Lacetti klub fórum
2025. Május 01. - 09:19:49 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 91 92 [93] 94 95 ... 115   Le

Szerző Téma: Egyéb (elektromos) hibák  (Megtekintve 462007 alkalommal)
WERES
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

R+

« Hozzászólás #1380 Dátum: 2013. Szeptember 10. - 12:55:28 »

akkor vidd el Yetihez, majd ő megcsinálja pár búzasörért cserébe Mosolyog
Naplózva

Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
Zyz001
Friss hús
*

« Hozzászólás #1381 Dátum: 2013. Szeptember 10. - 13:13:35 »

Pöstit nem tudsz?
Naplózva
Yeti
Vén róka

Lacetti Sedan Elite 1.6 LPG + Radar (Csolnok)

« Hozzászólás #1382 Dátum: 2013. Szeptember 10. - 17:18:15 »

Pöstit nem tudsz?
Vidd el Wereshez, ő nem ért hozzá, pár sör után sem.  Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Naplózva

Yeti
Vén róka

Lacetti Sedan Elite 1.6 LPG + Radar (Csolnok)

« Hozzászólás #1383 Dátum: 2013. Szeptember 10. - 17:19:49 »

Pöstit nem tudsz?
Különben félelmetesebbnek látszik a kiszedése, mint valójában.
Csak a fém peckek szeretnek elrepdesni.
Én a bankkártyás verziót követtem, de legközelebb tuti a lecsiszolt fűrészlap fog következni.  Kacsint
Naplózva

Jamon Serrano
Teljes tag

« Hozzászólás #1384 Dátum: 2013. Szeptember 11. - 09:17:43 »

Pöstit nem tudsz?
Különben félelmetesebbnek látszik a kiszedése, mint valójában.
Csak a fém peckek szeretnek elrepdesni.
Én a bankkártyás verziót követtem, de legközelebb tuti a lecsiszolt fűrészlap fog következni.  Kacsint
A panel legalján van két pici bemélyedés. Én a legkisebb imbuszomat szoktam oda bedugni és egyszerűen felpattintani. Ha az alja kipattant akkor már segédeszköz nélkül puszta kézzel lehet a többit is felfelé kihúzni. De előtte le kell venni a fűtéshez és szellőzéshez kapcsolódó bowden kábeleket jobb és bal oldalon is. Nem ördöngösség, hajrá!
Naplózva

Nubira3 - 1.6 - SX - Sedan - Zavoli LPG
Zyz001
Friss hús
*

« Hozzászólás #1385 Dátum: 2013. Szeptember 13. - 10:19:43 »

Köszönöm mindenkinek a segítséget, a javaslatokat. Nem mertem belevágni a box kiszerelésébe, most viszont már bárkinek tudok segíteni, mert végignéztem, hogyan csinálták. Szétszedték a boxot, szétszedték a klima-panelt, nem találtak semmi hibát, erre összeszerelték és működik. Nem tudják ők sem, hogy mit csináltak, de valószínűleg a kapcsoló valahogy elmozdulhatott, mert most jó. Ennyi! Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget!
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1386 Dátum: 2013. Szeptember 13. - 10:45:03 »

Köszönöm mindenkinek a segítséget, a javaslatokat. Nem mertem belevágni a box kiszerelésébe, most viszont már bárkinek tudok segíteni, mert végignéztem, hogyan csinálták. Szétszedték a boxot, szétszedték a klima-panelt, nem találtak semmi hibát, erre összeszerelték és működik. Nem tudják ők sem, hogy mit csináltak, de valószínűleg a kapcsoló valahogy elmozdulhatott, mert most jó. Ennyi! Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget!

át kellett volna forrasztaniuk ..
Naplózva

70/4334431
sx2004
Teljes tag

« Hozzászólás #1387 Dátum: 2013. Szeptember 13. - 11:07:21 »

Ez pénzbe került? (mennyibe)
Naplózva
mandro
Teljes tag

1.4 HB Elite

« Hozzászólás #1388 Dátum: 2013. Szeptember 13. - 11:10:34 »

át kellett volna forrasztaniuk ..

Egyetértek Sebikével. Nekem egy másik (a klímapaneltől független) elektronikai javítás után 2-3 hónapig rendben működött a kapcsoló, de aztán újból jelentkezett a gond.

Tegyük fel, hogy a problémát mégis eloxidálódás okozta. Az oxidáció ugye azt jelenti, hogy oxigént tartalmazó közegben (értsd pl. levegővel, vízzel, vízpárával érintkezve) a fém reakcióba lép az oxigénnel. Ennek hatására a fém felülete (vagy akár egésze) fokozatosan egy "új anyaggá" alakul át. (Pl. a vasból rozsda lesz.), ez az új anyag viszont kevésbé vezeti az áramot. Elektronikai paneleknél általában vékony filmréteg alakul ki. A paneleken található fémfelületek ellenállása megnő az oxidáció hatására, vagyis az azokon áthaladó áram erőssége csökken, így túl "gyengévé" válhat ahhoz, hogy meghajtsa pl. a klímát.

Ha a panelt kiszereled, mozgatod, dörzsölöd, a kapcsolót mozgatod stb. a fémek felületéről helyenként ledörzsölheted a vékony oxidréteget, így azon újból folyhat valamennyi áram, de az még mindig gyenge lesz, és rövid időn belül az oxidréteg újraképződik. A kontakthiba oka is gyakran ugyanez, a kapcsolót egy kis mozgatás ideiglenesen "megjavítja", de a hiba visszatér. Ha Nálad is újból előjön, a panelt újból ki kell szerelni, legalább egy oxidréteg-eltávolító kontaktspray-vel le kell fújni, de a szebb megoldás az újraforrasztás.
Naplózva
szaot
Bejáratós
**

Lacetti 1.4 Star AC HB 2007

« Hozzászólás #1389 Dátum: 2013. Szeptember 13. - 12:14:20 »

Amikor szétszedtem hasonló okokból a középső konzolt, nekem határozottan úgy tűnt, hogy a kábelcsatlakozó a kontakthibás. Kicsit megmozgattam a kábelt, jó volt, megint kicsit megmozgattam, nem volt jó. De mivel ezzel nem igazán tudtam mit kezdeni, összeraktam, azóta szerencsére jó.
Naplózva
Zyz001
Friss hús
*

« Hozzászólás #1390 Dátum: 2013. Szeptember 13. - 12:41:16 »

Teljesen egyetértek veletek. Valószínűleg, ha a hiba előjön, akkor már majd én szedem szét, és átforrasztgatom. Alaposan megnéztük a NYÁK-ot, de szinte új. A ki-be szerelésért összesen 3000 Ft-t kértek, ami szerintem baráti.
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1391 Dátum: 2013. Szeptember 13. - 12:46:09 »

Teljesen egyetértek veletek. Valószínűleg, ha a hiba előjön, akkor már majd én szedem szét, és átforrasztgatom. Alaposan megnéztük a NYÁK-ot, de szinte új. A ki-be szerelésért összesen 3000 Ft-t kértek, ami szerintem baráti.

nem fogod észrevenni a forrasztási hibát szabadszemmel
Naplózva

70/4334431
sx2004
Teljes tag

« Hozzászólás #1392 Dátum: 2013. Szeptember 13. - 13:38:42 »

Szegény Te jól levettek vele, ha rá sem mértek a panelre mert ahogy Sebike is mondta, nem látszik, mert az enyém is ahogy szét szedtük úgy nézett ki mint ami épp dobozból fog a kocsiba kerülni, ennek ellenére a műszer mutatta, hogy nem tuti a kütyü, így át lett forrasztva és most működik (még). Nem olyan nagy feladat ki és szét kapni.
Naplózva
Zyz001
Friss hús
*

« Hozzászólás #1393 Dátum: 2013. Szeptember 13. - 13:54:34 »

Rámérni rámértek. Az összes diódát és minden vezetéket végigmértek. Ettől függetlenül igazad van, hogy újra kellett volna forrasztani, ha legközelebb szétszedem meg is teszem. Azt azért megkérdezném, hogy ha összerakom a klíma-boxot, hogyan kell beállítani azt a forgó lemezt, ami a rugón van? van annak valami helye?
Naplózva
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1394 Dátum: 2013. Szeptember 19. - 21:29:36 »

Ismét fel kell tennem ezt a hőfok mérő dologgal kapcsolatos kérdést mert nem világos a hiba eredete. Amikor bemelegszik a motor ugye eléri a mutató a középtől kissé lentebbi értéket. Amikor elveszem a lábam a gázról a mutató lezuhan egy pillanat alatt az 50 es szám illetve az első rovátka közé. Mihelyt rálépek a gázra egyből felmászik normál értékre. Ezt eljátsza párszor majd kb 15-20km megtétele  után ott marad normál értéken és nem mászik semerre. A termosztátot kb 2 hónapja cseréltem eredeti gyárit vettem. Előzőt is emiatt cseréltem azt hittem az a baja. Akkor ez most a műszerfali jelző kontakt hibája vagy maga a hőgomba rosszalkodik?
Naplózva
Oldalak: 1 ... 91 92 [93] 94 95 ... 115   Fel

Ugrás: