diablo77
|
 |
« Hozzászólás #840 Dátum: 2012. Augusztus 07. - 05:47:12 » |
|
Nekem a tegnapi nagy hőségben is pár perc alatt hideg lett a kocsiban, pedig csak 24 fokra volt állítva automatán.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #841 Dátum: 2012. Augusztus 07. - 09:05:07 » |
|
Érdekes, tegnap késő délután meg hipp- hopp hűtött és 10 fokos levegőt fújt, volt időm ellenőrizni a Hungária körúti dugóban.
Viszont néha olyan érzésem van, mintha löketekben jönne a hideg.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
ladlac
|
 |
« Hozzászólás #842 Dátum: 2012. Augusztus 07. - 17:24:53 » |
|
Érdekes, tegnap késő délután meg hipp- hopp hűtött és 10 fokos levegőt fújt, volt időm ellenőrizni a Hungária körúti dugóban.
Mint Gidynek. Kevés volt a gáz, illetve kontaktos a klíma kompresszor csatija...
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #843 Dátum: 2012. Augusztus 07. - 17:48:25 » |
|
Mint Gidynek. Kevés volt a gáz, illetve kontaktos a klíma kompresszor csatija... A csatit most cserélték, a gáz is most lett töltve.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kakaos
Kábelbarát
Teljes tag

Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #844 Dátum: 2012. Augusztus 07. - 18:21:12 » |
|
Nagyon gyenge a légkondim. Alig fúj 18 fokos levegőt. Régen sem volt valami truváj, de 30 fok kintiből 12 fokosat fújt. Most 28-30 fokosból csak 18-at.
A Marsonál voltam vele utoljára, ma visszavittem. Gáz nem hiányzik, kompresszor megy, szerintük ennyit tud. A kinti 35 fokból 26 fokot fújt be....
Ez hülyeség. Nekem -3 fokot fúj. Ami megint nem jó, mert lefagy az egész.  Mármint mi a hülyeség? Gyengén új, nem úgy, mint korábban. Az hogy szerintük ennyit tud a kompresszor. Azután lehet, hogy ennyit tud, ha bedöglött.... Lehet, hogy a hűtőd nagyon koszos elől és a hűtőközeg nem tud visszahűlni megfelelő mértékben. Ez gyakran előfordul, ha a bordák eltömődöttek. Elvileg át kéne látnod a hűtőbordák között ha elölről benézel. Egyes helyeken vállalnak hűtő takarítást, de a házi módszer sem rossz: brigécol majd lemosás. Arra vigyázz, hogy a nagy nyomású vízsugár károsíthatja a hűtő lamelláit, alkalmazása nem javasolt. Másik ötletem, hogy a hűtőventilátor nem indul el, ugyanis a klíma bekapcsolásakor a ventilátornak is be kéne kapcsolnia, ha jól tudom. Ellenőrizd ezeket, hátha megjavul. A hűtő most volt tisztítva, amikor töltötték. Ventilátor megy.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kakaos
Kábelbarát
Teljes tag

Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #845 Dátum: 2012. Augusztus 07. - 18:28:37 » |
|
kompenzációs szelep fix vagy automatikus ? élpárologtatóba jutó mennyiség függvénye a hidegnek,
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #846 Dátum: 2012. Augusztus 07. - 19:33:22 » |
|
kompenzációs szelep fix vagy automatikus ? élpárologtatóba jutó mennyiség függvénye a hidegnek,
Jót kérdezel. Nem tudom.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
 |
« Hozzászólás #847 Dátum: 2012. Augusztus 12. - 18:47:06 » |
|
Én most nekiálltam kideríteni mi lehet a hiba. Ha megvan akkor jelzem.
Nekem azóta már nincs is kondim  Előtte mindig vastagon lefagyott a tűzfal felé vezető cső és bent az utastérben is valami,mert amikor kivettem a pollenszűrőt akkor jégdarabok estek ki a helyéről.Valószínűsítem,hogy ez miatt csökkent a beáramló levegő mennyisége,mert a jég elállta a levegő útját,és gondolom ezért is volt pocsolya szag is az autóban,mert a felolvadt jeget beszívta a szűrő.A gáz nyomás rendben van a rendszerben,és a kompresszor is kapcsol,de semmilyen hideget nem fúj.Ha lesz egy kis időm,megnézetem jobban és beszámolok. Volt egy két próbálkozás, ami nem hozott javulást.  De tegnap ki lett cserélve a kompresszorban lévő szelep és úgy nézz ki most már jó lesz.  Nem mondom még 100%-ra, mert nem mentem hosszabbat, csak kb. 10km-t. De máskor már ennyi is elégvolt a jegesedéshez.
|
|
|
Naplózva
|
 LPG
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #848 Dátum: 2012. Augusztus 12. - 20:40:22 » |
|
Nekem azóta már nincs is kondim  Előtte mindig vastagon lefagyott a tűzfal felé vezető cső és bent az utastérben is valami,mert amikor kivettem a pollenszűrőt akkor jégdarabok estek ki a helyéről.Valószínűsítem,hogy ez miatt csökkent a beáramló levegő mennyisége,mert a jég elállta a levegő útját,és gondolom ezért is volt pocsolya szag is az autóban,mert a felolvadt jeget beszívta a szűrő.A gáz nyomás rendben van a rendszerben,és a kompresszor is kapcsol,de semmilyen hideget nem fúj.Ha lesz egy kis időm,megnézetem jobban és beszámolok. Volt egy két próbálkozás, ami nem hozott javulást.  De tegnap ki lett cserélve a kompresszorban lévő szelep és úgy nézz ki most már jó lesz.  Nem mondom még 100%-ra, mert nem mentem hosszabbat, csak kb. 10km-t. De máskor már ennyi is elégvolt a jegesedéshez. Hol voltál? Ma egész jól elkezdett hűteni a rendszer, majd 10 másodpercig hideg, majd 10 másodpercig melegebb levegőt fújt felváltva. Meglehetősen zavaró volt. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
 |
« Hozzászólás #849 Dátum: 2012. Augusztus 12. - 21:14:46 » |
|
Nekem azóta már nincs is kondim  Előtte mindig vastagon lefagyott a tűzfal felé vezető cső és bent az utastérben is valami,mert amikor kivettem a pollenszűrőt akkor jégdarabok estek ki a helyéről.Valószínűsítem,hogy ez miatt csökkent a beáramló levegő mennyisége,mert a jég elállta a levegő útját,és gondolom ezért is volt pocsolya szag is az autóban,mert a felolvadt jeget beszívta a szűrő.A gáz nyomás rendben van a rendszerben,és a kompresszor is kapcsol,de semmilyen hideget nem fúj.Ha lesz egy kis időm,megnézetem jobban és beszámolok. Volt egy két próbálkozás, ami nem hozott javulást.  De tegnap ki lett cserélve a kompresszorban lévő szelep és úgy nézz ki most már jó lesz.  Nem mondom még 100%-ra, mert nem mentem hosszabbat, csak kb. 10km-t. De máskor már ennyi is elégvolt a jegesedéshez. Hol voltál? Ma egész jól elkezdett hűteni a rendszer, majd 10 másodpercig hideg, majd 10 másodpercig melegebb levegőt fújt felváltva. Meglehetősen zavaró volt.  Lacinál Vecsésen. 
|
|
|
Naplózva
|
 LPG
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #850 Dátum: 2012. Augusztus 12. - 21:40:59 » |
|
Nekem azóta már nincs is kondim  Előtte mindig vastagon lefagyott a tűzfal felé vezető cső és bent az utastérben is valami,mert amikor kivettem a pollenszűrőt akkor jégdarabok estek ki a helyéről.Valószínűsítem,hogy ez miatt csökkent a beáramló levegő mennyisége,mert a jég elállta a levegő útját,és gondolom ezért is volt pocsolya szag is az autóban,mert a felolvadt jeget beszívta a szűrő.A gáz nyomás rendben van a rendszerben,és a kompresszor is kapcsol,de semmilyen hideget nem fúj.Ha lesz egy kis időm,megnézetem jobban és beszámolok. Volt egy két próbálkozás, ami nem hozott javulást.  De tegnap ki lett cserélve a kompresszorban lévő szelep és úgy nézz ki most már jó lesz.  Nem mondom még 100%-ra, mert nem mentem hosszabbat, csak kb. 10km-t. De máskor már ennyi is elégvolt a jegesedéshez. Hol voltál? Ma egész jól elkezdett hűteni a rendszer, majd 10 másodpercig hideg, majd 10 másodpercig melegebb levegőt fújt felváltva. Meglehetősen zavaró volt.  Lacinál Vecsésen.  Engem meg még nem hívott vissza. Szerintem nálam ugyanaz lesz a probléma, a szelep, csak fordított irányban.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
 |
« Hozzászólás #851 Dátum: 2012. Augusztus 16. - 19:25:17 » |
|
Nekem azóta már nincs is kondim  Előtte mindig vastagon lefagyott a tűzfal felé vezető cső és bent az utastérben is valami,mert amikor kivettem a pollenszűrőt akkor jégdarabok estek ki a helyéről.Valószínűsítem,hogy ez miatt csökkent a beáramló levegő mennyisége,mert a jég elállta a levegő útját,és gondolom ezért is volt pocsolya szag is az autóban,mert a felolvadt jeget beszívta a szűrő.A gáz nyomás rendben van a rendszerben,és a kompresszor is kapcsol,de semmilyen hideget nem fúj.Ha lesz egy kis időm,megnézetem jobban és beszámolok. Volt egy két próbálkozás, ami nem hozott javulást.  De tegnap ki lett cserélve a kompresszorban lévő szelep és úgy nézz ki most már jó lesz.  Nem mondom még 100%-ra, mert nem mentem hosszabbat, csak kb. 10km-t. De máskor már ennyi is elégvolt a jegesedéshez. Majd tájékoztass ,hogy jó lett e.Most jön egy pár melegebb nap.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
 |
« Hozzászólás #852 Dátum: 2012. Augusztus 16. - 19:34:41 » |
|
Nekem azóta már nincs is kondim  Előtte mindig vastagon lefagyott a tűzfal felé vezető cső és bent az utastérben is valami,mert amikor kivettem a pollenszűrőt akkor jégdarabok estek ki a helyéről.Valószínűsítem,hogy ez miatt csökkent a beáramló levegő mennyisége,mert a jég elállta a levegő útját,és gondolom ezért is volt pocsolya szag is az autóban,mert a felolvadt jeget beszívta a szűrő.A gáz nyomás rendben van a rendszerben,és a kompresszor is kapcsol,de semmilyen hideget nem fúj.Ha lesz egy kis időm,megnézetem jobban és beszámolok. Volt egy két próbálkozás, ami nem hozott javulást.  De tegnap ki lett cserélve a kompresszorban lévő szelep és úgy nézz ki most már jó lesz.  Nem mondom még 100%-ra, mert nem mentem hosszabbat, csak kb. 10km-t. De máskor már ennyi is elégvolt a jegesedéshez. Majd tájékoztass ,hogy jó lett e.Most jön egy pár melegebb nap. Eddig jónak tűnik. Holnap délután megyek vidékre, majd ott tutira kiderül.
|
|
|
Naplózva
|
 LPG
|
|
|
guszesz
|
 |
« Hozzászólás #853 Dátum: 2012. Augusztus 26. - 18:19:09 » |
|
Ma hosszabb autópályás klímahasználat után észrevettem hogy a pollenszűrőtől egy pár csepp víz csepegett a szőnyegre. Megnéztem a motortérben lévő kis gumipipát az nincs eldugulva ,sőt igen tisztességesen csepegett belőle a víz. Mi lehet a gond?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
 |
« Hozzászólás #854 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 17:31:30 » |
|
Ma hosszabb autópályás klímahasználat után észrevettem hogy a pollenszűrőtől egy pár csepp víz csepegett a szőnyegre. Megnéztem a motortérben lévő kis gumipipát az nincs eldugulva ,sőt igen tisztességesen csepegett belőle a víz. Mi lehet a gond?
Ha a pollen régen volt cserélve, akkor is előfordulhat ilyen. (tapasztalat off technikával) Egyébként egy motortérbeli kifolyócső tisztítás szerintem sosem árt...
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
|