Lacetti klub fórum
2025. április 30. - 23:12:08 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 93 94 [95] 96 97 ... 115   Le

Szerző Téma: Egyéb (elektromos) hibák  (Megtekintve 461614 alkalommal)
szediati
Teljes tag
Nem elérhető Nem elérhető

« Hozzászólás #1410 Dátum: 2013. Szeptember 23. - 19:26:30 »

csak az a baj hogy a fórum  szakik mélyen hallgatnak igy marad a találgatás kategória. vagy ennyire egyedi a hiba hogy senki nem  találkozott ilyennel
Naplózva
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #1411 Dátum: 2013. Szeptember 23. - 19:58:59 »

A kontakt spray és a forrasztás két külön történet, bár mindkettőnél azonos, hogy "nem megy át az áram" ott, ahol kellene.
A kontakt hiba oldható kötéseknél (csatlakozó, kapcsoló) gyógyítható -esetleg- spray segítségével. Itt valóban az oxidréteg okozza a gondot.
Panelen lévő forrasztás esetén a hiba oka nem az oxidréteg (ez csak felületi lehet, az áram vezetést normál esetben nem befolyásolja, hiszen az "alatta" történik), hanem az elrepedő forrasztás. Ezen segít az újraforrasztás. A panel befújása kontakt spray-vel ezen nem segít.
A forrasztás kitörése tipikusan a nagy terhet viselő elemeknél (csatlakozó bekötési pontja, kapcsolók lábai pl.) jellemző.

Köszönöm a pontosítást. Nem tudtam, hogy a klímapanelnél az elrepedő forrasztás is okoz hibát, én csak a kontakthibába futottam bele. Viszont elvben gyártástechnológiától függően okozhat hibát az oxidréteg a forrasztásoknál is, de azt nem tudom, hogy ez ennél a klímapanelnél is fennáll-e. Hiszen felületi eloxidálódás esetén nem az történik, hogy a forrasztás felületére "lerakódik" az oxidréteg (ahogy Te fogalmaztál: az áram az oxidréteg "alatt" folyik), hanem az oxidréteg úgy jön létre, hogy a forrasztás külső felülete kémiai reakció folytán átalakul, és rosszabb vezetővé válik. Így a vezető keresztmetszete csökken, vagyis az ellenállása nő. Természetesen ennek csak akkor van jelentősége, ha a forrasztás kellően vékony, ami lehet, hogy itt nagyon nem igaz.
Az elrepedő forrasztás nem csak a klíma panelnél, hanem a műszerfali óránál is jelentkező típus hiba (és ez megvan ugyan így a Nexiánál is. ).
Forrasztásnál inkább a belső gáz zárványok túl nagy mérete/száma állhat a hiba hátterében.
Naplózva
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1412 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 15:01:06 »

Hát ahogy a képen látszik a hőgomba csak alulról hozzáférhető
Naplózva
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)

« Hozzászólás #1413 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 15:24:39 »

Ezt írtam neked, hogy az autó emelőn volt, amikor nekem cserélték.
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1414 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 15:35:54 »

Hát ahogy a képen látszik a hőgomba csak alulról hozzáférhető

nemigaz!
ha a generátort hátrabillented akkor felüről kényelmesen
Naplózva

70/4334431
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1415 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 15:36:10 »

nekem meg valszeg aknán fog állni Mosolyog
Naplózva
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1416 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 15:36:41 »

De alulról elvileg nem kell semmit megbontani
Naplózva
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1417 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 15:48:53 »

De ezek szerint már kellett cserélni másik lacettin ha ennyire tudod igaz? Vigyorog
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1418 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 15:58:56 »

De ezek szerint már kellett cserélni másik lacettin ha ennyire tudod igaz? Vigyorog

lacettin még nem cseréltem nubira 1 en igen mivel ugyanaz a motor felépítése de a fel le ingadozás inkább termosztát...
Naplózva

70/4334431
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)

« Hozzászólás #1419 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 16:09:35 »

lacettin még nem cseréltem nubira 1 en igen mivel ugyanaz a motor felépítése de a fel le ingadozás inkább termosztát...
Pedig nekem is ez volt és vízhőfokjeladó-csere után már nem jelentkezett. A csere még 2 éves korában történt, gariban.
Naplózva
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1420 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 16:12:57 »

De mint írtam a termosztát gyári új és a régivel is csinálta emiatt cseréltem termosztátot. Van amikor napokig semmi baja illetve egy pillanat alatt lezuhan illetve felmegy a mutató ilyen gyorsan a termosztát miatt szerintem nem képes. 99%ban motorféknél zuhan le a mellékelt képen kék vonalig majd amikor gázt adok abban a pillanatban szinte felugrik a fekete normál vonalig. Akkor ez csak elektromos dolog lehet. Nem találkoztál még ilyen hibával?
Naplózva
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1421 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 16:51:08 »

amugy ez való bele? Ez a gyári gomba? http://mullerautowebshop.hu/chevrolet-lacetti/302-chevrolet-lacetti-homerseklet-jelado.html
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1422 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 17:52:57 »

De mint írtam a termosztát gyári új és a régivel is csinálta emiatt cseréltem termosztátot. Van amikor napokig semmi baja illetve egy pillanat alatt lezuhan illetve felmegy a mutató ilyen gyorsan a termosztát miatt szerintem nem képes. 99%ban motorféknél zuhan le a mellékelt képen kék vonalig majd amikor gázt adok abban a pillanatban szinte felugrik a fekete normál vonalig. Akkor ez csak elektromos dolog lehet. Nem találkoztál még ilyen hibával?

nem találgatni kellene hanem nézni egy adatlistát..  semmit sem jelent az új termosztát
Naplózva

70/4334431
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1423 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 18:18:56 »

És az adatlistábol kiderül ha csal a gomba? Mint irtam a régi termosztáttal ugyan ezt csinálta igy evidens, hogy nem az a rossz
Naplózva
Insider
Friss hús
*

« Hozzászólás #1424 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 19:02:11 »

És az adatlistábol kiderül ha csal a gomba? Mint irtam a régi termosztáttal ugyan ezt csinálta igy evidens, hogy nem az a rossz
Azt gondolom, hogy ideje volna keresni egy normális szakit, aki megoldja ezt a hatalmas problémát. Előbb-utóbb besokall a társaság. Felesleges a tudatlanságot ennyire reklámozni, menekülni fog, ki merre lát. Abba gondolj bele, hogy ennél kevesebbért is öltek már embert.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 93 94 [95] 96 97 ... 115   Fel

Ugrás: