Lacetti klub fórum
2025. április 28. - 12:51:51 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 56   Le

Szerző Téma: Futómű hiba  (Megtekintve 316285 alkalommal)
szedreske
Friss hús
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Hozzászólás #720 Dátum: 2014. Március 19. - 18:22:22 »

Ha nincs megemelve akkor nem feszül a stabpálca? Mert én ugy akartam hogy kerék le majd egy másik emelővel a stabilizátor rúdra ráemelek a stabpálca tövénél igy is tehermentesítődik elvileg
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #721 Dátum: 2014. Március 19. - 18:39:53 »

Majd úgyis cserélem a héten a gumikat akkor lehet lekötöm a stabpálcákat azt megnézem az lögyög e. A fékeket tavasszal szétszedtem átzsíroztam az szinte gyári állapotú volt. a csúszkák ill stiftek is. Csak azért kérdezem mert a zsu.hu oldalon nagyon jó árak meg kedvezmények vannak. 2500 ért is van darabja. A gyári mennyibe kerül? pl nálad sebike?

van olcsó csak sz@rt se ér van 2000ft ért is de az pár hónap gyári 4000ft/db
felemelt kerékkel nem fogod tudni kimozgatni de s szilentje is ki tud menni
Naplózva

70/4334431
szedreske
Friss hús
*

« Hozzászólás #722 Dátum: 2014. Március 19. - 19:42:34 »

Akkor mi a leghatékonyabb módszer a megállapitására hogy ki van e kopva?
Naplózva
hawer
Ezredes

Lacetti 1.6 sedan Elite lpg.

« Hozzászólás #723 Dátum: 2014. Március 19. - 20:07:11 »

Ha nincs megemelve akkor nem feszül a stabpálca? Mert én ugy akartam hogy kerék le majd egy másik emelővel a stabilizátor rúdra ráemelek a stabpálca tövénél igy is tehermentesítődik elvileg
Ha megvan emelve akkor feszül a stab pálca.
Naplózva

A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
Tomy61
Vén róka

« Hozzászólás #724 Dátum: 2014. Március 19. - 21:06:42 »

Ha megvan emelve akkor feszül a stab pálca.
Ha az adott tengely mindkét oldalon fel van emelve, akkor nem feszül, lehet érezni a kotyogást.
Naplózva
szedreske
Friss hús
*

« Hozzászólás #725 Dátum: 2014. Március 19. - 21:47:35 »

Vagy az adott oldalon megemelve és a stabilizátor rudat külön emelövel megelni. Talán ez is járható ut
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #726 Dátum: 2014. Március 19. - 22:16:47 »

Vagy az adott oldalon megemelve és a stabilizátor rudat külön emelövel megelni. Talán ez is járható ut

nem emelővel nem ott lesz a keresztírányú feszülés
inkább vidd el rázópadra és megnézi egy szakember..
Naplózva

70/4334431
szedreske
Friss hús
*

« Hozzászólás #727 Dátum: 2014. Március 20. - 16:09:32 »

Na megnéztem a stabpálcát. Megemeltem az egész elejét igy tehermentesült a szerkezet. Hát szépen lötyög mind a két gömbcsuklója igy csere lesz. Gyárinak mi a márkaneve ha valaki tudja? Köszi
Naplózva
Hooti
Teljes tag

« Hozzászólás #728 Dátum: 2014. Március 20. - 18:37:25 »

Na megnéztem a stabpálcát. Megemeltem az egész elejét igy tehermentesült a szerkezet. Hát szépen lötyög mind a két gömbcsuklója igy csere lesz. Gyárinak mi a márkaneve ha valaki tudja? Köszi

Rendelj Sebikétől, még postával is olcsóbban jössz ki + nem kell érte menni egy métert sem Kacsint
Naplózva
athee
Adminisztrátor
Ezredes

Lacetti 1.4 Star HB

« Hozzászólás #729 Dátum: 2014. április 07. - 15:28:05 »

kb. 1 hónapja fékezésnél kopogásra lettem figyelmes jobb elől. Általában akkor jelentkezett, amikor a fékpedálra léptem.
Elvittem szerelőhöz, azt mondta, hogy az első stab. pálcákat cserélni kell. Delphi márkájúak mentek bele. Futómű állítás,  minden patent.

2 napja újra kopog ugyanúgy.  Ötlet, hogy mi lehet?
Naplózva
hawer
Ezredes

Lacetti 1.6 sedan Elite lpg.

« Hozzászólás #730 Dátum: 2014. április 07. - 16:36:30 »

kb. 1 hónapja fékezésnél kopogásra lettem figyelmes jobb elől. Általában akkor jelentkezett, amikor a fékpedálra léptem.
Elvittem szerelőhöz, azt mondta, hogy az első stab. pálcákat cserélni kell. Delphi márkájúak mentek bele. Futómű állítás,  minden patent.

Sebike erre szokta azt mondani, hogy stab pálcából csak gyárit szabad venni.  Kacsint Mosolyog
Naplózva

A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
athee
Adminisztrátor
Ezredes

Lacetti 1.4 Star HB

« Hozzászólás #731 Dátum: 2014. április 07. - 19:55:33 »

Sebike erre szokta azt mondani, hogy stab pálcából csak gyárit szabad venni.  Kacsint Mosolyog

Biztos igaza van, Ő a szaki, de 2 nap után ennek sem szabadna kopognia.
Naplózva
szedreske
Friss hús
*

« Hozzászólás #732 Dátum: 2014. április 08. - 12:48:41 »

Sziasztok. Kicseréltem az elsö stab pálcákat gyári ujra de pl kátyuba hajtáskor vagy egyenetlen uton még mindig hallok koppanó hangot elölről. Hozzáteszem a pálcák ki voltak kopva. Mit érdemes megnézni még? Gondoltam a trapéz gömbfejre is vagy az nem ad bukkanónál koppanó hangot? Köszi
Naplózva
kubu87
Teljes tag

« Hozzászólás #733 Dátum: 2014. április 08. - 13:20:04 »

Esetleg gömbcsukló vagy összeverődött és mocorgó toronyszilent??? Ha csökken a terhelés a futóművön képes mocorogni és amint újra nagyobb terhelés éri visszakoppan a helyére. Egyenetlen úton simán előfordulhat. Vagy meglazult bölcső?! De akár a kikopott kengyel és stiftek miatt lötyögő féknyereg is tud zörgő/kopogó hangot adni. Bár csak találgatok!
« Utoljára szerkesztve: 2014. április 08. - 13:36:59 írta kubu87 » Naplózva
szedreske
Friss hús
*

« Hozzászólás #734 Dátum: 2014. április 08. - 13:36:23 »

Nem tudom majd a szakik mondanak talán valamit. mindenesetre érdekes mert pl fekvőrendőrőn átmenve nem koppan de pl ha az útban van egy pici szint különbség és az autó első kerekei leesnek ezen a szintkülönbségen akkor hallani a koppanást. Bár a torony szilent ha rossz lenne akkor recsegne ropogna ha tekerem a kormányt nem? Az alsó talpas gömbfej mennyire gyakran megy ki? nekem 61 ezer van a kocsiban most
Naplózva
Oldalak: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 56   Fel

Ugrás: