captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #2670 Dátum: 2014. Február 12. - 19:23:16 » |
|
Digit klímás lacsim középonzolából berregő+kattogó hang hallatszik. Olyan, mint mikor a befújás irányát változtatom és a motor pozicionál. Amúgy a levegő onnan jön, ahova állítom, csak az a hang ne lenne. Ötlet, volt már valakinek hasonló?
Ha bemelegszik a rendszer nem múlik el? Az off japán prémiumban ugyanez történik amióta hideg van, de ha átmelegszik, akkor elhallgat a kerregés. Az automata klíma meg röhögve működik.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
 |
« Hozzászólás #2671 Dátum: 2014. Február 12. - 19:37:51 » |
|
Digit klímás lacsim középonzolából berregő+kattogó hang hallatszik. Olyan, mint mikor a befújás irányát változtatom és a motor pozicionál. Amúgy a levegő onnan jön, ahova állítom, csak az a hang ne lenne. Ötlet, volt már valakinek hasonló?
Ha bemelegszik a rendszer nem múlik el? Az off japán prémiumban ugyanez történik amióta hideg van, de ha átmelegszik, akkor elhallgat a kerregés. Az automata klíma meg röhögve működik. Ezt még nem figyeltem meg. Na majd ezután lesem. Köszi az ötletet!
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál  Lacetti:  Toyota: 
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #2672 Dátum: 2014. Február 12. - 20:08:17 » |
|
Ha bemelegszik a rendszer nem múlik el? Az off japán prémiumban ugyanez történik amióta hideg van, de ha átmelegszik, akkor elhallgat a kerregés. Az automata klíma meg röhögve működik. Ezt még nem figyeltem meg. Na majd ezután lesem. Köszi az ötletet! Ha így van, idézem a márkaszervizest: nem ér meg foglalkozni vele, mert többe kerülne a leves, mint a hús és uána zörögne a műszerfal, mert nem rakjuk össze úgy, mint a gyárban.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
FuRy
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #2673 Dátum: 2014. Március 01. - 19:39:00 » |
|
Sziasztok!
Azért ideírtam, mert nem voltam teljesen biztos a topicot illetően. Segítséget kérnék, illetve tippet. Mai nap kétszer játszotta el velem a gép a következőt: 100-nál hiába nyomtam a gázt, a világért nem akart fentébb menni a sebességmutató 5-ben. Amint lassítottam visszvált, a fordulatszám annyira leesett váltásnál, hogy az autó leállt alattam. Persze menet közben visszaindít. Utána próba, 100-felé simán gyorsul mint azelőtt.
Ötlet, hogy mi okozhatta? Nem veszek észre más rendellenes menettulajdonságot, nagyon szépen megy minden nap.
Előre is köszönöm.
Üdvözlettel minden Fórumozónak,
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
orosza
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #2674 Dátum: 2014. Március 03. - 06:31:39 » |
|
Sziasztok!
Új tag vagyok, és segítséget szeretnék kérni. 1.6-os lacettim van 2006-os évjárat, majd 94 e km van benne. Check lámpa világít, menet közben berángat, utánna semmi rángatás szép alapjárat, lámpa továbbra is világít. 1-2 napon belül lámpa kialszik, semmi hiba, majd egyszer megin villog és jön a rángatás. P 300-as hibakód, véletlen szerű gyújtás kimaradást olvastunk ki. Olvastam már pár korábbi hozzászólást ezzel kapcsolatban, de mégis segítséget szeretnék kérni, mi lehet a baj? Gyertyacsere megvolt, ez kilőve. Gyújtókábel, trafó esetleg kipufogó szelep kormosodás?? Segítségeteket előre is köszönöm.
Szia! Ha nincs mellette P301-304 kód is, akkor az több hengert érintő égéskimaradás, de nem egyenlő a gyújtáskimaradással. Nem vagyok szaki, mások biztos többet tudnak, de én ezt szűrtem le az eddigi tapasztalataimból. Nincs mellette más kód csak a 300-as. Segítségedet köszi, biztos lesz még más segítség is. A P0300 nem csak gyújtáskimaradást jelent! Esetleg egy katalizátor ellenőrzés nem árthat. Én sem vagyok szakértő, de pár héttel ezelőtt hasonló jelenséget tapasztaltam, azóta új katalizátorom van. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Papy
|
 |
« Hozzászólás #2675 Dátum: 2014. Március 17. - 09:46:07 » |
|
Sziasztok! Beleolvasgattam a vonóhorgos témákba, de egyenlőre nem találtam meg a kérdésemre a magyarázatot. Létezik akkor HB-re való olyan vonóhorog ami a gyári helyre megy fel, nem kell barkácsolni, fúrogatni? Pótkerék helyén az Lpg tartály van, nem szeretném hogy meglékeljék:) Ha igen tud nekem írni valaki egy pontos típusszámot hogy melyik az?
|
|
|
Naplózva
|
Papy, akinek Lacettije van, és nem fél használni...!
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
 |
« Hozzászólás #2676 Dátum: 2014. Március 18. - 01:11:50 » |
|
Sziasztok! Beleolvasgattam a vonóhorgos témákba, de egyenlőre nem találtam meg a kérdésemre a magyarázatot. Létezik akkor HB-re való olyan vonóhorog ami a gyári helyre megy fel, nem kell barkácsolni, fúrogatni? Pótkerék helyén az Lpg tartály van, nem szeretném hogy meglékeljék:) Ha igen tud nekem írni valaki egy pontos típusszámot hogy melyik az?
Sajnos konkrét adatokkal én nem tudok szolgálni, de amit tudok írom: nekem bosal van. Az autóra újkorában került márkakereskedésben, így kértem forgalomba helyezni. A két hátsó nyúlványba megy bele (ezt úgy mondta Sebike én nem ellenőriztem) ami a legstabilabb megoldás. Messze elkerüli a pótkerék helyét a csavar, szerintem nincs félnivalód. Tapasztalat: fél köbméter sóderrel is volt pakolva nemegyszer az utánfutó és minden rendben!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2014. Március 18. - 01:15:03 írta cápaFeri »
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Papy
|
 |
« Hozzászólás #2677 Dátum: 2014. Március 18. - 07:32:16 » |
|
Sajnos konkrét adatokkal én nem tudok szolgálni, de amit tudok írom: nekem bosal van. Az autóra újkorában került márkakereskedésben, így kértem forgalomba helyezni. A két hátsó nyúlványba megy bele (ezt úgy mondta Sebike én nem ellenőriztem) ami a legstabilabb megoldás. Messze elkerüli a pótkerék helyét a csavar, szerintem nincs félnivalód. Tapasztalat: fél köbméter sóderrel is volt pakolva nemegyszer az utánfutó és minden rendben! Köszi, megfentolom! 
|
|
|
Naplózva
|
Papy, akinek Lacettije van, és nem fél használni...!
|
|
|
r3dwo0d
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #2678 Dátum: 2014. Március 21. - 18:55:39 » |
|
A csomagtér kilincs ha nem ugrik vissza rendesen a helyére akkor eltört benne a rugó vagy valami piszoktól ragad be a kinyitott állapotba? Mennyire bonyolult ezt a problémát orvosolni? Én ugyan hozzászoktam, de senki más nem tudja becsukni a csomagtartót ha nem nyomja vissza eredeti állásába a kilincset. Válaszaitokat előre is köszönöm szépen!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kubu87
|
 |
« Hozzászólás #2679 Dátum: 2014. Március 21. - 21:49:51 » |
|
A csomagtér kilincs ha nem ugrik vissza rendesen a helyére akkor eltört benne a rugó vagy valami piszoktól ragad be a kinyitott állapotba? Mennyire bonyolult ezt a problémát orvosolni? Én ugyan hozzászoktam, de senki más nem tudja becsukni a csomagtartót ha nem nyomja vissza eredeti állásába a kilincset. Válaszaitokat előre is köszönöm szépen!
Nekem is el van törve, előfordul... csomagtérajtóról a belső borítást kell leszedni és azt hiszem utána férsz rendesen hozzá. De ennek is van valami ajánlott lépés-sorrendje ha jól emlékszem, mert ha máshol kezded meg akkor eltörhetnek a műanyag klipszek meg utólag lötyöghet/zöröghet a borítás. Sajnos nem tudom, hogy hol érdemes elkezdeni a borítás leszedését, magam még nem próbáltam. Várd meg, hátha valaki leírja ide vagy privátban kérdezz meg egy szerelőt itt a fórumon. Pl. Sebike vagy Tomy61, hogy ők miként csinálják ezt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #2680 Dátum: 2014. Március 22. - 05:53:32 » |
|
Nkem "zsírmérgezést" kapott a rugó a kombiban. Le kellett szedni a burkolatot, megpucolni a rugót, zármechanikát, utána jó lett.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
r3dwo0d
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #2681 Dátum: 2014. Március 23. - 12:55:40 » |
|
Köszi az infókat! Tehát mindenképpen szét kell szedni és csak úgy orvosolható a probléma? Ha esetleg a kilincs felől befújom WD40-nel az nem segít a dolgon?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Levi75
Teljes tag

Nem elérhető
SW Elite ACC 2,0d
|
 |
« Hozzászólás #2682 Dátum: 2014. Március 23. - 14:05:27 » |
|
Köszi az infókat! Tehát mindenképpen szét kell szedni és csak úgy orvosolható a probléma? Ha esetleg a kilincs felől befújom WD40-nel az nem segít a dolgon?
Nekem is ilyen bajom volt/van. Ősszel kipróbáltam a sprayt, először semmi, majd 2 nap múlva megjavult, de most megint vacakol, úgyhogy ezek szerint csak ideiglenes megoldás.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Döme
|
 |
« Hozzászólás #2683 Dátum: 2014. április 02. - 15:41:44 » |
|
Tegnap kicsit beparáztam: a gázpedált nem tudtam benyomni elsőre, az autó beindítása után. Mintha be lett volna akadva. Lehet ennek valami műszaki magyarázata?  (vagy odaszorult a szőnyegem???  )
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #2684 Dátum: 2014. április 02. - 16:15:14 » |
|
Tegnap kicsit beparáztam: a gázpedált nem tudtam benyomni elsőre, az autó beindítása után. Mintha be lett volna akadva. Lehet ennek valami műszaki magyarázata?  (vagy odaszorult a szőnyegem???  ) Szerintem ha letérdelsz, akkor a szőnyegen látni kellene a nyomot.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|