Lacetti klub fórum
2025. Május 02. - 04:07:22 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 74 75 [76] 77 78 ... 115   Le

Szerző Téma: Egyéb (elektromos) hibák  (Megtekintve 462648 alkalommal)
cefre28
Friss hús
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Hozzászólás #1125 Dátum: 2013. Január 10. - 19:52:25 »

Hali.Nekem a műszerfalnál is szétjött a hátsó ablakmosó cső és elúsztatott mindent.1 órán keresztül hajszárítóztam. Mosolyog
Naplózva
Taxis 674
Friss hús
*

« Hozzászólás #1126 Dátum: 2013. Január 18. - 09:18:33 »

Sziasztok ,én egy 2007-es tcdi lacettivel dolgozom ,és hatalmas a problémám mert sajnos rá kellet jönnöm hogy ebben az országban még nem sikerült megtalálnom azt az embert aki a ehhez a típushoz ért  de benzineshezb mindenki persze nehogy könnyü dolgom legyen ,folyamatosan világit a motorhibajelző lámpa pedig már a részecskeszűrőn is túl vagyok ,a márkaszervíz elkezdi kitörőlni a hibakódokat 6 hibakódot ír a gép ,a 6-ik kódtól vissza fele elketék törölni de 3-nál meg áll a törlési művelet és elkezdi vissza tölteni a hibákat ,mindenre testhibát ír zárójelben ,autóvillamosságisok nem válalják mert azt mondják hogy nem értenek hozzá ,szintén ezt mondják a márkaszervízek is ,ha esetleg valaki találkozott már ezzel a hibával és ért is ehhez a típushoz akkor nagyon várom az életmentő segítséget vagy hogy hova vigyem a kocsit ,annyit még hogy a ac omjputer vész üzemódba rakta a motórt szóval nincs turbó és nem pörög fel 3 ezer fölé a fordulat . előre is köszönöm ,

Donronino@gmail.com erre várnám a segítséget .

Sziasztok
Naplózva
Tomy61
Vén róka

« Hozzászólás #1127 Dátum: 2013. Január 18. - 22:13:19 »

Sziasztok ,én egy 2007-es tcdi lacettivel dolgozom ,és hatalmas a problémám mert sajnos rá kellet jönnöm hogy ebben az országban még nem sikerült megtalálnom azt az embert aki a ehhez a típushoz ért  de benzineshezb mindenki persze nehogy könnyü dolgom legyen ,folyamatosan világit a motorhibajelző lámpa pedig már a részecskeszűrőn is túl vagyok ,a márkaszervíz elkezdi kitörőlni a hibakódokat 6 hibakódot ír a gép ,a 6-ik kódtól vissza fele elketék törölni de 3-nál meg áll a törlési művelet és elkezdi vissza tölteni a hibákat ,mindenre testhibát ír zárójelben ,autóvillamosságisok nem válalják mert azt mondják hogy nem értenek hozzá ,szintén ezt mondják a márkaszervízek is ,ha esetleg valaki találkozott már ezzel a hibával és ért is ehhez a típushoz akkor nagyon várom az életmentő segítséget vagy hogy hova vigyem a kocsit ,annyit még hogy a ac omjputer vész üzemódba rakta a motórt szóval nincs turbó és nem pörög fel 3 ezer fölé a fordulat . előre is köszönöm ,

Sziasztok
Esetleg, ha a konkrét hibakódokat letudnád írni, lehet, hogy könnyebb lenne a dolgunk.
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1128 Dátum: 2013. Január 19. - 11:02:20 »

Sziasztok

hibakód nélkül nem lehet sem a-t sem b-t mondani
Naplózva

70/4334431
zjuhasz
Friss hús
*

« Hozzászólás #1129 Dátum: 2013. Január 19. - 14:41:58 »

nekem is előjött a kulcs nélkül járó motor és a becsukott ajtónál is nyitott ajtót jelző lámpa, de az egészben az az érdekes, hogy az ablakmosó cső épp. Legalábbis a lé eljut az ablakig elől és hátul is és nem érzek semmilyen szagot sem...
Naplózva
Tomy61
Vén róka

« Hozzászólás #1130 Dátum: 2013. Január 19. - 15:03:31 »

nekem is előjött a kulcs nélkül járó motor és a becsukott ajtónál is nyitott ajtót jelző lámpa, de az egészben az az érdekes, hogy az ablakmosó cső épp. Legalábbis a lé eljut az ablakig elől és hátul is és nem érzek semmilyen szagot sem...
Ugyanazt a hibajelenséget többféle hiba is okozhatja. Biztosat csak megbontással lehet megállapítani. Nem nagy történet a burkolat eltávolítása, legalább egy lehetséges hibaforrás ki lesz zárva. Vagy mégis ott lesz a grimbusz. Az elektromos áram útjai kifürkészhetetlenek!
Naplózva
zjuhasz
Friss hús
*

« Hozzászólás #1131 Dátum: 2013. Január 19. - 19:36:01 »

Most megnéztem a csöveket a csomagtartó ajtótól egész az első ajtó alattig és minden száraz. Olyat is produkál, hogy leállítás után a motorháztető alatt sípol valami a légszűrő közelében... Kb 1perc és elmúlik, kialszanak a műszerfalon is a lámpák...

Naplózva
Tomy61
Vén róka

« Hozzászólás #1132 Dátum: 2013. Január 19. - 19:52:25 »

Most megnéztem a csöveket a csomagtartó ajtótól egész az első ajtó alattig és minden száraz. Olyat is produkál, hogy leállítás után a motorháztető alatt sípol valami a légszűrő közelében... Kb 1perc és elmúlik, kialszanak a műszerfalon is a lámpák...

Találkoztam egy másik problémás ponttal is már, az akku alatt bújik be a kábelkorbács a bal első kerékjárati dobból. Mivel ennél az autónál is erősen spóroltak a vezetékkel, itt  ki szokott dörzsölődni a kábelköteg. Nagyon alaposan át kéne nézni. Érdemes, ha van rá lehetőséged levenni a bal első kereket és kibontani a kerékjárati műanyagdobot. Így már a fülkéből kibújó kábelkorbácsot tüzetesen meg lehet szemlélni. Gyakori a szigetelés sérülése és indul a kóboráram. A sípolás lehet a generátor, a gerjesztőszálon kaphat direkt áramot, vagy a fojtószelep állító marad feszültség alatt. Hangsúlyozom, csak találgatok, neked vagy inkább egy szakembernek kellene szisztematikusan átvizsgálni a rendszert.
Naplózva
zjuhasz
Friss hús
*

« Hozzászólás #1133 Dátum: 2013. Január 19. - 21:23:59 »

[/quote]Találkoztam egy másik problémás ponttal is már, az akku alatt bújik be a kábelkorbács a bal első kerékjárati dobból. Mivel ennél az autónál is erősen spóroltak a vezetékkel, itt  ki szokott dörzsölődni a kábelköteg. Nagyon alaposan át kéne nézni. Érdemes, ha van rá lehetőséged levenni a bal első kereket és kibontani a kerékjárati műanyagdobot. Így már a fülkéből kibújó kábelkorbácsot tüzetesen meg lehet szemlélni. Gyakori a szigetelés sérülése és indul a kóboráram. A sípolás lehet a generátor, a gerjesztőszálon kaphat direkt áramot, vagy a fojtószelep állító marad feszültség alatt. Hangsúlyozom, csak találgatok, neked vagy inkább egy szakembernek kellene szisztematikusan átvizsgálni a rendszert.
[/quote]
kösz a tippet, igyekszem időt keríteni rá és megnézni vagy megnézetni.
Naplózva
gabka
Teljes tag

2.0TCDI SW

« Hozzászólás #1134 Dátum: 2013. Január 20. - 00:00:58 »

A leállítás utáni sipolás teljesen normális dolog.Az enyém is csinálja.Ezt olyasmihez tudnám hasonlítani példaként,mikor lekapcsolod a laptopot az is szépen lassan lép ki minden programból,amihez idő kell.Remélem érthetően írtam. Kacsint
Naplózva
Tomy61
Vén róka

« Hozzászólás #1135 Dátum: 2013. Január 20. - 09:06:13 »

A leállítás utáni sipolás teljesen normális dolog.Az enyém is csinálja.Ezt olyasmihez tudnám hasonlítani példaként,mikor lekapcsolod a laptopot az is szépen lassan lép ki minden programból,amihez idő kell.Remélem érthetően írtam. Kacsint
Igen, a fojtószelep állító motor ilyenkor veszi fel az indítási helyzetet, ez normális, üzemszerű dolog. Mivel zjuhasz cartárs autójában eluralkodott némi elektromos káosz, ezért kérdéses a valós ok.
Naplózva
Mityenka
Friss hús
*

« Hozzászólás #1136 Dátum: 2013. Január 22. - 13:39:41 »

Sziasztok!

Van egy 2007 évjáratú Lacetti 5 ajtós autóm.
Leszedtem a a kesztyű tartót mert a 2 végén van egy űtköző gumi ami lesett.
Lehúztam a sarut mind a kettőt hogy könnyeben hozzáférjek, amikor visszadugtam a sarukat
a kesztyűtartó világítása nem volt jó, és a elment a hátsó világításom is a helyzetjelző sem világít,
a hátsó ködlámpa sem jó. Viszont van fényszóró és távolsági, féklámpa irányjelző, belső világítás.
A biztosítékokat megnéztük próbalámpával és jó volt mindegyik.

Mi lehet a gond szerintetek?
Mityenka
Naplózva
ladlac
Adminisztrátor
Törzstag

SW RedRock Radarral

« Hozzászólás #1137 Dátum: 2013. Január 22. - 14:09:57 »

Sziasztok!

Lehúztam a sarut mind a kettőt hogy könnyeben hozzáférjek, amikor visszadugtam a sarukat
a kesztyűtartó világítása nem volt jó, és a elment a hátsó világításom is a helyzetjelző sem világít,
a hátsó ködlámpa sem jó. Viszont van fényszóró és távolsági, féklámpa irányjelző, belső világítás.

Mityenka
Biztosíték hiba. Ismét kellene ellenőrizni próbalámpával.
Naplózva

Ne száguldj   gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1138 Dátum: 2013. Január 22. - 15:28:21 »

Sziasztok!

Mityenka

biztos,hogy ki van menve a műszerfalban egy 15A es biztosíték
Naplózva

70/4334431
Mityenka
Friss hús
*

« Hozzászólás #1139 Dátum: 2013. Január 22. - 16:56:08 »

Köszönöm szépen a segítséget valóban a 15A-es Hátsó ködlámpa
biztije volt a hibás, pedig végignéztük kétszer is.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 74 75 [76] 77 78 ... 115   Fel

Ugrás: