Lacetti klub fórum
2025. Május 01. - 10:32:24 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 66 67 [68] 69 70 ... 115   Le

Szerző Téma: Egyéb (elektromos) hibák  (Megtekintve 462051 alkalommal)
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag
Nem elérhető Nem elérhető

« Hozzászólás #1005 Dátum: 2012. Szeptember 18. - 13:04:41 »

üdv!
A legutolsó tankolásomnál már világított az üzemanyag jelző sárga lámpa,félig tankoltam kb,de a lámpa nem aludt el indítás után,azóta folyamatosan világít.
Mit lehet ezzel kezdeni?
Megkeresni a hibát.
Jeladó a tankban, az AC oldalára építve. (Hátsó üléslap alatt található.)
 Kábelek, csatlakozók ellenőrzése...
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #1006 Dátum: 2012. Szeptember 18. - 20:08:17 »

Klímapanel == a gomb, amit megnyomva bekapcsol a klíma + a környéke?...
Az, az. De ha benyomod a gombot és nincs visszajelzés, még nem jelenti, hogy nem megy a klíma. Várd meg a kompresszor kattanó hangját. Ha nem hallod, akkor tényleg nem megy, lehet nincs benne gáz. Ugyanis nem a kapcsoló rossz, csak a visszajelző ledek érintkezése. A panel szétszedése viszont nagyon nem egyszerű mutatvány.

Kösz az infót. Sajnos, nem csak a led beteg, a klíma sem megy - ezt érezni a kifújt levegő hőmérsékletén, de azon is, hogy nem vesz el a motor teljesítményéből... Mondjuk, mostanság a meleg miatt nem fog hiányozni a klíma, de a párásodás ellen jól jön télen is, úgyhogy ránéznék, ha van rá mód. Esetleg van valami segédanyag a panel szétrobbantásáról? A műszerfal + ablakmosó cső után lesz időm erre is...  Mosolyog
Van segédanyaga weboldalon a képek között, de nagyon nem egyszerű, mert eltörhetsz füleket, leakasztani a bowdeneket....
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #1007 Dátum: 2012. Szeptember 19. - 13:37:11 »

Klímapanel == a gomb, amit megnyomva bekapcsol a klíma + a környéke?...
Az, az. De ha benyomod a gombot és nincs visszajelzés, még nem jelenti, hogy nem megy a klíma. Várd meg a kompresszor kattanó hangját. Ha nem hallod, akkor tényleg nem megy, lehet nincs benne gáz. Ugyanis nem a kapcsoló rossz, csak a visszajelző ledek érintkezése. A panel szétszedése viszont nagyon nem egyszerű mutatvány.

Kösz az infót. Sajnos, nem csak a led beteg, a klíma sem megy - ezt érezni a kifújt levegő hőmérsékletén, de azon is, hogy nem vesz el a motor teljesítményéből... Mondjuk, mostanság a meleg miatt nem fog hiányozni a klíma, de a párásodás ellen jól jön télen is, úgyhogy ránéznék, ha van rá mód. Esetleg van valami segédanyag a panel szétrobbantásáról? A műszerfal + ablakmosó cső után lesz időm erre is...  Mosolyog
A klíma egyik hibája lehet a felsoroltakon kívül (gáz hiány, kapcsoló hiba, relé hiba, bizti hiba), hogy alul a klíma kompresszornál a csatlakozó, vagy a kábel kontakthibás. Többünknél is előfordult mát. Ezt megpiszkálva, ha kattan, és beindul, már meg is találtad a bibit. Segíteni meg úgy jobban tudnánk, ha a profilodban nem titkolnád le a lakóhelyed, mert esetleg van a közeledben segítő klubtárs, aki megmutatná a dolgokat. Nem értem, miért nem adjátok sokan meg ezt a fontos infót, a saját érdeketekben. Persze nem kötelező, csak ajánlott...
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1008 Dátum: 2012. Szeptember 30. - 18:59:28 »

sziasztok. ma jöttem haza este a kocsival és egy pillanatra teljesen elment a műszerfal világitásom majd újra visszajött. ez mitől lehet? köszönöm
Naplózva
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #1009 Dátum: 2012. Szeptember 30. - 19:32:12 »

sziasztok. ma jöttem haza este a kocsival és egy pillanatra teljesen elment a műszerfal világitásom majd újra visszajött. ez mitől lehet? köszönöm
Egy ufó ment el az út felett és az általa gerjesztett elektromágneses sugárzás pillanatnyi áramkimaradást okozott az autódban.... Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1010 Dátum: 2012. Szeptember 30. - 19:39:40 »

igen ez a legvalószinübb köszi az értelmes választ. arra gondolok nem lehet e a müszerfal mögötti csatlakozó kezdődő elégése. mert ha igen akkor már a jövö héten átforrasztatom mielött 30km re bármi lakott területről az éjszaka közepén megy el minden fényforrás akkor meg lehet vakarózni
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

« Hozzászólás #1011 Dátum: 2012. Szeptember 30. - 20:26:55 »

igen ez a legvalószinübb köszi az értelmes választ. arra gondolok nem lehet e a müszerfal mögötti csatlakozó kezdődő elégése. mert ha igen akkor már a jövö héten átforrasztatom mielött 30km re bármi lakott területről az éjszaka közepén megy el minden fényforrás akkor meg lehet vakarózni
Ne is törődj Cápa kiváló hibafelmérésével, mert ő ilyen, így kell elfogadni, lehet szeretni, lehet nem, de az igazi megoldást Magad mondtad ki, mármint azt, hogy átforrasztod a csatikat. Tedd ezt, vagy javítod, vagy megelőzöd a hibát ezzel.
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1012 Dátum: 2012. Október 01. - 16:13:23 »

na csütörtökön viszem megcsináltatni a müszerfal mögötti csatlakozót. nem várom meg ameddig teljesen tönkre megy. 12 ropiért csinálják kb 2 óra meló de állitolag összeforrasztják a kábeleket az meg örök élet lesz.
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1013 Dátum: 2012. Október 02. - 08:23:28 »

na csütörtökön viszem megcsináltatni a müszerfal mögötti csatlakozót. nem várom meg ameddig teljesen tönkre megy. 12 ropiért csinálják kb 2 óra meló de állitolag összeforrasztják a kábeleket az meg örök élet lesz.

fél óra max 5ezer
Naplózva

70/4334431
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1014 Dátum: 2012. Október 02. - 14:22:46 »

annak fél óra aki már jó párat csinált és ismeri a mozdulatokat. meg oda nem egy kábel megy igy az se mindegy melyiket melyikkel forrasztod. én ugy vagyok vele hogy kókányolni nem szeretném főleg hogy szinte új az autó. 1x kell kifizetni és akkor normálisan meg lesz csinálva remélhetőleg örök életű lesz és akkor nincs para a részemröl hogy esetleg tüzveszélyes lesz a **** forrasztás miatt vagy netán kimegy a fényszóró az éccaka közepén lakott területen kivül.
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1015 Dátum: 2012. Október 02. - 15:46:56 »

annak fél óra aki már jó párat csinált és ismeri a mozdulatokat. meg oda nem egy kábel megy igy az se mindegy melyiket melyikkel forrasztod. én ugy vagyok vele hogy kókányolni nem szeretném főleg hogy szinte új az autó. 1x kell kifizetni és akkor normálisan meg lesz csinálva remélhetőleg örök életű lesz és akkor nincs para a részemröl hogy esetleg tüzveszélyes lesz a **** forrasztás miatt vagy netán kimegy a fényszóró az éccaka közepén lakott területen kivül.

mindenképp lehúzás a 12000
Naplózva

70/4334431
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1016 Dátum: 2012. Október 02. - 16:12:29 »

nem tudom mert márkafüggetlen szervizbe viszem ott azt mondták kb 2 óra meló 6000 a rezsidíjuk
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

« Hozzászólás #1017 Dátum: 2012. Október 02. - 16:50:14 »

nem tudom mert márkafüggetlen szervizbe viszem ott azt mondták kb 2 óra meló 6000 a rezsidíjuk
Van ötletem, hogy olcsóbb legyen. Hívj fel! (priviben ott a számom)
Naplózva

szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1018 Dátum: 2012. Október 04. - 15:20:19 »

Sziasztok. na 6000 pénzért megcsinálták a csatlakozó kiiktatását és a kábelek összeforrasztását. a szerelő a 9 kábel közül a 3 barnát a 3 szürkét illetve a 3 zöldet ebböl az egyik egy vékonyabb zöld kábel forrasztotta össze. érdekes módon a csatlakozó nem volt megégve csak az egyik kábel a tövénél volt kissé elszineződve. mellékelek képet melyik 3 kábelcsoportot forrasztotta egybe. igy a helyes?
Naplózva
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1019 Dátum: 2012. Október 04. - 15:33:48 »

Bocsi szinvak vagyok 3 zöld az 1 es karika akkor 3 kék a kettes és 3 lila a 3 as karika  Vigyorog
Naplózva
Oldalak: 1 ... 66 67 [68] 69 70 ... 115   Fel

Ugrás: