cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
 |
« Hozzászólás #150 Dátum: 2008. Március 14. - 22:49:11 » |
|
Jaj eltévedtem, azt hittem az üveges topikban járok, de látom ez a biztosítós, na megyek is.
Jogos, bocsi, csak az üvegkárról lovagoltunk át. 
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #151 Dátum: 2008. Március 15. - 12:48:33 » |
|
Casco 8093/hó; 50.000/10% persze mindenestül (alu is), ........kötelező 3300/n.év B10 Allianz  Nekünk is 10 körül jön ki 1 hónapra. Casco 6700 Groupama 50e önrész Bonus2 havonta, kötelező 8500/3hó KÖBE
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ZOTYA1983
|
 |
« Hozzászólás #152 Dátum: 2008. Március 15. - 12:51:37 » |
|
Casco 8093/hó; 50.000/10% persze mindenestül (alu is), ........kötelező 3300/n.év B10 Allianz  Nekünk is 10 körül jön ki 1 hónapra. Casco 6700 Groupama 50e önrész Bonus2 havonta, kötelező 8500/3hó KÖBE Fúúúú a köbéhez akkor sem mennék ha az lenne az 1-etlen biztosító 2 évig voltunk náluk. No comment.....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #153 Dátum: 2008. Március 15. - 12:53:30 » |
|
Casco 8093/hó; 50.000/10% persze mindenestül (alu is), ........kötelező 3300/n.év B10 Allianz  Nekünk is 10 körül jön ki 1 hónapra. Casco 6700 Groupama 50e önrész Bonus2 havonta, kötelező 8500/3hó KÖBE Fúúúú a köbéhez akkor sem mennék ha az lenne az 1-etlen biztosító 2 évig voltunk náluk. No comment..... A Tacumás szomszédom 3 éve van náluk, eddig semmi problémája nem volt velük. Mondjuk nekem se. Szerintem nem rosszabb mint a Posta aminél voltam eddig. A többi meg sokkal drágább.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ZOTYA1983
|
 |
« Hozzászólás #154 Dátum: 2008. Március 15. - 12:54:58 » |
|
Casco 8093/hó; 50.000/10% persze mindenestül (alu is), ........kötelező 3300/n.év B10 Allianz  Nekünk is 10 körül jön ki 1 hónapra. Casco 6700 Groupama 50e önrész Bonus2 havonta, kötelező 8500/3hó KÖBE Fúúúú a köbéhez akkor sem mennék ha az lenne az 1-etlen biztosító 2 évig voltunk náluk. No comment..... A Tacumás szomszédom 3 éve van náluk, eddig semmi problémája nem volt velük. Mondjuk nekem se. Szerintem nem rosszabb mint a Posta aminél voltam eddig. A többi meg sokkal drágább. Nekünk 4 hónapig nem küldték a csekket és 4 hónap alatt 1x sem lehetett elérni őket, se telefon se e-mail,és ha valami történt volna addig?? Ezért nem mennék vissza hozzájuk.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
 |
« Hozzászólás #155 Dátum: 2008. Március 15. - 13:13:16 » |
|
Casco 8093/hó; 50.000/10% persze mindenestül (alu is), ........kötelező 3300/n.év B10 Allianz  Nekünk is 10 körül jön ki 1 hónapra. Casco 6700 Groupama 50e önrész Bonus2 havonta, kötelező 8500/3hó KÖBE Fúúúú a köbéhez akkor sem mennék ha az lenne az 1-etlen biztosító 2 évig voltunk náluk. No comment..... A Tacumás szomszédom 3 éve van náluk, eddig semmi problémája nem volt velük. Mondjuk nekem se. Szerintem nem rosszabb mint a Posta aminél voltam eddig. A többi meg sokkal drágább. Nekünk 4 hónapig nem küldték a csekket és 4 hónap alatt 1x sem lehetett elérni őket, se telefon se e-mail,és ha valami történt volna addig?? Ezért nem mennék vissza hozzájuk. Na, én is megnéztem. Én Unionos vagyok és negyed évre fizetek a Cascoval és a kötelezővel együtt 27.206 Ft-ot. Ráadásúl bele van építve több különböző plussz biztosítás, ami az UNIO-ban is érvényes. Külön van a kocsira, az utasokra, és poggyászra. Amikor kiment a szélvédőm, bejelentettem, majd a kárszakértő felhívott, hogy mikor, és hol tudná megnézni a kocsit. Úgy hogy kijött a melóhelyemre és ott megcsinálta a papírokat. Szóval teljesen korrektek és nem is drágák szvsz.
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál  Lacetti:  Toyota: 
|
|
|
ZOTYA1983
|
 |
« Hozzászólás #156 Dátum: 2008. Március 15. - 13:18:51 » |
|
Casco 8093/hó; 50.000/10% persze mindenestül (alu is), ........kötelező 3300/n.év B10 Allianz  Nekünk is 10 körül jön ki 1 hónapra. Casco 6700 Groupama 50e önrész Bonus2 havonta, kötelező 8500/3hó KÖBE Fúúúú a köbéhez akkor sem mennék ha az lenne az 1-etlen biztosító 2 évig voltunk náluk. No comment..... A Tacumás szomszédom 3 éve van náluk, eddig semmi problémája nem volt velük. Mondjuk nekem se. Szerintem nem rosszabb mint a Posta aminél voltam eddig. A többi meg sokkal drágább. Nekünk 4 hónapig nem küldték a csekket és 4 hónap alatt 1x sem lehetett elérni őket, se telefon se e-mail,és ha valami történt volna addig?? Ezért nem mennék vissza hozzájuk. Na, én is megnéztem. Én Unionos vagyok és negyed évre fizetek a Cascoval és a kötelezővel együtt 27.206 Ft-ot. Ráadásúl bele van építve több különböző plussz biztosítás, ami az UNIO-ban is érvényes. Külön van a kocsira, az utasokra, és poggyászra. Amikor kiment a szélvédőm, bejelentettem, majd a kárszakértő felhívott, hogy mikor, és hol tudná megnézni a kocsit. Úgy hogy kijött a melóhelyemre és ott megcsinálta a papírokat. Szóval teljesen korrektek és nem is drágák szvsz. mi most az UNIQA-nál vagyunk még nincs tapasztalatom velük szemben hál istennek 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
 |
« Hozzászólás #157 Dátum: 2008. Március 15. - 13:24:43 » |
|
Az én cascóm havi 14000 a hungáriánál 10%-os önrésszel,de fullos.Szerintem ez Pesti viszonylatban is sok,de ha baj van ezek fizetni is tudnak. 
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #158 Dátum: 2008. Március 15. - 13:27:41 » |
|
Casco 8093/hó; 50.000/10% persze mindenestül (alu is), ........kötelező 3300/n.év B10 Allianz  Nekünk is 10 körül jön ki 1 hónapra. Casco 6700 Groupama 50e önrész Bonus2 havonta, kötelező 8500/3hó KÖBE Fúúúú a köbéhez akkor sem mennék ha az lenne az 1-etlen biztosító 2 évig voltunk náluk. No comment..... A Tacumás szomszédom 3 éve van náluk, eddig semmi problémája nem volt velük. Mondjuk nekem se. Szerintem nem rosszabb mint a Posta aminél voltam eddig. A többi meg sokkal drágább. Nekünk 4 hónapig nem küldték a csekket és 4 hónap alatt 1x sem lehetett elérni őket, se telefon se e-mail,és ha valami történt volna addig?? Ezért nem mennék vissza hozzájuk. Na, én is megnéztem. Én Unionos vagyok és negyed évre fizetek a Cascoval és a kötelezővel együtt 27.206 Ft-ot. Ráadásúl bele van építve több különböző plussz biztosítás, ami az UNIO-ban is érvényes. Külön van a kocsira, az utasokra, és poggyászra. Amikor kiment a szélvédőm, bejelentettem, majd a kárszakértő felhívott, hogy mikor, és hol tudná megnézni a kocsit. Úgy hogy kijött a melóhelyemre és ott megcsinálta a papírokat. Szóval teljesen korrektek és nem is drágák szvsz. mi most az UNIQA-nál vagyunk még nincs tapasztalatom velük szemben hál istennek  Velük nincs jó tapasztalatom. Az 1.5-ös Lanosomnak az alap biztosítása többe kerűlt, mint az 1.6-os Lacsi fullos biztosítása. Át is vittem mindkettőt az Unionba.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ZOTYA1983
|
 |
« Hozzászólás #159 Dátum: 2008. Március 15. - 13:31:09 » |
|
Casco 8093/hó; 50.000/10% persze mindenestül (alu is), ........kötelező 3300/n.év B10 Allianz  Nekünk is 10 körül jön ki 1 hónapra. Casco 6700 Groupama 50e önrész Bonus2 havonta, kötelező 8500/3hó KÖBE Fúúúú a köbéhez akkor sem mennék ha az lenne az 1-etlen biztosító 2 évig voltunk náluk. No comment..... A Tacumás szomszédom 3 éve van náluk, eddig semmi problémája nem volt velük. Mondjuk nekem se. Szerintem nem rosszabb mint a Posta aminél voltam eddig. A többi meg sokkal drágább. Nekünk 4 hónapig nem küldték a csekket és 4 hónap alatt 1x sem lehetett elérni őket, se telefon se e-mail,és ha valami történt volna addig?? Ezért nem mennék vissza hozzájuk. Na, én is megnéztem. Én Unionos vagyok és negyed évre fizetek a Cascoval és a kötelezővel együtt 27.206 Ft-ot. Ráadásúl bele van építve több különböző plussz biztosítás, ami az UNIO-ban is érvényes. Külön van a kocsira, az utasokra, és poggyászra. Amikor kiment a szélvédőm, bejelentettem, majd a kárszakértő felhívott, hogy mikor, és hol tudná megnézni a kocsit. Úgy hogy kijött a melóhelyemre és ott megcsinálta a papírokat. Szóval teljesen korrektek és nem is drágák szvsz. mi most az UNIQA-nál vagyunk még nincs tapasztalatom velük szemben hál istennek  Velük nincs jó tapasztalatom. Az 1.5-ös Lanosomnak az alap biztosítása többe kerűlt, mint az 1.6-os Lacsi fullos biztosítása. Át is vittem mindkettőt az Unionba. Nem tom nézegettük és casco+kötelező öket dobta a gép a legjobbnak.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #160 Dátum: 2008. Március 15. - 13:34:00 » |
|
Casco 8093/hó; 50.000/10% persze mindenestül (alu is), ........kötelező 3300/n.év B10 Allianz  Nekünk is 10 körül jön ki 1 hónapra. Casco 6700 Groupama 50e önrész Bonus2 havonta, kötelező 8500/3hó KÖBE Fúúúú a köbéhez akkor sem mennék ha az lenne az 1-etlen biztosító 2 évig voltunk náluk. No comment..... A Tacumás szomszédom 3 éve van náluk, eddig semmi problémája nem volt velük. Mondjuk nekem se. Szerintem nem rosszabb mint a Posta aminél voltam eddig. A többi meg sokkal drágább. Nekünk 4 hónapig nem küldték a csekket és 4 hónap alatt 1x sem lehetett elérni őket, se telefon se e-mail,és ha valami történt volna addig?? Ezért nem mennék vissza hozzájuk. Na, én is megnéztem. Én Unionos vagyok és negyed évre fizetek a Cascoval és a kötelezővel együtt 27.206 Ft-ot. Ráadásúl bele van építve több különböző plussz biztosítás, ami az UNIO-ban is érvényes. Külön van a kocsira, az utasokra, és poggyászra. Amikor kiment a szélvédőm, bejelentettem, majd a kárszakértő felhívott, hogy mikor, és hol tudná megnézni a kocsit. Úgy hogy kijött a melóhelyemre és ott megcsinálta a papírokat. Szóval teljesen korrektek és nem is drágák szvsz. mi most az UNIQA-nál vagyunk még nincs tapasztalatom velük szemben hál istennek  Velük nincs jó tapasztalatom. Az 1.5-ös Lanosomnak az alap biztosítása többe kerűlt, mint az 1.6-os Lacsi fullos biztosítása. Át is vittem mindkettőt az Unionba. Nem tom nézegettük és casco+kötelező öket dobta a gép a legjobbnak. Lehet a korod miatt...Bár nekem pont a korom miatt nem volt jó. Akkor még nem voltam 30 éves, és semmilyen kedvezmény nem illetett meg. A hűségkedvezményt is csak 30 év felett adták. Tök mindegy, hogy akkor már 7 éve voltam a tagjuk...No comment
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ZOTYA1983
|
 |
« Hozzászólás #161 Dátum: 2008. Március 15. - 14:46:05 » |
|
Casco 8093/hó; 50.000/10% persze mindenestül (alu is), ........kötelező 3300/n.év B10 Allianz  Nekünk is 10 körül jön ki 1 hónapra. Casco 6700 Groupama 50e önrész Bonus2 havonta, kötelező 8500/3hó KÖBE Fúúúú a köbéhez akkor sem mennék ha az lenne az 1-etlen biztosító 2 évig voltunk náluk. No comment..... A Tacumás szomszédom 3 éve van náluk, eddig semmi problémája nem volt velük. Mondjuk nekem se. Szerintem nem rosszabb mint a Posta aminél voltam eddig. A többi meg sokkal drágább. Nekünk 4 hónapig nem küldték a csekket és 4 hónap alatt 1x sem lehetett elérni őket, se telefon se e-mail,és ha valami történt volna addig?? Ezért nem mennék vissza hozzájuk. Na, én is megnéztem. Én Unionos vagyok és negyed évre fizetek a Cascoval és a kötelezővel együtt 27.206 Ft-ot. Ráadásúl bele van építve több különböző plussz biztosítás, ami az UNIO-ban is érvényes. Külön van a kocsira, az utasokra, és poggyászra. Amikor kiment a szélvédőm, bejelentettem, majd a kárszakértő felhívott, hogy mikor, és hol tudná megnézni a kocsit. Úgy hogy kijött a melóhelyemre és ott megcsinálta a papírokat. Szóval teljesen korrektek és nem is drágák szvsz. mi most az UNIQA-nál vagyunk még nincs tapasztalatom velük szemben hál istennek  Velük nincs jó tapasztalatom. Az 1.5-ös Lanosomnak az alap biztosítása többe kerűlt, mint az 1.6-os Lacsi fullos biztosítása. Át is vittem mindkettőt az Unionba. Nem tom nézegettük és casco+kötelező öket dobta a gép a legjobbnak. Lehet a korod miatt...Bár nekem pont a korom miatt nem volt jó. Akkor még nem voltam 30 éves, és semmilyen kedvezmény nem illetett meg. A hűségkedvezményt is csak 30 év felett adták. Tök mindegy, hogy akkor már 7 éve voltam a tagjuk...No comment Ilyen az összes 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
mostnemtom
|
 |
« Hozzászólás #162 Dátum: 2008. Március 15. - 17:28:39 » |
|
A biztosító topikban írok néhány gondolatot a KÖBE és hasonló biztosító egyesület jogi hátteréről.Itt nem ez a téma.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet mindig ünnepnap!!!
|
|
|
mostnemtom
|
 |
« Hozzászólás #163 Dátum: 2008. Március 15. - 17:46:51 » |
|
Szóval biztosító szövetkezetek!Igen talán valóban olcsóbbak, mint a biztosító részvénytársaságok, ez azonban csak látszólagos!A biztosító szövetkezeteknek nincs ún. szolvencia tőkéje amely a várható károk kifizetésének a biztosítéka, és a biztosító Rt.-nél kötelezően képzendő és mozgosítható tőke.Miután a szövetkezeteknek ez nem kötelező az ő biztosítékuk a tagoknak a tag ill. a biztosítási díja.Tehát ha a szövetkezetnél biztosítottak több kárt okoznak mint amennyit a díjakból beszednek akkor a tagoknak kell ezt pótolni.Aki velük szerződik az egyben tagja is lesz ennek a szövetkezetnek ezáltal részkezességet is vállal a biztosító szövetkezetben lévő többi tagnak is a káráért.Most még talán működik a dolog, többé kevésbé azért mert szinte soha semmit nem fizetnek ki, de mi van ha meghaladja a kár az előzetes számításokat?Na akkor mindenki a pénztárcájába fog nyúlni.Biztos, hogy olcsóbb?Én semmiképpen nem javasolom, hogy biztosító szövetkezeteknél kössünk biztosítást. Ja, hogy ezt nem mondták el?Vajon miért? A biztosító rt.-ékre ez nem vonatkozik.Ők nem emelhetnek díjat akkor sem ha rosszul kalkuláltak az az ő káruk.Valószínüleg fenéken billentik az aktuáriusukat(biztosításmatematikus), de ez nem a mi bajunk.Amiért drágábbak az pontosan a szolvenciatőke amit kötelezően tartalékolniuk kell.Hát kb. ennyi.Sok összetevője van ennek, de túl hosszú és száraz így inkább megkíméllek benneteket tőle.Ha valakinek segítségre lenne szüksége nyugodtan keressen meg.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet mindig ünnepnap!!!
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
 |
« Hozzászólás #164 Dátum: 2008. Március 15. - 18:43:01 » |
|
Ez már nem így van! "Az autósok egy része szintén azért nem választja a biztosítóegyesületeket, mivel tart attól, hogy veszteség esetén pótbefizetésre kötelezhetők. Ezt utolsóként már a MÁV is törölte szabályzatából." http://www.vezess.hu/biztositas/olcso_kotelezo_nem_minden_aron/12194/
|
|
|
Naplózva
|
 LPG
|
|
|
|