Lacetti klub fórum
2025. április 26. - 23:06:46 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Szavazás
Kérdés: Megjöttek az új KGFB díjjak! Váltasz biztosítót?  (Szavazás lezárva: 2013. November 30. - 17:52:09)
Igen, váltok. - 5 (29.4%)
Igen, újrakötöm a régit. - 3 (17.6%)
Nem, elégedett vagyok a jelenlegivel. - 5 (29.4%)
Még nem tudom. - 4 (23.5%)
Összes szavazó: 17

Oldalak: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 54   Le

Szerző Téma: Kötelező Biztosítás, Cascó  (Megtekintve 152787 alkalommal)
mostnemtom
Ezredes
Nem elérhető Nem elérhető

2,0 D SW Platinum

« Hozzászólás #165 Dátum: 2008. Március 15. - 20:06:38 »

Ez már nem így van!

"Az autósok egy része szintén azért nem választja a biztosítóegyesületeket, mivel tart attól, hogy veszteség esetén pótbefizetésre kötelezhetők. Ezt utolsóként már a MÁV is törölte szabályzatából."

http://www.vezess.hu/biztositas/olcso_kotelezo_nem_minden_aron/12194/
Nem akarok vitatkozni de nem a szabályzat a mérvadó hanem PSZAF engedély a biztosító szövetkezet alapítására.A szövetkezei jelleg határozza meg a tagok befizetési kötelezettségét.Miután a biztosított egyben tag is a szövetkezetben így felelőssége is fennáll.Szabályzat ide vagy oda.A PSZAF állásfoglalása a mérvadó.
Naplózva

Az élet mindig ünnepnap!!!
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)

« Hozzászólás #166 Dátum: 2008. Március 15. - 20:13:36 »

Az én cascóm havi 14000 a hungáriánál 10%-os önrésszel,de fullos.Szerintem ez Pesti viszonylatban is sok,de ha baj van ezek fizetni is tudnak.
1-szer nekem okozott sérülést egy ember aki hungáriás volt, hát azt a kemény 30e Ft-ot fél év alatt tudtam csak kisajtolni belőlük.
Naplózva
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #167 Dátum: 2008. Március 15. - 21:19:21 »

Ez már nem így van!

"Az autósok egy része szintén azért nem választja a biztosítóegyesületeket, mivel tart attól, hogy veszteség esetén pótbefizetésre kötelezhetők. Ezt utolsóként már a MÁV is törölte szabályzatából."

Nem akarok vitatkozni de nem a szabályzat a mérvadó hanem PSZAF engedély a biztosító szövetkezet alapítására.A szövetkezei jelleg határozza meg a tagok befizetési kötelezettségét.Miután a biztosított egyben tag is a szövetkezetben így felelőssége is fennáll.Szabályzat ide vagy oda.A PSZAF állásfoglalása a mérvadó.

Én sem akarok vitatkozni, mert nem értek hozzá.
Csak azt tudom amit olvasok.
De akkor az oldalukon miért van kiírva? "A biztosító egyesület tagjait pótlólagos befizetési kötelezettség nem terheli."
http://www.abe.hu/ A lap alsó részén.
Naplózva

LPG
mostnemtom
Ezredes

2,0 D SW Platinum

« Hozzászólás #168 Dátum: 2008. Március 15. - 21:53:02 »

Ez már nem így van!

Én sem akarok vitatkozni, mert nem értek hozzá.
Csak azt tudom amit olvasok.
De akkor az oldalukon miért van kiírva? "A biztosító egyesület tagjait pótlólagos befizetési kötelezettség nem terheli."
http://www.abe.hu/ A lap alsó részén.
Igazából ebből nem sok minden derült ki.Mire gondolnak pótlólagos befizetésen?
Naplózva

Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #169 Dátum: 2008. Március 15. - 22:04:42 »

Most megnéztem mit írnak a  PSZAF oldalon.

És csak azt írják:
A biztosító egyesület alapszabályában rendelkezni kell:
-a szükségessé váló pótlólagos befizetési kötelezettség előírásáról, illetve a szolgáltatás csökkentésének lehetőségéről.

Még ilyet találtam:

24. § (1) A biztosító egyesület legfelső szerve - ha ezt az alapszabály lehetővé teszi - jogosult pótlólagos befizetési kötelezettség előírására, illetve a szolgáltatások csökkentésének elrendelésére, ha más források nem elégségesek az egyesület  tárgyévi kötelezettségeinek teljesítésére.

(3) A  tagdíjakat és pótlólagos befizetéseket, valamint az egyesületnek a tagsági hozzájárulás alapján nyújtott biztosítói szolgáltatásait az alapszabályban kell megállapítani, azonos feltételek esetén azonos alapelvek szerint.

Nekem ebből az jön le, ahogy az egyesület rendelkezik róla az a  mérvadó.
Naplózva

LPG
mostnemtom
Ezredes

2,0 D SW Platinum

« Hozzászólás #170 Dátum: 2008. Március 15. - 22:16:00 »

Igen rendelkeznie kell róla, és mint írta is előírhat pótdíjakat ha nem elég a tőke.Egy szó mint száz nem érdemes velük kezdeni.Én azt mondom vigye el a balhét a biztosító ne én.Mi van akkor, ha valamilyen extrém ok miatt sok kifizetést kell eszközölni a szövetkezetnek? Nem lehet kérdés, hogy valakinek fizetnie kell, a szövetkezetnek nincs szolvenciatőkéje, nincs tartalékképzése, csak nem a tagok jönnek szóba?Hát nekem ez nem ér meg néhány ezer forintot.Arról nem beszélve, hogy tagdíjat kell fizetni és meglincselnek az autós kollégák ha ott van biztim és kárt okozok.Szerintem nem sokáig tudják ezt a díjat tartani, mert annyi a panasz rájuk, hogy lépni fog a PSZAF.Legalább is nagyon remélem!
Naplózva

Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #171 Dátum: 2008. Március 15. - 22:29:21 »

Igen rendelkeznie kell róla, és mint írta is előírhat pótdíjakat ha nem elég a tőke.Egy szó mint száz nem érdemes velük kezdeni.Én azt mondom vigye el a balhét a biztosító ne én.Mi van akkor, ha valamilyen extrém ok miatt sok kifizetést kell eszközölni a szövetkezetnek? Nem lehet kérdés, hogy valakinek fizetnie kell, a szövetkezetnek nincs szolvenciatőkéje, nincs tartalékképzése, csak nem a tagok jönnek szóba?Hát nekem ez nem ér meg néhány ezer forintot.Arról nem beszélve, hogy tagdíjat kell fizetni és meglincselnek az autós kollégák ha ott van biztim és kárt okozok.Szerintem nem sokáig tudják ezt a díjat tartani, mert annyi a panasz rájuk, hogy lépni fog a PSZAF.Legalább is nagyon remélem!

Lehet hogy hülyének fogsz tartani, de én idén oda mentem 24000Ft/év.
A többinél meg 38000-tól indultak a tarifák. Nekem is szidta mindenki, hogy nem lehet elérni őket és semmit nem tudnak intézni náluk.
Ezek nem személyes tapasztalatok voltak csak hallotta valakitől aki hallotta megint valakitől.
Én fel tudtam hívni őket telefonon (elsőre), mikor bementem az irodájukba 10 perc alatt végeztem.

Ezt a  máv szabályzata írja: A veszteség rendezésének módja
A biztosító egyesület tagjait pótlólagos befizetési kötelezettség nem terheli, a szolgáltatások és az esetleges veszteségek fedezetét az Egyesület vagyona, a biztosítási díj, a viszontbiztosítás és a  biztonságtechnikai tartalékok alkotják.

De ha mégis csak fizetni kellene, akkor  max 10000Ft-tal járnék rosszabbul mintha valahova máshoz mentem volna.
PSZAF: A pótlólagos befizetési kötelezettség alapján a biztosító egyesület tagja által teljesítendő befizetés nem haladhatja meg a biztosító egyesület tagja által a pótlólagos befizetési kötelezettség teljesítése nélkül a biztosító egyesület részére bármilyen jogcímen évente teljesített befizetések 100 százalékát

Neked van személyes tapasztalatod?
Naplózva

LPG
mostnemtom
Ezredes

2,0 D SW Platinum

« Hozzászólás #172 Dátum: 2008. Március 15. - 22:35:33 »

Nem tartalak hülyéének egyáltalán.A tájékoztatás elmaradásáért a bizt. szöv.-et vádolom.Szerintem nem korrektek!Amig fizetsz nekik el lehet őket érni, mihelyt nekik kell fizetni megáll a gépezet.Nem mondom, hogy nem spórolhatsz velük, de én ennek ellenére egy ügyfelemnek sem tanácsoltam, és inkább a bizt.Rt.-felé próbáltam terelgetni őket.
Naplózva

Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #173 Dátum: 2008. Március 16. - 09:22:14 »

Az biztos, hogy a kis biztosítókból (KÖBE, Postás pl.) iszonyú nehéz kivasalni a pénzt.
Én nem csodálom, hogy csúnyán néz a károsult a károkozóra, ha meglátja ezeket a "biztosítókat".
Nem elég, hogy a kocsiját összetörte, még jó pár (hó)nap utánajárást is "intézett" neki.

Tudom, hogy általában azt mondják az emberek erre, hogy a kötelezőnél csak a díj számít, ha sz.r a szolgáltatás, azt úgyis más kapja: nem érdekel.

Na ja.
Csakhogy: te is lehetsz a szenvedő fél. Amíg az emberek a fenti szempontok szerint választanak biztosítót, adíg ezek a cégek piacon lesznek, és kifoghatod öket.
Másrészt: a nagy cégek most már a kötelező mellé is adnak szolgáltatásokat neked, a díj fizetőjének. Ezeket is érdemes számba venni.
Az év végi díjnézegetésnél én személy szerint ezeket a cégecskéket figyelembe sem veszem. Felőlem ígérhetnek 1 Ft-os éves díjat is. Nem foglakozom velük.

Mi "fogyasztók" csak a fenti módon, felelős döntésekkel tudjuk befolyásolni a világot.
Naplózva
ZOTYA1983
Vén róka

« Hozzászólás #174 Dátum: 2008. Március 16. - 09:51:39 »

Az biztos, hogy a kis biztosítókból (KÖBE, Postás pl.) iszonyú nehéz kivasalni a pénzt.
Én nem csodálom, hogy csúnyán néz a károsult a károkozóra, ha meglátja ezeket a "biztosítókat".
Nem elég, hogy a kocsiját összetörte, még jó pár (hó)nap utánajárást is "intézett" neki.

Tudom, hogy általában azt mondják az emberek erre, hogy a kötelezőnél csak a díj számít, ha sz.r a szolgáltatás, azt úgyis más kapja: nem érdekel.

Na ja.
Csakhogy: te is lehetsz a szenvedő fél. Amíg az emberek a fenti szempontok szerint választanak biztosítót, adíg ezek a cégek piacon lesznek, és kifoghatod öket.
Másrészt: a nagy cégek most már a kötelező mellé is adnak szolgáltatásokat neked, a díj fizetőjének. Ezeket is érdemes számba venni.
Az év végi díjnézegetésnél én személy szerint ezeket a cégecskéket figyelembe sem veszem. Felőlem ígérhetnek 1 Ft-os éves díjat is. Nem foglakozom velük.

Mi "fogyasztók" csak a fenti módon, felelős döntésekkel tudjuk befolyásolni a világot.
Természetesen ha eléred őket mondom mi több mint 4 hónapig nem értük el a KÖBÉ-t és addig nem volt biztosítás az autón mert én vaktába nem utalok,csekkesek voltunk.
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #175 Dátum: 2008. Március 16. - 15:35:41 »

Casco 8093/hó; 50.000/10% persze mindenestül (alu is), ........kötelező 3300/n.év B10 Allianz  Vigyorog
Hmmm. Hogyan is van ez a bónusz osztályokkal? Mintha át lennék verve! Azért maradtam ennél a biztosítónál, mert 94 óta náluk volt az előző autóm és nem volt balesetem! Ennel ellenére 29700 / negyed év a kötelezőm! A  CASCO meg 8000/ hó, mindennel együtt; önrész 10% vagy 45000 forint.
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #176 Dátum: 2008. Március 16. - 15:39:39 »

Casco 8093/hó; 50.000/10% persze mindenestül (alu is), ........kötelező 3300/n.év B10 Allianz  Vigyorog
Hmmm. Hogyan is van ez a bónusz osztályokkal? Mintha át lennék verve! Azért maradtam ennél a biztosítónál, mert 94 óta náluk volt az előző autóm és nem volt balesetem! Ennel ellenére 29700 / negyed év a kötelezőm! A  CASCO meg 8000/ hó, mindennel együtt; önrész 10% vagy 45000 forint.

Mert a nagy biztosítok így büntetik a hűséges ügyfeleiket.
Ha új belépő vagy akkor olcsóbb a biztosítás.
Naplózva

LPG
mostnemtom
Ezredes

2,0 D SW Platinum

« Hozzászólás #177 Dátum: 2008. Március 16. - 15:39:55 »

Egy kicsit sokat fizetsz, de holnap utána nézek a lehetséges díjaknak!
Naplózva

athee
Adminisztrátor
Ezredes

Lacetti 1.4 Star HB

« Hozzászólás #178 Dátum: 2008. Március 16. - 15:43:15 »

Én 8 évig voltam az oroszlános biztosítónál. B10-el erre az évre kihoztak 97200 ft-ot/év! Váltás. Egy másik társaság kihozta erre az évre 19800 Ft/év. Ennyit a hűségről...
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #179 Dátum: 2008. Március 16. - 15:52:18 »

Én 8 évig voltam az oroszlános biztosítónál. B10-el erre az évre kihoztak 97200 ft-ot/év! Váltás. Egy másik társaság kihozta erre az évre 19800 Ft/év. Ennyit a hűségről...
Remek. Csakhogy a tavalyi váltásnál nem voltam itthon. Az ideinél sem leszek. Akkor marad a szívás?
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
Oldalak: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 54   Fel

Ugrás: