Yanee
Teljes tag

Nem elérhető
SW 1,6 Elite
|
 |
« Hozzászólás #300 Dátum: 2011. Január 06. - 12:42:38 » |
|
Nekem még sohasem működött az ABS. Lehet, hogy azért, mert buszvezető voltam, és megtanultam úgy fékezni, hogy ne kelljen dolgoznia az ABS-nek? De amúgy meg jó, hiszen Csaba már kipróbálta. Egyszer majd én is direkt úgy fékezek, hogy érezzem a reakcióját, hatását. De a legrövidebb a megállás, Ha mi megelőzzük az ABS működését.
Havas-jeges úton nálam gyakran dobol a talpamon, de csendben. Nálunk - kisváros - a mellékutakat mire takarítják, addigra már a kereszteződések közelében gyakran jeges az út. Olykor elindulni is nehéz, nemhogy megállni. Volt már, hogy csak az út széli hóba kormányozva tudtam csak megállni, pedig óvatosan közeledtem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #301 Dátum: 2011. Január 06. - 13:30:16 » |
|
Kipróbáltam a havas- jeges utcán, nagyon halk hangot ad az ABS.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #302 Dátum: 2011. Január 06. - 15:22:56 » |
|
Nekem még sohasem működött az ABS. Lehet, hogy azért, mert buszvezető voltam, és megtanultam úgy fékezni, hogy ne kelljen dolgoznia az ABS-nek? De amúgy meg jó, hiszen Csaba már kipróbálta. Egyszer majd én is direkt úgy fékezek, hogy érezzem a reakcióját, hatását. De a legrövidebb a megállás, Ha mi megelőzzük az ABS működését.
Havas (esős!) időben menj lefelé mondjuk a II. ker. Gábor Áron utcában, és fékezz egy normálisat a Bimbó út kereszteződése előtt. A keresztbordásra gyűrődött aszfalton jó eséllyel "megszólal" az ABS, mert elpattog a kerék az útról. Ugyan ezt tudod produkálni az I. Attila/Mikó sarkán (és még egy jó pár helyen  ). OK. A Rákóczi úton viszonylag kevés a lejtő.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #303 Dátum: 2011. Január 07. - 21:00:12 » |
|
Havas (esős!) időben menj lefelé mondjuk a II. ker. Gábor Áron utcában, és fékezz egy normálisat a Bimbó út kereszteződése előtt. A keresztbordásra gyűrődött aszfalton jó eséllyel "megszólal" az ABS, mert elpattog a kerék az útról. Ugyan ezt tudod produkálni az I. Attila/Mikó sarkán (és még egy jó pár helyen  ). OK. A Rákóczi úton viszonylag kevés a lejtő. Nem kell. Hangosan szól, olyan reszelős hangon. Ma a kedves autóstársak háromszor is rákényszerítettek, hogy lyukat tiporjak a padlólemezbe a fékpedállal. Így tudtam megelőzni, hogy ne törjek össze oldalról három, vezetés közben telefonáló női hölgyet...
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #304 Dátum: 2011. Január 13. - 13:50:19 » |
|
Valami nem stimmel a hátsó fékemmel. Nagyon hangos, fékezéskor elég erőteljes súrlódó hangot hallok hátulról.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
 |
« Hozzászólás #305 Dátum: 2011. Január 13. - 16:40:27 » |
|
Valami nem stimmel a hátsó fékemmel. Nagyon hangos, fékezéskor elég erőteljes súrlódó hangot hallok hátulról.
Biztos álltál pár napot a kocsival és ebben a párás időben felületi korrózió lett a féktárcsán.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #306 Dátum: 2011. Január 14. - 01:08:44 » |
|
Biztos álltál pár napot a kocsival és ebben a párás időben felületi korrózió lett a féktárcsán. Állni álltam, de már előtte is volt ilyen hang. Először én is erre gondoltam, de pár km megtétele után és jópár fékezés után is hallani. Lassan itt a szervíz ideje, megnézetem akkor, vagy ha nem javul, elviszem mielőbb szervízbe. Egyébként meg mintha a fékpedál is nyúlós lenne.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Döme
|
 |
« Hozzászólás #307 Dátum: 2011. Január 14. - 09:14:45 » |
|
Biztos álltál pár napot a kocsival és ebben a párás időben felületi korrózió lett a féktárcsán. Állni álltam, de már előtte is volt ilyen hang. Először én is erre gondoltam, de pár km megtétele után és jópár fékezés után is hallani. Lassan itt a szervíz ideje, megnézetem akkor, vagy ha nem javul, elviszem mielőbb szervízbe. Egyébként meg mintha a fékpedál is nyúlós lenne. Nézd meg, hogy nem kopott-e el a betéted!!! Így kellett nekem tárcsát is cserélnem anno... 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
 |
« Hozzászólás #308 Dátum: 2011. Január 14. - 15:17:44 » |
|
Biztos álltál pár napot a kocsival és ebben a párás időben felületi korrózió lett a féktárcsán. Állni álltam, de már előtte is volt ilyen hang. Először én is erre gondoltam, de pár km megtétele után és jópár fékezés után is hallani. Lassan itt a szervíz ideje, megnézetem akkor, vagy ha nem javul, elviszem mielőbb szervízbe. Egyébként meg mintha a fékpedál is nyúlós lenne. Nézd meg, hogy nem kopott-e el a betéted!!! Így kellett nekem tárcsát is cserélnem anno...  A kopásjelző nem jelzett?
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #309 Dátum: 2011. Január 14. - 15:45:06 » |
|
Biztos álltál pár napot a kocsival és ebben a párás időben felületi korrózió lett a féktárcsán. Állni álltam, de már előtte is volt ilyen hang. Először én is erre gondoltam, de pár km megtétele után és jópár fékezés után is hallani. Lassan itt a szervíz ideje, megnézetem akkor, vagy ha nem javul, elviszem mielőbb szervízbe. Egyébként meg mintha a fékpedál is nyúlós lenne. Nézd meg, hogy nem kopott-e el a betéted!!! Így kellett nekem tárcsát is cserélnem anno...  25600km van a kocsiban, ráadásul elég előrelátóan vezetek, az első betétek és tárcsák még szinte újak.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Krisz
|
 |
« Hozzászólás #310 Dátum: 2011. Január 14. - 16:07:38 » |
|
Biztos álltál pár napot a kocsival és ebben a párás időben felületi korrózió lett a féktárcsán. Állni álltam, de már előtte is volt ilyen hang. Először én is erre gondoltam, de pár km megtétele után és jópár fékezés után is hallani. Lassan itt a szervíz ideje, megnézetem akkor, vagy ha nem javul, elviszem mielőbb szervízbe. Egyébként meg mintha a fékpedál is nyúlós lenne. Nézd meg, hogy nem kopott-e el a betéted!!! Így kellett nekem tárcsát is cserélnem anno...  25600km van a kocsiban, ráadásul elég előrelátóan vezetek, az első betétek és tárcsák még szinte újak. Viszont a hátsó ennyi idő alatt leszaladhatott,ha fogott a féked.Nem egyedi eset lenne.
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222 
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #311 Dátum: 2011. Január 14. - 17:00:15 » |
|
Biztos álltál pár napot a kocsival és ebben a párás időben felületi korrózió lett a féktárcsán. Állni álltam, de már előtte is volt ilyen hang. Először én is erre gondoltam, de pár km megtétele után és jópár fékezés után is hallani. Lassan itt a szervíz ideje, megnézetem akkor, vagy ha nem javul, elviszem mielőbb szervízbe. Egyébként meg mintha a fékpedál is nyúlós lenne. Nézd meg, hogy nem kopott-e el a betéted!!! Így kellett nekem tárcsát is cserélnem anno...  25600km van a kocsiban, ráadásul elég előrelátóan vezetek, az első betétek és tárcsák még szinte újak. Viszont a hátsó ennyi idő alatt leszaladhatott,ha fogott a féked.Nem egyedi eset lenne. Az gáz lenne. Van erre garancia? főleg ha asztalra csapok és kérem a bevizsgálást? Tavaly teljesen ki lett takarítva a fékrendszer, fékolaj lett cserélve a szervíz során (ott is voltam végig) és nem hiszem hogy 7500km alatt le kellene kopnia.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebijoe
