Lacetti klub fórum
2025. április 29. - 13:55:38 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 56   Le

Szerző Téma: Futómű hiba  (Megtekintve 316718 alkalommal)
Geri
Friss hús
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Hozzászólás #600 Dátum: 2013. Január 31. - 18:57:38 »

Sziasztok!
 Ugynézki hogy cserélnem kell a hátso telókat. Áttnézettem az egész futóművet, és a hátsó hosszirányu lengőkar szilentjeit is ki kellene cserélnem. Csak külön nem találtunk szilentet hozzá, a lengőkar meg elég húzos lenne. Nemtudjátok esetleg hogy lehet e eggyáltalán cserélni ezt a szilentet? Vagy  csak magát a lengőkart?
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #601 Dátum: 2013. Január 31. - 21:26:53 »

Sziasztok!
 Ugynézki hogy cserélnem kell a hátso telókat. Áttnézettem az egész futóművet, és a hátsó hosszirányu lengőkar szilentjeit is ki kellene cserélnem. Csak külön nem találtunk szilentet hozzá, a lengőkar meg elég húzos lenne. Nemtudjátok esetleg hogy lehet e eggyáltalán cserélni ezt a szilentet? Vagy  csak magát a lengőkart?

csal lengőkarral együtt van
Naplózva

70/4334431
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #602 Dátum: 2013. Február 01. - 06:33:00 »

Sziasztok!
Biztosan baj van velük?
Velem is kicseréltették a hátsó futómű "nemtalálom" kopogása miatt, de nem oldotta meg a gondot. Én várnék vele a helyedben a teló csere utánig - nálam az jött be (persze ha egyértelműen látszik rajta, hogy gond van vele az más helyzet).

Ritkán van rá szükség, ezért nincs belőle készlet a boltokban, csak rendelés (nekem legalábbis ezt mondták).
Esetleg jó állapotú bontottal is megoldható a dolog (pl. sebike vagy http://www.chevroletalkatresz.hu/)
Naplózva
Geri
Friss hús
*

« Hozzászólás #603 Dátum: 2013. Február 01. - 14:18:06 »

Háát az kár. Nincsen kopogás,, csak mondták h érdemes lenne kicserélni.. Méég azt ajánlották, hogy mérjük le, pontosan a szilentet. Hátha igy tudnak hozzá hozatni. Amugy ugynézki hogy Kayaba teló lesz. Ezt mennyire ismeritek?
Naplózva
Geri
Friss hús
*

« Hozzászólás #604 Dátum: 2013. Február 01. - 14:40:16 »

Egyébként gumisnál mérték be  a talót, ott mondta a gyerek h érdemes lenne a  szilentet is kicserélni. De tesóm fogja csinálni, mindig ö csinál rajt mindent, akkor majd vele megnézetem. Ha nem muszály nem cseréljük! Mosolyog
Naplózva
Kzotya
Friss hús
*

« Hozzászólás #605 Dátum: 2013. Február 12. - 20:38:59 »

Sziasztok!

Sziasztok!

Sajna úgy néz ki, hogy a Lacsin az egyik hátsó lengőkar szilent cserés!
A neten külföldi oldalakon találtam a keresztlengőkarok szilentjeihez cikkszámokat, nem tudom, hogy van-e közöttetek olyan emberke aki ez alapján esetleg meg tudná valahogy szerezni. Rajz szerint a szilentek 3 cikkszámon futnak, megpróbálom a pozíciószámos rajzot feltenni, addig is itt vannak a cikkszámok:
28. poz 96497058
27. poz 96550055
18. poz 96550051

Üdv: Zotya
« Utoljára szerkesztve: 2013. Február 12. - 20:47:55 írta Kzotya » Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #606 Dátum: 2013. Február 12. - 21:17:02 »

Sziasztok!

Sziasztok!

Sajna úgy néz ki, hogy a Lacsin az egyik hátsó lengőkar szilent cserés!
A neten külföldi oldalakon találtam a keresztlengőkarok szilentjeihez cikkszámokat, nem tudom, hogy van-e közöttetek olyan emberke aki ez alapján esetleg meg tudná valahogy szerezni. Rajz szerint a szilentek 3 cikkszámon futnak, megpróbálom a pozíciószámos rajzot feltenni, addig is itt vannak a cikkszámok:
28. poz 96497058
27. poz 96550055
18. poz 96550051

Üdv: Zotya

igen van Vigyorog
Naplózva

70/4334431
Kzotya
Friss hús
*

« Hozzászólás #607 Dátum: 2013. Február 12. - 21:29:05 »

igen van Vigyorog
[/quote]

Bocs!

Tudnál benne segíteni?

A 27-es pozíciószámúra lenne szükség!
« Utoljára szerkesztve: 2013. Február 12. - 21:30:39 írta Kzotya » Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #608 Dátum: 2013. április 02. - 18:19:35 »

Egyre gyakoribb a műanyagos kopogás a jobb hátsó kerék felől és bizonytalannak érzem az autót. Gond lesz ott, valami nagyon nem jó. holnap Tomyra is zúdítom a problémát, mivel délután vettem észre, hogy a jobb hátsó kerék és a kerékdob között 3-5 cm- el kevesebb hely van, mint a bal oldalon. 
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #609 Dátum: 2013. április 02. - 18:45:30 »

Egyre gyakoribb a műanyagos kopogás a jobb hátsó kerék felől és bizonytalannak érzem az autót. Gond lesz ott, valami nagyon nem jó. holnap Tomyra is zúdítom a problémát, mivel délután vettem észre, hogy a jobb hátsó kerék és a kerékdob között 3-5 cm- el kevesebb hely van, mint a bal oldalon. 

a toronyszilent szét szokott válni....
Naplózva

70/4334431
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #610 Dátum: 2013. április 02. - 19:26:19 »

a toronyszilent szét szokott válni....
És az tud ilyen hangot adni? Holnap szétboríttatom a szervízben, remélem lesz azonnalra alkatrész. A fene megegye, tönkremegy az állásban az autóm.  Zavart
Naplózva

Döme
Ezredes

Daewoo Nubira 1.6 SX Sedan designed by pininfarina

« Hozzászólás #611 Dátum: 2013. április 03. - 12:14:33 »

Hasonló (?) problémám van, mármint kopogást hallok jobb hátulról (azt hiszem).
A hang gyakorisága a kerék fordulatszámával áll egyenes arányban, és körforgalomban, tehát bal kanyarban erősebb.
Mi lehet ez?
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #612 Dátum: 2013. április 03. - 20:03:49 »

Update: Tomi kezére adtam az autót, kérve a szervizt, ne nézzenek hülyének, tényleg produkálja az autó azt, aiket elmondtam, időnként tántorog az úton, annyira, hogy megijedtem.

Mivel nekem rohannom kellett egy hajót vizsgáztatni (nem sikerült, pedig én voltam a vizsgáztató és a vizsgabiztos is, de nem vagyok BKV, hogy a roncsot áttoljam a vizsgasoromon), hát csak telefonon értesültem a fejleményekről:

- a hátsó résznek semmi baja, a koppanást egy elszabadult porvédő okozza, megoldják.
- az első futóműnél, hát ott komoly gondok vannak, annyira, hogy az autóért érte sem mentem, én így nem akarom vezetni. A 3 (?) éve cserélt lengéscsillapítók kivételével csere: rugó, toronycsapágy, szilentek, stabilizátorpálca.

Arról majd kifaggatom Tomit, hogy ez mitől lehet, mert alig 77000 km van az autóban és novemberben semmi jele nem volt. Lehet a hosszú, hegyoldalban való mozdulatlanság és a hideg nyírta ki a dolgokat?

Mindegy, nem vagyok hülye tehát jól éreztem, hogy valami nem jó, csak nem ott van a gond, ahol én hittem.
Naplózva

WERES
Kábelbarát
Törzstag
*

R+

« Hozzászólás #613 Dátum: 2013. április 04. - 13:01:59 »

A hang gyakorisága a kerék fordulatszámával áll egyenes arányban, és körforgalomban, tehát bal kanyarban erősebb.
Mi lehet ez?
nekem is ilyesmi problémám volt/szokott lenni, persze a szerelőnél próbaúton nem produkálta anno. a fékeket kitisztíttattam és utána sokáig nem muzsikált. lassabb 30-40es kanyarodásnál és ha picit nyomod a gázt? mostanság ismét hallom néha, de gurulva nem, csak gázt adva a kanyarban... vagy lehet a vakrozsdát kellene rendesen lefékeznem minden nap, amit néha elfelejtek 
Naplózva

Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
Döme
Ezredes

Daewoo Nubira 1.6 SX Sedan designed by pininfarina

« Hozzászólás #614 Dátum: 2013. április 04. - 13:40:15 »

Mi lehet ez?
nekem is ilyesmi problémám volt/szokott lenni, persze a szerelőnél próbaúton nem produkálta anno. a fékeket kitisztíttattam és utána sokáig nem muzsikált. lassabb 30-40es kanyarodásnál és ha picit nyomod a gázt? mostanság ismét hallom néha, de gurulva nem, csak gázt adva a kanyarban... vagy lehet a vakrozsdát kellene rendesen lefékeznem minden nap, amit néha elfelejtek 

Fogalmam sincs, mi lehet... majd a szakik rájönnek. Nem lesz nehéz, mert ma már egyenes menetben is hallottam. 
Naplózva
Oldalak: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 56   Fel

Ugrás: