Lacetti klub fórum
2025. április 30. - 08:31:06 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 71 72 [73] 74 75 ... 129   Le

Szerző Téma: Törzsasztal 2  (Megtekintve 243204 alkalommal)
mostnemtom
Ezredes
Nem elérhető Nem elérhető

2,0 D SW Platinum

« Hozzászólás #1080 Dátum: 2008. Március 17. - 14:31:02 »

A következő kérdésem lenne: ha én októberben voltam kötelező éves szervízen (decemberben lett volna esedékes, csak elöbb megcsináltam) és azóta csak 5000 km van az autóban, akkor is kell 15000 szervízre vinnem. És akkor le kell cseréltetnem az olajat?! Vagy ilyenkor tolódik a kötelező szervíz?
év vagy 15.000 km. Azt kell megcsinálni amelyik előbb jön.Neked majd 10000 km. múlva vagy októberben.
Félreértesz. Az éves szervíz 2007 decemberében lett volna. Ezt még októberben- amíg itthon voltam- elvégeztettem. Be is jegyezték a könyvbe. Ez 9800 km-nél volt. Most közeledünk a 15000-hez. Kérdés: alig 5000 km-vel az első szervíz után kell -e megint olajcsere, légszűrő, stb? Pollenszűrőt nem cseréltek októberben. Azért kérdem, nehogy feleslegesen babratoljanak az autón. Meg, ugye ez azért nem kevés píz.
Csak annyit értettem félre, hogy mennyi a kilóméter.Szóval a következő szervíz 25.000 km.-nél vagy 2008.októberében lesz esedékes.Az hogy melyik az csak rajtad múlik.Ha októberig belehajtasz 15 ezret akkor az, ha nem akkor októberben kell vinni.
Naplózva

Az élet mindig ünnepnap!!!
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #1081 Dátum: 2008. Március 17. - 14:35:13 »

Csak annyit értettem félre, hogy mennyi a kilóméter.Szóval a következő szervíz 25.000 km.-nél vagy 2008.októberében lesz esedékes.Az hogy melyik az csak rajtad múlik.Ha októberig belehajtasz 15 ezret akkor az, ha nem akkor októberben kell vinni.

És a pollenszűrő? Mert azt meg 15000-nél kell cserélni. Mindjárt lemegyek a szervízkönyvért, hogy mi is van benne? Nem is tudom pl. légszűrőt cseréltek-e. Csak azt, hogy olaj nélkül vol 30 K.
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
kripic
Kábelbarát
Ezredes

Lacetti 1.6 SW Elite (Powered by sütiszörny...)

« Hozzászólás #1082 Dátum: 2008. Március 17. - 14:50:05 »

És a pollenszűrő? Mert azt meg 15000-nél kell cserélni. Mindjárt lemegyek a szervízkönyvért, hogy mi is van benne? Nem is tudom pl. légszűrőt cseréltek-e. Csak azt, hogy olaj nélkül vol 30 K.
Elvileg valóban 15ekm-enként kell cserélni, de hogy tényleg szükséges-e, az nagyon függ a használati körülményektől..
Első szerviznél én nem cseréltem (akkor 13e körül volt a gépben...), a másodiknál (28 ekm-nél) igencsak mocskos volt.
Bár én allergiás vagyok mindenféle szöszre, porra, de nem volt gondom vele - sőt a pollenszezonban kifejezetten jól éreztem magam az ótóban. (Mondjuk pollenszezonon kívül is  Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog) Szvsz elég minden második szerviz alkalmával...
Naplózva
ladlac
Adminisztrátor
Törzstag

SW RedRock Radarral

« Hozzászólás #1083 Dátum: 2008. Március 17. - 15:11:07 »

Tisztelt Cartársak!
Kérem, hogy figyeljetek oda, mit melyik topicba írtok! Mostanában nagyon megszaporodtak a csacsogások, az egymásnak odabökött, sokszor topicba nem illő sokadik ragozású válaszok. Ha ez így folytatódik, akkor szétdarabolódik a fórum, egy nagy zagyvaság lesz az egész! Mindent a maga helyén kérem tárgyalni, az egymás közti csevelyre meg ott van a privát! Fórumba csak a mindenkit érintő hozzászólások kerüljenek lehetőleg! Nem szeretnék szankciókkal élni Szabályzatunkat rendszeresen sértők ellen, pláne nem szeretném senki kedvét elvenni fórumunktól, így kérem figyeljetek jobban!
Köszönöm!
Köszönöm, szívemből szóltál! Meg ha lehetne kérni, próbáljuk meg az elöző hozzászóló után biggyezteni a sajátot, nem pedig beleirni. Igy szinte kinyomozhatatlan sokszor a gondolatfolyam.
Naplózva

Ne száguldj   gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
mostnemtom
Ezredes

2,0 D SW Platinum

« Hozzászólás #1084 Dátum: 2008. Március 17. - 16:34:29 »

Én kicserélem minden olajcsere alkalmából.Elképesztő mocsok van benne.Nem olyan vészes az ára főleg valamilyen Bulgáriai városban lévő boltban(talán Várna? vagy Burgas?), szerintem megérdemlek egy kis tisztább levegőt.Ha én megérdemlem akkor a motor is!!!
Naplózva

Az élet mindig ünnepnap!!!
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #1085 Dátum: 2008. Március 17. - 16:37:58 »

Na, kibogoztam, mert ugyi a szervízfüzetbe is beírták! Következő szervíz: 2008, okt / 25000km! Korrekt. A pollenszűrőt is cserélték, a légszűrőt visziont nem?! Mert a munkalapon nincs rajta. Igaz vacilálok a K&N darabon, hogy visszatesze. Bár, mondjuk egy légszűrőcseréhez nem kell szervíz, legalábbis nekem. Ugyan nem Mazda vagy Swift, de azokon s.k. cseréltem, cserélem. Ez sem okozhayt problémát. És nálam talán jobban koszolódik, mint másnál. Stocz milyen gyakran cserél?
Naplózva

Jopek
Globális moderátor
Ezredes

1.4 HB Star AC+LPG

« Hozzászólás #1086 Dátum: 2008. Március 17. - 16:40:14 »

Mostmár nem cserél szerintem. K&N van neki is.
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #1087 Dátum: 2008. Március 17. - 16:41:44 »

volt nekem is. Csak kibeszélték a kazántető alól. Én marha, még hálás is voltam érte, mert eredeti került vissza belé. Most meg...
Naplózva

Jopek
Globális moderátor
Ezredes

1.4 HB Star AC+LPG

« Hozzászólás #1088 Dátum: 2008. Március 17. - 16:48:49 »

Te Cap.!
Mer' nagyon rendes vagyok, felajánlom a gyári auspuffomat ! Majd én használom azt a "lyukashangú" dobot ami Neked van . Hidd el jól jársz, csendesebb lesz a verda!
Naplózva
ZOTYA1983
Vén róka

« Hozzászólás #1089 Dátum: 2008. Március 17. - 16:50:25 »

Te Cap.!
Mer' nagyon rendes vagyok, felajánlom a gyári auspuffomat ! Majd én használom azt a "lyukashangú" dobot ami Neked van . Hidd el jól jársz, csendesebb lesz a verda!
Vigyorog
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #1090 Dátum: 2008. Március 17. - 16:53:51 »

Te Cap.!
Várjál vele, mert ma a Maglódi úton reggel valamikoppant és momentán traktoros a hangom..... Remélem nem komoly!
Naplózva

kripic
Kábelbarát
Ezredes

Lacetti 1.6 SW Elite (Powered by sütiszörny...)

« Hozzászólás #1091 Dátum: 2008. Március 17. - 17:05:23 »

...
A pollenszűrőt is cserélték, a légszűrőt visziont nem?! Mert a munkalapon nincs rajta. Igaz vacilálok a K&N darabon, hogy visszatesze. Bár, mondjuk egy légszűrőcseréhez nem kell szervíz, legalábbis nekem. Ugyan nem Mazda vagy Swift, de azokon s.k. cseréltem, cserélem. Ez sem okozhayt problémát. És nálam talán jobban koszolódik, mint másnál. Stocz milyen gyakran cserél?
Légszűrőcsere - előírás szerint - 45000 km-enként! (Ha jól emlékszem...) Na ezért nem cserélték...
Tedd vissza a K&N-t...! A légszűrőház tetején lévő 4 csavart szerintem egy hajós(majdnem)kapitány megreparált féllábon is ki tud csavarni... Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #1092 Dátum: 2008. Március 17. - 17:07:14 »

...
A pollenszűrőt is cserélték, a légszűrőt visziont nem?! Mert a munkalapon nincs rajta. Igaz vacilálok a K&N darabon, hogy visszatesze. Bár, mondjuk egy légszűrőcseréhez nem kell szervíz, legalábbis nekem. Ugyan nem Mazda vagy Swift, de azokon s.k. cseréltem, cserélem. Ez sem okozhayt problémát. És nálam talán jobban koszolódik, mint másnál. Stocz milyen gyakran cserél?
Légszűrőcsere - előírás szerint - 45000 km-enként! (Ha jól emlékszem...) Na ezért nem cserélték...
Tedd vissza a K&N-t...! A légszűrőház tetején lévő 4 csavart szerintem egy hajós(majdnem)kapitány megreparált féllábon is ki tud csavarni... Vigyorog Vigyorog Vigyorog
:-)
Jó vicc. Már nincs meg a szűrő. 20000- ért meg a gyáriért odaadtam. Mert én balga, akkor még nem tudtam, mit cselekszem...
Naplózva

Jopek
Globális moderátor
Ezredes

1.4 HB Star AC+LPG

« Hozzászólás #1093 Dátum: 2008. Március 17. - 17:17:40 »

...
Inkább az lehet a baj, hogy túl apróak a csavarok! Vigyorog Van a hajón 5-ös csavar? ( milliméterben értve persze )
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #1094 Dátum: 2008. Március 17. - 17:18:20 »

Na, megjött a fater, bekunyerálom magam a garázsba és megnézem a kipzuffot, miért ez a Zetor hang?
Naplózva

Oldalak: 1 ... 71 72 [73] 74 75 ... 129   Fel

Ugrás: