Kezdőlap arrow Tippek-trükkök arrow Autós - szerelős arrow Pollen szűrő átalakítása
Home    Contacts
Kezdőlap
Típushibák
Pozitívumok
Hírek
Linkek
Galéria
Fórum
Tippek-trükkök
Bannerek
Pollen szűrő átalakítása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Admin   
2010. április 04.

Egyik klubtársunk ötlete.

A leíráshoz, átalakításhoz képek is tartoznak, melyek megtekinthetőek a Galériában:
http://www.lacettiklub.hu/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=47&catid=339

 

Szevasztok Márkatársak!

Kb. egy fél éve, átalakítottam  cserélhető-betétesre a gyári pollenszűrőt. Eddig jól szuperált, és sokkal olcsóbb így, ezért sűrűbben is cserélhető. Tapasztalattal közreadom átalakítási ötletemet, a mellékelt képsorozattal. A 4-6 ezer Ft.-os szűrőt ezzel ki tudjuk váltani, db/ 3 - 600 Ft.-ból. A mosogató rács: 120-160 Ft./db. Egyszer kell csak átalakítani a gyári szűrőt cserélhetősre. 

 

Kivágva a lamellákat, letisztázni a keretet (alaposan), ...stb. Majd a mosogató-tálcába való műa.-ból kivágott rácsai közé beszabni, a szagelszívóhoz (700-2000 Ft. /csomag) kapható szűrőbetétből az 1 cm.-el túl méretesre vágott darabot. A túlméret biztosítja a keretben való biztonságos zárást a széleknél is. A két rács között kb. 4-6 mm. hézagot kell hagyni a betét részére. Az egyik rácsot, (bejövő oldalon) könnyebbre csináltam és a rögzítései sem mindenhol azonosak a másikkal. A rács illeszkedő szárait beszerelés előtt éles késsel igyekeztem kerekre formálni, hogy a furatokba könnyen bemenjen. Mivel a szagelszívó méret sokkal nagyobb, így 4-6 db. betétre valót is kapunk a jelzett összegért. Én a simát is jónak találom, de van sűrűbb és aktívszenes betét is. A sűrűbb jobban fogja a a  port, de a légáramot is, a ritkább meg nem annyira. Lehet duplán a vékonyat is, ..stb. Lehet variálni.

A keret külsőre ablaktömítést (purfixot) raktam a fix-oldali rács éleinél körbe. De  előtte még pill. forr. pákával kicsit beolvasztottam az illeszkedő szárak végeit a keretbe. A másiknál is ügyeljünk, hogy ne legyen túlnyúlás, mert beszerelésnél szorulhat, az egyébként is "passzos" betét. Egyszerű, olcsó, jó megoldás az utastér légszűrésére. Csak idő és türelem kell hozzá, amíg megcsináljuk. Nekem igazából csak a második sikerült teljesen, igaz nem is volt készítési leírásom fotóval kiegészítve a munkához.

Nektek jó munkát, ügyesen és türelmesen. Meglátjátok megéri!

 
< Előző   Következő >
Get the Flash Player to see this rotator.
Advertisement