akidobos
|
 |
« Hozzászólás #465 Dátum: 2010. Március 20. - 17:02:43 » |
|
Szerintem (remélem) csak a gáz lépett le...
Azért az sem "csak". Lásd a fentebbi hozzászólást. "Csak" a töltés 15-20.000 Ft. (bár lehet, hogy manapság már drágább. Szerencsére nem kellett mostanában töltetnem). + a javítás. Mert magától nem szökik el. A klímát is rendszeresen be (kellene) indítani. Legalább havonta 1x, min. 10 percre. Ha nem teszed, károsodhatnak a tömítések, a kompresszor. Ezt mondják a klímások. És ezt írja a kéziköny is, hetente kéne beindítani.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #466 Dátum: 2010. Március 21. - 14:20:50 » |
|
Azért az sem "csak". Lásd a fentebbi hozzászólást. "Csak" a töltés 15-20.000 Ft. (bár lehet, hogy manapság már drágább. Szerencsére nem kellett mostanában töltetnem). + a javítás. Mert magától nem szökik el. A klímát is rendszeresen be (kellene) indítani. Legalább havonta 1x, min. 10 percre. Ha nem teszed, károsodhatnak a tömítések, a kompresszor. Ezt mondják a klímások. És ezt írja a kéziköny is, hetente kéne beindítani. Hát, azt kicsit nehéz megoldani 3000 km- ről. Nálam szinte mindig be van kapcsolva. Az asszony nem használja. Ez van. Azért a tőltés / javítás "csakabb" egy új kompresszornál.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
 |
« Hozzászólás #467 Dátum: 2010. Március 21. - 20:23:43 » |
|
Azért az sem "csak". Lásd a fentebbi hozzászólást. "Csak" a töltés 15-20.000 Ft. (bár lehet, hogy manapság már drágább. Szerencsére nem kellett mostanában töltetnem). + a javítás. Mert magától nem szökik el. A klímát is rendszeresen be (kellene) indítani. Legalább havonta 1x, min. 10 percre. Ha nem teszed, károsodhatnak a tömítések, a kompresszor. Ezt mondják a klímások. És ezt írja a kéziköny is, hetente kéne beindítani. Ezért is jó az automata klíma, majdnem minden nap bekapcsolja a klímát.
|
|
|
Naplózva
|
 LPG
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #468 Dátum: 2010. Március 21. - 20:30:32 » |
|
Azért az sem "csak". Lásd a fentebbi hozzászólást. "Csak" a töltés 15-20.000 Ft. (bár lehet, hogy manapság már drágább. Szerencsére nem kellett mostanában töltetnem). + a javítás. Mert magától nem szökik el. A klímát is rendszeresen be (kellene) indítani. Legalább havonta 1x, min. 10 percre. Ha nem teszed, károsodhatnak a tömítések, a kompresszor. Ezt mondják a klímások. És ezt írja a kéziköny is, hetente kéne beindítani. Ezért is jó az automata klíma, majdnem minden nap bekapcsolja a klímát. Már ha AUTO üzemmódban használod és nincs -10 fok. Mondjuk én abban használom 22-27 fok között.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #469 Dátum: 2010. Március 22. - 18:16:18 » |
|
Megjavították. Nem volt benne gá. Oka: a hűtő mögött keresztben menő gumicsövet kiégette a kipuffogó. A klímás az rutinból mondta, mit kell nézni és igaza volt. rutinból, mert nem egy taxinál javította már. Bár megjegyezte, hogy nálam ennyi kilométernél kicsit korai a hiba. Annyira rutinosan nyomta a Lacettit a szerelő, hogy oda sem nézve kikapta a kesztyűtartót (biztosíték nem ment ki!!!), oda sem nézve bontotta szét a csöveket, fújta a habot, cserélte a pollenszűrőt. Összerakás után elmúlt egy bosszantó zörgés, ami onnan hallatszott.  De orrán száján dőlt a hab a szellőzőnek, jó hosszú csővel nyomta mindenhová. Kicserélték a csövet, feltöltötték a rendszert, tettek bele UV festéket (hogy ellenőrizhessék, van- e még szivárgás), olajat. Fertőtlenítették a rendszert. Kimosták a hűtőt kívülről.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
 |
« Hozzászólás #470 Dátum: 2010. Március 22. - 18:35:28 » |
|
ügyes vagy Kapi  tányunk
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. Március 22. - 18:37:20 írta WERES »
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #471 Dátum: 2010. Március 22. - 18:56:05 » |
|
Ja, szólok, hogy ez a kilyukadó cső Nubira III és Lacetti hiba! 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
 |
« Hozzászólás #472 Dátum: 2010. Március 22. - 19:10:54 » |
|
Ja, szólok, hogy ez a kilyukadó cső Nubira III és Lacetti hiba!  Lehet, de nekem 5és fél éve bírja.  Meg itt a fórumon te vagy az első akinek ilyen hibája volt.
|
|
|
Naplózva
|
 LPG
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
 |
« Hozzászólás #473 Dátum: 2010. Március 22. - 19:15:10 » |
|
Ja, szólok, hogy ez a kilyukadó cső Nubira III és Lacetti hiba!  Lehet, de nekem 5és fél éve bírja.  Meg itt a fórumon te vagy az első akinek ilyen hibája volt. Jani,azért titokban lessük meg azt a csövet. 
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
 |
« Hozzászólás #474 Dátum: 2010. Március 22. - 19:16:57 » |
|
Ja, szólok, hogy ez a kilyukadó cső Nubira III és Lacetti hiba!  Lehet, de nekem 5és fél éve bírja.  Meg itt a fórumon te vagy az első akinek ilyen hibája volt. Jani,azért titokban lessük meg azt a csövet.  Addig jó, amíg nem tudom melyik csőről van szó. 
|
|
|
Naplózva
|
 LPG
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #475 Dátum: 2010. Március 22. - 19:17:24 » |
|
Ja, szólok, hogy ez a kilyukadó cső Nubira III és Lacetti hiba!  Lehet, de nekem 5és fél éve bírja.  Meg itt a fórumon te vagy az első akinek ilyen hibája volt. Ettől függetlenül a szerelő nem kereste a hibát, hanem rámutatott a csőre, hogy itt kezdjük. Tehát elhiszem neki, hogy nem először látott ilyet. Most az új cső messzebbre került a kipuffogótól. Gondolom ez is olyasmi, mint az ECU. Évjárat, sorozat függő. Nálam ilyen volt  , nálad nem, szerencsédre. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes

Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
 |
« Hozzászólás #476 Dátum: 2010. Március 22. - 19:30:54 » |
|
Megjavították. Nem volt benne gá. Oka: a hűtő mögött keresztben menő gumicsövet kiégette a kipuffogó. A klímás az rutinból mondta, mit kell nézni és igaza volt. rutinból, mert nem egy taxinál javította már. Bár megjegyezte, hogy nálam ennyi kilométernél kicsit korai a hiba. Annyira rutinosan nyomta a Lacettit a szerelő, hogy oda sem nézve kikapta a kesztyűtartót (biztosíték nem ment ki!!!), oda sem nézve bontotta szét a csöveket, fújta a habot, cserélte a pollenszűrőt. Összerakás után elmúlt egy bosszantó zörgés, ami onnan hallatszott.  De orrán száján dőlt a hab a szellőzőnek, jó hosszú csővel nyomta mindenhová. Kicserélték a csövet, feltöltötték a rendszert, tettek bele UV festéket (hogy ellenőrizhessék, van- e még szivárgás), olajat. Fertőtlenítették a rendszert. Kimosták a hűtőt kívülről. Na és mennyibe fájt ez a mutatvány?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes

Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
 |
« Hozzászólás #477 Dátum: 2010. Március 22. - 19:34:03 » |
|
Ja, szólok, hogy ez a kilyukadó cső Nubira III és Lacetti hiba!  Lehet, de nekem 5és fél éve bírja.  Meg itt a fórumon te vagy az első akinek ilyen hibája volt. Jani,azért titokban lessük meg azt a csövet.  Addig jó, amíg nem tudom melyik csőről van szó.  Az Cápának a lépfenéje  Mihelyt megtud egy új hibát, rövid időn belül produkálja is neki az autója.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
 |
« Hozzászólás #478 Dátum: 2010. Március 22. - 20:16:30 » |
|
Ja, szólok, hogy ez a kilyukadó cső Nubira III és Lacetti hiba!  Lehet, de nekem 5és fél éve bírja.  Meg itt a fórumon te vagy az első akinek ilyen hibája volt. Jani,azért titokban lessük meg azt a csövet.  Addig jó, amíg nem tudom melyik csőről van szó.  Az Cápának a lépfenéje  Mihelyt megtud egy új hibát, rövid időn belül produkálja is neki az autója. Cápa ugyanis autós- hipochonder. Fogadjunk egy tál macskatápban, hogy már meg is nézte azt a csövet!  Én holnap fogom, amikor kicserélem az elavult jobbos H7-esemet. 
|
|
|
Naplózva
|
 Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #479 Dátum: 2010. Március 22. - 21:28:31 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|