|
 |
« Hozzászólás #312 Dátum: 2011. Január 14. - 18:59:23 » |
|
Biztos álltál pár napot a kocsival és ebben a párás időben felületi korrózió lett a féktárcsán. Állni álltam, de már előtte is volt ilyen hang. Először én is erre gondoltam, de pár km megtétele után és jópár fékezés után is hallani. Lassan itt a szervíz ideje, megnézetem akkor, vagy ha nem javul, elviszem mielőbb szervízbe. Egyébként meg mintha a fékpedál is nyúlós lenne. Nézd meg, hogy nem kopott-e el a betéted!!! Így kellett nekem tárcsát is cserélnem anno...  25600km van a kocsiban, ráadásul elég előrelátóan vezetek, az első betétek és tárcsák még szinte újak. Viszont a hátsó ennyi idő alatt leszaladhatott,ha fogott a féked.Nem egyedi eset lenne. Az gáz lenne. Van erre garancia? főleg ha asztalra csapok és kérem a bevizsgálást? Tavaly teljesen ki lett takarítva a fékrendszer, fékolaj lett cserélve a szervíz során (ott is voltam végig) és nem hiszem hogy 7500km alatt le kellene kopnia. A hátsó gumifékcsövek hibájáról már többször írtunk,hogy nem engedi le a nyomást teljesen munkahengerről, ezáltal gyorsabban kopik a betét.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
 |
« Hozzászólás #313 Dátum: 2011. Január 14. - 21:12:09 » |
|
Biztos álltál pár napot a kocsival és ebben a párás időben felületi korrózió lett a féktárcsán. Állni álltam, de már előtte is volt ilyen hang. Először én is erre gondoltam, de pár km megtétele után és jópár fékezés után is hallani. Lassan itt a szervíz ideje, megnézetem akkor, vagy ha nem javul, elviszem mielőbb szervízbe. Egyébként meg mintha a fékpedál is nyúlós lenne. Nézd meg, hogy nem kopott-e el a betéted!!! Így kellett nekem tárcsát is cserélnem anno...  25600km van a kocsiban, ráadásul elég előrelátóan vezetek, az első betétek és tárcsák még szinte újak. Viszont a hátsó ennyi idő alatt leszaladhatott,ha fogott a féked.Nem egyedi eset lenne. Az gáz lenne. Van erre garancia? főleg ha asztalra csapok és kérem a bevizsgálást? Tavaly teljesen ki lett takarítva a fékrendszer, fékolaj lett cserélve a szervíz során (ott is voltam végig) és nem hiszem hogy 7500km alatt le kellene kopnia. A hátsó gumifékcsövek hibájáról már többször írtunk,hogy nem engedi le a nyomást teljesen munkahengerről, ezáltal gyorsabban kopik a betét. Ja, és persze növeli a fogyasztást is, és csökkenti a dinamizmusát is a gépnek. Szóval nem szép dolog tőle, pfuj!
|
|
|
Naplózva
|
 Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #314 Dátum: 2011. Január 15. - 23:40:48 » |
|
Biztos álltál pár napot a kocsival és ebben a párás időben felületi korrózió lett a féktárcsán. Állni álltam, de már előtte is volt ilyen hang. Először én is erre gondoltam, de pár km megtétele után és jópár fékezés után is hallani. Lassan itt a szervíz ideje, megnézetem akkor, vagy ha nem javul, elviszem mielőbb szervízbe. Egyébként meg mintha a fékpedál is nyúlós lenne. Nézd meg, hogy nem kopott-e el a betéted!!! Így kellett nekem tárcsát is cserélnem anno...  25600km van a kocsiban, ráadásul elég előrelátóan vezetek, az első betétek és tárcsák még szinte újak. Viszont a hátsó ennyi idő alatt leszaladhatott,ha fogott a féked.Nem egyedi eset lenne. Az gáz lenne. Van erre garancia? főleg ha asztalra csapok és kérem a bevizsgálást? Tavaly teljesen ki lett takarítva a fékrendszer, fékolaj lett cserélve a szervíz során (ott is voltam végig) és nem hiszem hogy 7500km alatt le kellene kopnia. A hátsó gumifékcsövek hibájáról már többször írtunk,hogy nem engedi le a nyomást teljesen munkahengerről, ezáltal gyorsabban kopik a betét. Igen, erre emlékszem. Ezt megcsinálják gariban? Hiszen eleve hibás.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|