|
fwolfy
Bejáratós

Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #541 Dátum: 2012. április 16. - 08:49:33 » |
|
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik és amatőr a kérdés, de van valakinek tapasztalata fogyasztáscsökkentő adalékokkal (pl.powerdose)?
Üdv: Cs
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
 |
« Hozzászólás #544 Dátum: 2012. április 16. - 10:47:16 » |
|
és a teljesítmény növelő cuccok is kamuk 
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
hawer
|
 |
« Hozzászólás #545 Dátum: 2012. Május 04. - 21:10:33 » |
|
Lassan eljön az esedékes olajcsere ideje, váltanék olajat ezeket néztem ki elsőkörben kiváncsi lennék a véleményekre, tapasztalatokra ha van. A viszkozitási vitákat hagyjuk, egyenlöre 5w 30-ast gondoltam.
Q8 Formula Special 5W-30, Mobil XE 5W30, Gm dexos 2 5w-30,
Ha van még ajánlat ne habozzatok.
|
|
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #546 Dátum: 2012. Május 04. - 21:26:47 » |
|
Lassan eljön az esedékes olajcsere ideje, váltanék olajat ezeket néztem ki elsőkörben kiváncsi lennék a véleményekre, tapasztalatokra ha van. A viszkozitási vitákat hagyjuk, egyenlöre 5w 30-ast gondoltam.
Q85W40 et használok szerintem jó de a Dexos 2sem rossz ,a Mobil a legdrágább
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
hawer
|
 |
« Hozzászólás #547 Dátum: 2012. Május 04. - 21:59:10 » |
|
Q85W40 et használok szerintem jó de a Dexos 2sem rossz ,a Mobil a legdrágább És ez az 5w 30-as Q8 special jó bele vagy drága?...én ezt néztem ki elsöre.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2012. Május 04. - 23:36:38 írta hawer »
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #548 Dátum: 2012. Május 05. - 19:34:04 » |
|
Q85W40 et használok szerintem jó de a Dexos 2sem rossz ,a Mobil a legdrágább És ez az 5w 30-as Q8 special jó bele vagy drága?...én ezt néztem ki elsöre. nem drága tudok olcsón/direkt az importőrtől/ pü ben megbeszélhetjük
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
kripic
Kábelbarát
Ezredes

Nem elérhető
Lacetti 1.6 SW Elite (Powered by sütiszörny...)
|
 |
« Hozzászólás #549 Dátum: 2012. Június 09. - 15:56:55 » |
|
Már olyan régen ugrottunk egymásnak motorolajtémában...  Találtam egy igen érdekes - és meglehetősen hosszú - értekezést a motorolajokról, ami mepróbál eloszlatni néhány tévedést. Én spec. nagyon tanulságosnak is találtam, elég sok mindent másképpen értelmezek most, mint tegnap..., javaslom mindenkinek: motorolaj 1-4. rész, és motorolaj 5-10. részÉs akkor (újbóli) vitaindítónak  : Szerintem a mi autónkba -és úgy általában a "normál" utcai autókba - az 5W-30, vagy a 0W-30 szintetikus motorolaj az ideális választás! (ennek ellenére  most 5W-40 félszintetikus van az enyémben...  )
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2012. Június 09. - 17:01:14 írta kripic »
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
 |
« Hozzászólás #550 Dátum: 2012. Június 10. - 12:11:42 » |
|
Már olyan régen ugrottunk egymásnak motorolajtémában...  Találtam egy igen érdekes - és meglehetősen hosszú - értekezést a motorolajokról, ami mepróbál eloszlatni néhány tévedést. Én spec. nagyon tanulságosnak is találtam, elég sok mindent másképpen értelmezek most, mint tegnap..., javaslom mindenkinek: motorolaj 1-4. rész, és motorolaj 5-10. részÉs akkor (újbóli) vitaindítónak  : Szerintem a mi autónkba -és úgy általában a "normál" utcai autókba - az 5W-30, vagy a 0W-30 szintetikus motorolaj az ideális választás! (ennek ellenére  most 5W-40 félszintetikus van az enyémben...  ) Na én ebből anynit vettem le, hogy a sok hidegindatásos üzemben lévő lacsimat lehet jobb lenne visszaállítani a gyári 5W30-as olajra. Jelenleg 5W40-et használok szintetikusban.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
kripic
Kábelbarát
Ezredes

