Tahy
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #270 Dátum: 2010. Október 15. - 15:08:02 » |
|
Nekem is hasonló jelenséget produkál a kocsim azzal a különbséggel, hogy nem világít semmilyen ikon sem a műszerfalon. Ha sikerül valami megoldást találni kérlek ted közzé.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #271 Dátum: 2010. Október 16. - 05:45:43 » |
|
Nekem is hasonló jelenséget produkál a kocsim azzal a különbséggel, hogy nem világít semmilyen ikon sem a műszerfalon. Ha sikerül valami megoldást találni kérlek ted közzé.
Hát ez bosszantó, de melyik jelenséghezhasonlót? Mert úgy esetleg könnyebb lenne segíteni... 
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
kamikaze
Kábelbarát
Ezredes

Nem elérhető
1.4 16v LPG
|
 |
« Hozzászólás #272 Dátum: 2010. Október 17. - 08:58:15 » |
|
Tiszteletem! 1 kérdésem volna,okozhatja-e az ABS kikapcsolását az hogy elöl 195/50es hátul pedig 195/65ös gumik vannak. (Defekt miatti kényszer helyzet.  ) Előre is köszi Kz
|
|
|
Naplózva
|
06.20.545.63.82 <br />\"Egyetlen dolog, amit egy jó tanáccsal tehetünk az, hogy továbbadjuk.<br />Oscar Wilde\"
|
|
|
Jopek
|
 |
« Hozzászólás #273 Dátum: 2010. Október 17. - 09:01:10 » |
|
Tiszteletem! 1 kérdésem volna,okozhatja-e az ABS kikapcsolását az hogy elöl 195/50es hátul pedig 195/65ös gumik vannak. (Defekt miatti kényszer helyzet.  ) Előre is köszi Kz Nem. (Gondolj csak a virsli pótkerékre...)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
 |
« Hozzászólás #274 Dátum: 2010. Október 17. - 10:30:25 » |
|
Tiszteletem! 1 kérdésem volna,okozhatja-e az ABS kikapcsolását az hogy elöl 195/50es hátul pedig 195/65ös gumik vannak. (Defekt miatti kényszer helyzet.  ) Előre is köszi Kz Nem. (Gondolj csak a virsli pótkerékre...) Szerintem, elképzelhető. A mankókerék és a gyári méret között kb. 5% van, nálad viszont 10% most az eltérés.
|
|
|
Naplózva
|
 LPG
|
|
|
kamikaze
Kábelbarát
Ezredes

