Geri
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #600 Dátum: 2013. Január 31. - 18:57:38 » |
|
Sziasztok! Ugynézki hogy cserélnem kell a hátso telókat. Áttnézettem az egész futóművet, és a hátsó hosszirányu lengőkar szilentjeit is ki kellene cserélnem. Csak külön nem találtunk szilentet hozzá, a lengőkar meg elég húzos lenne. Nemtudjátok esetleg hogy lehet e eggyáltalán cserélni ezt a szilentet? Vagy csak magát a lengőkart?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #601 Dátum: 2013. Január 31. - 21:26:53 » |
|
Sziasztok! Ugynézki hogy cserélnem kell a hátso telókat. Áttnézettem az egész futóművet, és a hátsó hosszirányu lengőkar szilentjeit is ki kellene cserélnem. Csak külön nem találtunk szilentet hozzá, a lengőkar meg elég húzos lenne. Nemtudjátok esetleg hogy lehet e eggyáltalán cserélni ezt a szilentet? Vagy csak magát a lengőkart?
csal lengőkarral együtt van
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #602 Dátum: 2013. Február 01. - 06:33:00 » |
|
Biztosan baj van velük? Velem is kicseréltették a hátsó futómű "nemtalálom" kopogása miatt, de nem oldotta meg a gondot. Én várnék vele a helyedben a teló csere utánig - nálam az jött be (persze ha egyértelműen látszik rajta, hogy gond van vele az más helyzet). Ritkán van rá szükség, ezért nincs belőle készlet a boltokban, csak rendelés (nekem legalábbis ezt mondták). Esetleg jó állapotú bontottal is megoldható a dolog (pl. sebike vagy http://www.chevroletalkatresz.hu/)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Geri
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #603 Dátum: 2013. Február 01. - 14:18:06 » |
|
Háát az kár. Nincsen kopogás,, csak mondták h érdemes lenne kicserélni.. Méég azt ajánlották, hogy mérjük le, pontosan a szilentet. Hátha igy tudnak hozzá hozatni. Amugy ugynézki hogy Kayaba teló lesz. Ezt mennyire ismeritek?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Geri
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #604 Dátum: 2013. Február 01. - 14:40:16 » |
|
Egyébként gumisnál mérték be a talót, ott mondta a gyerek h érdemes lenne a szilentet is kicserélni. De tesóm fogja csinálni, mindig ö csinál rajt mindent, akkor majd vele megnézetem. Ha nem muszály nem cseréljük! 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kzotya
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #605 Dátum: 2013. Február 12. - 20:38:59 » |
|
csal lengőkarral együtt van Sziasztok! Sajna úgy néz ki, hogy a Lacsin az egyik hátsó lengőkar szilent cserés! A neten külföldi oldalakon találtam a keresztlengőkarok szilentjeihez cikkszámokat, nem tudom, hogy van-e közöttetek olyan emberke aki ez alapján esetleg meg tudná valahogy szerezni. Rajz szerint a szilentek 3 cikkszámon futnak, megpróbálom a pozíciószámos rajzot feltenni, addig is itt vannak a cikkszámok: 28. poz 96497058 27. poz 96550055 18. poz 96550051 Üdv: Zotya
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2013. Február 12. - 20:47:55 írta Kzotya »
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #606 Dátum: 2013. Február 12. - 21:17:02 » |
|
csal lengőkarral együtt van Sziasztok! Sajna úgy néz ki, hogy a Lacsin az egyik hátsó lengőkar szilent cserés! A neten külföldi oldalakon találtam a keresztlengőkarok szilentjeihez cikkszámokat, nem tudom, hogy van-e közöttetek olyan emberke aki ez alapján esetleg meg tudná valahogy szerezni. Rajz szerint a szilentek 3 cikkszámon futnak, megpróbálom a pozíciószámos rajzot feltenni, addig is itt vannak a cikkszámok: 28. poz 96497058 27. poz 96550055 18. poz 96550051 Üdv: Zotya igen van 
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
Kzotya
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #607 Dátum: 2013. Február 12. - 21:29:05 » |
|
igen van  [/quote] Bocs! Tudnál benne segíteni? A 27-es pozíciószámúra lenne szükség!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2013. Február 12. - 21:30:39 írta Kzotya »
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #608 Dátum: 2013. április 02. - 18:19:35 » |
|
Egyre gyakoribb a műanyagos kopogás a jobb hátsó kerék felől és bizonytalannak érzem az autót. Gond lesz ott, valami nagyon nem jó. holnap Tomyra is zúdítom a problémát, mivel délután vettem észre, hogy a jobb hátsó kerék és a kerékdob között 3-5 cm- el kevesebb hely van, mint a bal oldalon. 
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #609 Dátum: 2013. április 02. - 18:45:30 » |
|
Egyre gyakoribb a műanyagos kopogás a jobb hátsó kerék felől és bizonytalannak érzem az autót. Gond lesz ott, valami nagyon nem jó. holnap Tomyra is zúdítom a problémát, mivel délután vettem észre, hogy a jobb hátsó kerék és a kerékdob között 3-5 cm- el kevesebb hely van, mint a bal oldalon.  a toronyszilent szét szokott válni....
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #610 Dátum: 2013. április 02. - 19:26:19 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Döme
|
 |
« Hozzászólás #611 Dátum: 2013. április 03. - 12:14:33 » |
|
Hasonló (?) problémám van, mármint kopogást hallok jobb hátulról (azt hiszem). A hang gyakorisága a kerék fordulatszámával áll egyenes arányban, és körforgalomban, tehát bal kanyarban erősebb. Mi lehet ez?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #612 Dátum: 2013. április 03. - 20:03:49 » |
|
Update: Tomi kezére adtam az autót, kérve a szervizt, ne nézzenek hülyének, tényleg produkálja az autó azt, aiket elmondtam, időnként tántorog az úton, annyira, hogy megijedtem.
Mivel nekem rohannom kellett egy hajót vizsgáztatni (nem sikerült, pedig én voltam a vizsgáztató és a vizsgabiztos is, de nem vagyok BKV, hogy a roncsot áttoljam a vizsgasoromon), hát csak telefonon értesültem a fejleményekről:
- a hátsó résznek semmi baja, a koppanást egy elszabadult porvédő okozza, megoldják. - az első futóműnél, hát ott komoly gondok vannak, annyira, hogy az autóért érte sem mentem, én így nem akarom vezetni. A 3 (?) éve cserélt lengéscsillapítók kivételével csere: rugó, toronycsapágy, szilentek, stabilizátorpálca.
Arról majd kifaggatom Tomit, hogy ez mitől lehet, mert alig 77000 km van az autóban és novemberben semmi jele nem volt. Lehet a hosszú, hegyoldalban való mozdulatlanság és a hideg nyírta ki a dolgokat?
Mindegy, nem vagyok hülye tehát jól éreztem, hogy valami nem jó, csak nem ott van a gond, ahol én hittem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
 |
« Hozzászólás #613 Dátum: 2013. április 04. - 13:01:59 » |
|
Hasonló (?) problémám van, mármint kopogást hallok jobb hátulról (azt hiszem). A hang gyakorisága a kerék fordulatszámával áll egyenes arányban, és körforgalomban, tehát bal kanyarban erősebb. Mi lehet ez?
nekem is ilyesmi problémám volt/szokott lenni, persze a szerelőnél próbaúton nem produkálta anno. a fékeket kitisztíttattam és utána sokáig nem muzsikált. lassabb 30-40es kanyarodásnál és ha picit nyomod a gázt? mostanság ismét hallom néha, de gurulva nem, csak gázt adva a kanyarban... vagy lehet a vakrozsdát kellene rendesen lefékeznem minden nap, amit néha elfelejtek 
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
Döme
|
 |
« Hozzászólás #614 Dátum: 2013. április 04. - 13:40:15 » |
|
nekem is ilyesmi problémám volt/szokott lenni, persze a szerelőnél próbaúton nem produkálta anno. a fékeket kitisztíttattam és utána sokáig nem muzsikált. lassabb 30-40es kanyarodásnál és ha picit nyomod a gázt? mostanság ismét hallom néha, de gurulva nem, csak gázt adva a kanyarban... vagy lehet a vakrozsdát kellene rendesen lefékeznem minden nap, amit néha elfelejtek  Fogalmam sincs, mi lehet... majd a szakik rájönnek. Nem lesz nehéz, mert ma már egyenes menetben is hallottam. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|