Keszthely Fő utcáján, ahol az összes távolsági busz is közlekedne!!! Mi lesz, ha megindul a szél? Megáll az élet 20 centi hótól? Ma jöttek vissza munkatársaim....a határig katasztrófa, még az M1-en is 1,5!!! órával tovább tartott Bécsig, mint máskor, határon innen meg sónedves utak. Na ez a különbség...itt elkezd esni, már mennek és terítik az útpályát, hogy esélye se legyen ráfagyni, ne tapossák rá a kocsik, így mindig csak nedves úton közlekedhetünk. Ami ráesik, az folyós marad, nem fagy meg. Már előre félek, mi vár rám pénteken ha hazaindulok Soprontól hazáig!!!  Aztán még felénk a Balatonnál akarnak kiterjesztett szezont a nagyokosok, hogy ne csak nyáron legyen bevétel a túristákból.....hogyan, mikor esik 20 centi hó és hólánc nélkül már egy szállodát sem lehet megközelíteni? 
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2013. Január 15. - 00:13:21 írta cápaFeri »
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
|