Nem elérhető
1.4 16v LPG
|
 |
« Hozzászólás #275 Dátum: 2010. Október 17. - 10:40:10 » |
|
Tiszteletem! 1 kérdésem volna,okozhatja-e az ABS kikapcsolását az hogy elöl 195/50es hátul pedig 195/65ös gumik vannak. (Defekt miatti kényszer helyzet.  ) Előre is köszi Kz Nem. (Gondolj csak a virsli pótkerékre...) Szerintem, elképzelhető. A mankókerék és a gyári méret között kb. 5% van, nálad viszont 10% most az eltérés. Akkor jó keddig csak ki bírja így. Köszi a helpet 
|
|
|
Naplózva
|
06.20.545.63.82 <br />\"Egyetlen dolog, amit egy jó tanáccsal tehetünk az, hogy továbbadjuk.<br />Oscar Wilde\"
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
 |
« Hozzászólás #276 Dátum: 2010. Október 17. - 10:48:48 » |
|
Tiszteletem! 1 kérdésem volna,okozhatja-e az ABS kikapcsolását az hogy elöl 195/50es hátul pedig 195/65ös gumik vannak. (Defekt miatti kényszer helyzet.  ) Előre is köszi Kz Nem. (Gondolj csak a virsli pótkerékre...) Szerintem, elképzelhető. A mankókerék és a gyári méret között kb. 5% van, nálad viszont 10% most az eltérés. Akkor jó keddig csak ki bírja így. Köszi a helpet  Ez nem 100%, ezt csak én gondolom így.  Utána számoltam, a mankókerék 7%-kal kisebb nem 5-tel.
|
|
|
Naplózva
|
 LPG
|
|
|
Jopek
|
 |
« Hozzászólás #277 Dátum: 2010. Október 17. - 12:04:58 » |
|
Tiszteletem! 1 kérdésem volna,okozhatja-e az ABS kikapcsolását az hogy elöl 195/50es hátul pedig 195/65ös gumik vannak. (Defekt miatti kényszer helyzet.  ) Előre is köszi Kz Nem. (Gondolj csak a virsli pótkerékre...) Szerintem, elképzelhető. A mankókerék és a gyári méret között kb. 5% van, nálad viszont 10% most az eltérés. Akkor jó keddig csak ki bírja így. Köszi a helpet  Ez nem 100%, ezt csak én gondolom így.  Utána számoltam, a mankókerék 7%-kal kisebb nem 5-tel. Ehhh...Azzal az energiával amivel ezt számolgatjátok, talán utána is tudnátok nézni a működésnek.  És akkor nem kellene téves következtetéseket levonni..pl. egy kis kerékátmérő különbségből eredően.  De, hogy ne kelljen fáradnotok: http://hu.wikipedia.org/wiki/ABS#A_blokkol.C3.A1sg.C3.A1tl.C3.B3_m.C5.B1k.C3.B6d.C3.A9se
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
 |
« Hozzászólás #278 Dátum: 2010. Október 17. - 12:28:37 » |
|
Nekem ebből nem derül ki. 
|
|
|
Naplózva
|
 LPG
|
|
|
Jopek
|
 |
« Hozzászólás #279 Dátum: 2010. Október 17. - 12:39:25 » |
|
Nekem ebből nem derül ki.  Az érzékelőkből jövő adatokat a vezérlőegység figyeli, és túlzott mértékű lassulás esetén utasítja a szelepeket, hogy a blokkolást megelőzendő mérsékeljék a féknyomást.Lassulást mér a vezérlő, túlzott mértékűt. Majdnem blokkolást. Nem érdekli a kerékátmérő.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
 |
« Hozzászólás #280 Dátum: 2010. Október 17. - 13:34:01 » |
|
Nekem ebből nem derül ki.  Az érzékelőkből jövő adatokat a vezérlőegység figyeli, és túlzott mértékű lassulás esetén utasítja a szelepeket, hogy a blokkolást megelőzendő mérsékeljék a féknyomást.Lassulást mér a vezérlő, túlzott mértékűt. Majdnem blokkolást. Nem érdekli a kerékátmérő. Arra gondoltam, ha más a kerékátmérő eltérő sebességet érzékel. De ha azt mondod, hogy nem befolyásolja, akkor elhiszem.  Én nem értek hozzá.
|
|
|
Naplózva
|
 LPG
|
|
|
Tomy61
|
 |
« Hozzászólás #281 Dátum: 2010. Október 17. - 16:24:25 » |
|
De igen, fontos az azonos gumiátmérő (kerület), fordulatszám. Kb 15 km/h sebesség felett az ABS vezérlőegység észreveszi a fordulatszám különbséget és kikapcsolja a rendszert. Pontosan a kerékfordulatszám figyelése kerekenként a lényege az ABS működésének, ez a visszacsatolás, hogy a kerekek fordulatszámával mi a pillanatnyi helyzet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tahy
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #282 Dátum: 2010. Október 22. - 14:39:21 » |
|
Valamiért nem sikerül adott hozzászólásra válaszolni, de majd csak belejövök...szóval a problémám az amit az 1-2oldalon tárgyaltatok az ABS-sel kapcsolatban 3-5km/h sebességről picit fékezve megállásig bekapcsol az abs - persze a kereken szerintem nem fejti ki a hatását, csak a fékpedálon érzem és hallom hogy dolgozik. Mi lehet a baj?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebijoe
|
 |
« Hozzászólás #283 Dátum: 2010. Október 22. - 15:23:10 » |
|
Valamiért nem sikerül adott hozzászólásra válaszolni, de majd csak belejövök...szóval a problémám az amit az 1-2oldalon tárgyaltatok az ABS-sel kapcsolatban 3-5km/h sebességről picit fékezve megállásig bekapcsol az abs - persze a kereken szerintem nem fejti ki a hatását, csak a fékpedálon érzem és hallom hogy dolgozik. Mi lehet a baj?
Úgy próbáltad, hogy amihez hozzá akarsz szólni ott a jobb felső részén van olyan, hogy "Idézet" arra rákattintasz és máris a kívánt részhez szólsz hozzá! 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Yanee
Teljes tag

Nem elérhető
SW 1,6 Elite
|
 |
« Hozzászólás #284 Dátum: 2010. Október 23. - 21:01:53 » |
|
Ismét volt melegedése a jobb hátsó kerekemnek. Viszont nem állandóan, mondjuk 4 útból 1x... Vettem felújító készletet, szerelő haver nekiállt megbütykölni. A fékmunkahenger dugattyúját kiszedve rozsdát találtunk a karmantyú alatt a nútban és a közvetlenül a karmantyú alatt a dugattyú felületén egy vékony csíkban fél 1 centi hosszan!  Valószínűleg a leváló rozsdadarabok miatt szorulhatott meg a fék. Alaposan szemügyre véve a dugattyút, ott ahol a rozsdásodás volt, pici benyomódást vettünk észre, mint amit valami fogóval valaha megszorítottak. Vízpára valahogy bekerül, sérült felület kirügyezik, a mozgás miatt leváló rozsda pedig gátolja a dugattyú szabad mozgását. Most ismét kitakarítva, új gumikkal és karmantyúval összerakva. Ha újra szorulni fog e miatt, akkor a haver szerint a dugattyút kellene kicserélni. Kérdésem egy témában járatos car-társtól, hogy csak a dugattyút be lehet-e önmagában szerezni?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|