Nem elérhető
Lacetti 1.6 SW Elite (Powered by sütiszörny...)
|
 |
« Hozzászólás #551 Dátum: 2012. Június 10. - 12:34:24 » |
|
Már olyan régen ugrottunk egymásnak motorolajtémában...  Találtam egy igen érdekes - és meglehetősen hosszú - értekezést a motorolajokról, ami mepróbál eloszlatni néhány tévedést. Én spec. nagyon tanulságosnak is találtam, elég sok mindent másképpen értelmezek most, mint tegnap..., javaslom mindenkinek: motorolaj 1-4. rész, és motorolaj 5-10. részÉs akkor (újbóli) vitaindítónak  : Szerintem a mi autónkba -és úgy általában a "normál" utcai autókba - az 5W-30, vagy a 0W-30 szintetikus motorolaj az ideális választás! (ennek ellenére  most 5W-40 félszintetikus van az enyémben...  ) Na én ebből anynit vettem le, hogy a sok hidegindatásos üzemben lévő lacsimat lehet jobb lenne visszaállítani a gyári 5W30-as olajra. Jelenleg 5W40-et használok szintetikusban. Namost én úgytudom, hogy gyárilag 10W40 van benne - de majd az okosok felhomályosítanak... Egyébként meg én is úgy vélem, hogy az 5W-40-nél jobb lenne az 5W-30, de nem a hidegindítás miatt (ebből a szempontból a 0W-xx lenne a jobb...). Inkább azért, hogy a magasabb (3-4-5000 körül....) fordulatszámnál "előálló" olajnyomás minél később kényszerítse kerülőútra az olaj egy részét, magasabb "maradhasson" az olaj áramlási sebessége, és így a legtovább "tudjon" a teljes olajmennyiség áramolni (motorhűtés!!!) - vagy valami ilyesmi...      
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #552 Dátum: 2012. Június 12. - 14:54:51 » |
|
Már olyan régen ugrottunk egymásnak motorolajtémában...  Találtam egy igen érdekes - és meglehetősen hosszú - értekezést a motorolajokról, ami mepróbál eloszlatni néhány tévedést. Én spec. nagyon tanulságosnak is találtam, elég sok mindent másképpen értelmezek most, mint tegnap..., javaslom mindenkinek: motorolaj 1-4. rész, és motorolaj 5-10. részÉs akkor (újbóli) vitaindítónak  : Szerintem a mi autónkba -és úgy általában a "normál" utcai autókba - az 5W-30, vagy a 0W-30 szintetikus motorolaj az ideális választás! (ennek ellenére  most 5W-40 félszintetikus van az enyémben...  ) Na én ebből anynit vettem le, hogy a sok hidegindatásos üzemben lévő lacsimat lehet jobb lenne visszaállítani a gyári 5W30-as olajra. Jelenleg 5W40-et használok szintetikusban. Namost én úgytudom, hogy gyárilag 10W40 van benne - de majd az okosok felhomályosítanak... Egyébként meg én is úgy vélem, hogy az 5W-40-nél jobb lenne az 5W-30, de nem a hidegindítás miatt (ebből a szempontból a 0W-xx lenne a jobb...). Inkább azért, hogy a magasabb (3-4-5000 körül....) fordulatszámnál "előálló" olajnyomás minél később kényszerítse kerülőútra az olaj egy részét, magasabb "maradhasson" az olaj áramlási sebessége, és így a legtovább "tudjon" a teljes olajmennyiség áramolni (motorhűtés!!!) - vagy valami ilyesmi...       Én használtam 0w-40-es olajat, de hidegben a hidrotőkék nem szerették nagyon, hangosak voltak. Decemberben csere volt, 5w-40 van benne és egész télen csendben voltak a tőkék.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
guszesz
|
 |
« Hozzászólás #553 Dátum: 2012. Augusztus 07. - 18:41:28 » |
|
Eneos olajokkal kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata? Hamarosan olajcsere és nem tudom ,hogy érdemes lenne kipróbálni a Castrol helyett!?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #554 Dátum: 2012. Augusztus 08. - 07:18:59 » |
|
Eneos olajokkal kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata? Hamarosan olajcsere és nem tudom ,hogy érdemes lenne kipróbálni a Castrol helyett!?
szerintem jobb
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
|